REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Lică Neagu se plânge că primarul nu îi dă staţie de taxi la City Mall

Lică Neagu se plânge că primarul nu îi dă staţie de taxi la City Mall

Replica API 5 septembrie 2017 | 00:00 326

Lică Neagu

Taximetriștii sunt supărați pe autoritățile locale pentru că în ultima perioadă au „tăiat” stații de taxiuri din zonele aglomerate. Una dintre zonele problematice este City Park Mall, unde, atrage atenția Lică Neagu, reprezentant al Camerei Taximetriștilor Constanța, din cele trei stații care erau, nu mai este niciuna. Mai mult, acesta declară că deși a sesizat Primăria Constanța în repetate rânduri, până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Problema stațiilor de taxi din municipiul Constanța este considerată ca fiind una stringentă de către taximetriști. „Oamenii sunt supărați, se gândesc inclusiv să blocheze Primăria Constanța. Dar eu cred că a trecut vremea manifestărilor de acest gen, suntem într-o lume civilizată, trebuie să rezolvăm problemele prin dialog. De aceea, am tot trimis adrese către Primăria Constanța, am discutat și personal cu primarul Decebal Făgădău, referitor la problema stațiilor de taxi. Până în prezent, nu s-a rezolvat nimic”, a declarat pentru „Replica de Constanța” Lică Neagu, reprezentantul Camerei Taximetriștilor Constanța.

Nemulțumiri sunt vizavi de numeroase stații de taxiuri. Pe de o parte, pentru că multe sunt așezate paralel cu locurile de parcare ale locatarilor din zonă și invariabil apar discuții între taximetriști și ceilalți șoferi. De exemplu, aceasta este situația în zona Dacia, în zona Institut (vizavi de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”). În alte stații, taxiurile parchează pe trotuar, fiind necesare alveole și căi de acces; de exemplu, este cazul stațiilor de taxi de la Poarta 2 (vizavi de Consiliul Județean Constanța), de la Antoniade sau de pe Bulevardul Tomis, în dreptul restaurantului Rustic.

Stația de taxi de la Lupoaică a fost desființată după amenajarea Peninsulei

Multe dintre stațiile taxi nu sunt semnalizate corespunzător, prin plăcuțe, astfel că taximetriști ajung să fie amendați de Poliția Locală, a mai atras atenția Lică Neagu. „Deși există hotărâri de Consiliu Local că există stații, la fața locului nu sunt semnalizate cu plăcuțe sau marcaj pe carosabil. Astfel că, vine Poliția Locală și îi amendează pe taximetriști. Este nevoie ca respectivele stații să fie marcate corespunzător, dar nu pot eu să merg să iau plăcuțe de la stațiile din cartiere să le pun în stațiile din zonele aglomerate.

De exemplu, sunt 50 de locuri pentru taxiuri în Coiciu, unde nu este nevoie de atâtea”, ne-a mai declarat Lică Neagu. „Amenajarea zonei s-a făcut pe proiect european, iar în proiect nu a fost prevăzută nicio stație de taxi. Acolo erau două stații în zonă, dar au dispărut. Am cerut să se amenajeze o stație pe strada Traian, înainte de trecerea de pietoni”, a precizat reprezentantul Camerei Taximetriștilor.

La City Park Mall e cel mai grav

Una dintre zonele cele mai aglomerate ale orașului, unde taximetriștii au ajuns să stea „la japcă” în stația mijloacelor de transport în comun este la City Park Mall. „La City Park Mall este cel mai grav. În zonă au fost trei stații, acum nu mai este niciuna. Cea care este, de zece locuri, nu are nici marcaj, nicio plăcuță de semnalizare. Este mereu haos, taximetrele staționează necorespunzător. În parcare la City Park Mall are acces o singură firmă, care plătește 6.000 de lei pe lună pentru locurile acelea. Dar nu există așa ceva, să plătești pentru a avea acces, este o stație de taxi cu monopol? Am discutat cu cei de la mall, ni s-a spus că dacă plătim, intrăm. Am sesizat problema primarului Decebal Făgădău, așteptăm un răspuns”, a atras atenția Lică Neagu.

De altfel, de câteva luni bune se tot așteaptă un răspuns de la autoritățile locale, a atras atenția liderul taximetriștilor. Mai ales că problemele au fost prezentate punctual responsabililor cu amenajarea urbanistică și le-au fost promise taximetriștilor luarea de măsuri.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un altul care isi face vant ca valul de basina. Cum dreacu toti jegi analfabeti au ajuns formatori de opinie si manageri. Fane Jeg
8
0
Nu are niciun titlu.La Chisinau a cheltuit doar banii prin carciumi, de titlu nici vorba !
8
0
Asa arata o proba de jeg tiganesc ... Daca nu stiati cum arata ...
7
0
Limbistul asta este un SEmianalfabet cu titlu luat la Chisinau ....
8
0
Nea Lica ai pus-o, te iubesc concetatenii de n-ai aer... Da am si eu o intrebare, chiar e adevarat acest individ Lica Neagu are tutlu universitar? Si anume in ce stiinta, ca pare un om studiat, cel putin fata il tradeaza..... Ca o paralela, daca acest individ este intelectual si mai este si in fruntea taximetristilor, halal oras, cu asa omeni nu se poate conduce o metropola, daca ar fi un caz izolat , dar ma uit ca in Constanta pestet tot sunt numai competenti, iar cei ce au valoare stau ascunsi si nu vor sa faca un pas spre binele acestui oras judet. Pacat!
6
0
Cred ca e bine ca au desfiintat statiile din zona City Mall. De cate ori mergeam in statie sa fiu dus acasa cu taxiul, soferii imi impuneau tarif, refuzand sa puna in functiune aparatul.
10
2
Cum isi permite betivul asta analfabet sa iasa in presa. Uber, Uber, Uber. Nu tiganii din Chiliei si din Grivitei taximetristi.
19
3
Lica Neagu e tatal lui Teo Neagu de la Crema cafe&club
9
2
Uber va rugam.
10
3
Neagu o carpa-n cur ,analfabet care se crede intelectual,sa-l ia liviu pop la ministerul educatiei ca stie sa stea in ,,genunche"
16
1
daca vine ma-ta vrei sa i se deschida portiera ? cine e ea ? besi mai paratule care n-ai ce manca acasa dar vrei lux . Urca in 310 , acolo e de tine . Mai trenule , ca ai clase cat el , neagu a facut si bune si rele , dar un idiot ca tine nu poate vorbi in fata lui . Cine e vinovat ca toata vara statiile taxi din mamaia au fost ocupate de masini civile iar in oras este la fel acum .UNDE E POLITIA LOCALA ? VRETI RESPECT , RESPECTATI SI VOI DRAGI CLIENTI AROGANTI CARE VA URCATI SI DESCHIDETI GEAMULSA SCUIPATI SEMIN
5
12
Mai intai civilizati-va, imbracati-va frumos , lasati manelele si fumatul in masina, micsorati numarul de licente ptr ca este prea mare ptr capacitatea orasului si deabia dupa aceea sa aveti pretentii la stati taxi !!!
30
2
constanta incepe sa arate a oras ? hahhaha ce gluma buna. cel mai mizerabil oras din romania suntem. orasul arata ca un cur de baba care are 100 ani ,
16
8
Statiile taxi sunt statii de taxi si nu are legatura cu Mazare sau Fagadau. In ceea ce priveste tiganii care sunt soferi de taxi,acesria nu sunt facuti de Neagu ci sunt facuti de scilile de soferi care le-au dat atestate impreuna cu A.R.R. Dar cu doamnele xahiar ai nimerit-o,vrei ca taximetristul sa deschida usa dar uiti ca taximetrisrul nu este majordom! In microbuze nu va deschide nimeni usile,stati ca sardelele si nici nu comentati! Rusine
6
7
atentie !!! , grija mare , domnul neagu e profesor universitar ... daca plange e grav ... vai de noi ... rusinea orasului !!!
17
0
Lica Neagu este un golan analfabet care crede ca orasul trebuie sa stea la mana manivelelor. Gresit, nu mai este Mazare la Primarie ca sa-l pupe'n fund... Constanta incepe sa arate,a oras iar neamurile proaste de taximetristi trebuie sa respecte regulile, ca toata lumea. Lica mai bine ar vedea cum toate ciorile s-au facut soferi de taxi, cum nesimtitii nu deschid portiera la doamne, cum fumeaza si isi spala masinile pe strada... Dar de la un badaran nu ai ce sa ceri! Omu-i prost si plin de tupeu, o rusine
30
2
Pai eu fac marcaje si schimb treceri de pietoni si trag benzi pe asfalt si fac sensurigiratori gresite cu benzi care se termina chiar in sens si mai fac si podu de la buteli in 10 ani il termin ceausescu laconstruit intru an eu in 10 il vopsesc. N am timp de stati de taxi lasa sa mai amendeze ciobani de la locala ca mai imi baga bani in pod poate asa il fac mai rapid
10
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614