REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liceul Sportiv, ÎNGROPAT de BĂLĂRII, că tot ÎNCEPE ŞCOALA

Liceul Sportiv, ÎNGROPAT de BĂLĂRII, că tot ÎNCEPE ŞCOALA

Replica API 4 septembrie 2020 | 15:07 3144

Vegetație luxuriantă crescută în neștire acompaniată de mici viețuitoare ce dau târcoale cartierului… așa se pot defini împrejurimile Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. Cine ar trebui să se ocupe de acestea este încă o nebuloasă. Directorul spune că Primăria, iar aceasta spune că… nu a primit sesizări.

Liceul cu Program SportivNicolae Rotaru” este acoperit de indiferența utorităților și dat fiind contextul pandemiei de coronavirus, acesta a ajuns pradă buruienilor și vegetație luxuriante ce crește pe zi ce trece tot mai mult. Despre acest fapt a fost informată și redacția Replica de Constanța, locuitorii din zonă afirmând faptul că din pricina vegetației crescute în neștire au probleme foarte mari cu anumite viețuitoare. Cine ar trebui să se ocupe de aceste buruieni? Ei bine, problema este pasată de colo – colo.

Cum trece timpul peste clădire...

Un fost antrenor al liceului, aflat din întâmplare în zonă, povestea cu dezamăgire faptul că... „nimic nu mai este cum era odată”. „Au trecut anii peste el și uitați-vă cum a ajuns... Ți se rupe sufletul când vezi ce a ajuns liceul unde odată profesai și care odată era curat și fără așa ceva. Păcat că banii au mers prin alte părți” spunea fostul antrenor.

Conducerea liceului: „Este un șantier abandonat”

Directorul unității de învățământ, Adrian Szemerjai, a declarat faptul că știe foarte bine situația în care se află acea parte a liceului, mai exact internatul și cantina, și spune cu speranță că în toamnă vor începe lucrările. „Acolo este fostul nostru internat care acum este un șantier abandonat și unde, într-adevăr, vegetația luxuriantă a cresut peste înălțimea internatului și de acolo s-ar putea să spună vecinii că sunt invadați de șoareci. Internatul este în stare de abandon total. Constructorul și-a luat bagajele și a plecat. Termenul era 31 decembrie 2018, deci noi acum trebuia să avem internat de 2 ani, ori noi nu avem nici jumătate de internat. Acolo a fost înainte și cantina și probabil în subsolul aceleia, șoarecii s-au dezvoltat dacă nu s-a mai făcut deratizare de 3 ani de când este dezafectată locația și probabil și-au găsit un locușor unde s-au înmulțit. Acolo trebuie dărâmată toată vegetația aceea tranformată în junglă.” a declarat Adrian Szemerjai, directorul Liceului Sportiv „Nicolae Rotaru”.

Ce este de făcut? Cine taie bălăriile?

Cine se ocupă de acea parte a instituției școlare? Primăria Constanța. Aceasta a preluat șantierul, din spusele directorului. „Urmează, din spusele Primăriei, reînceperea finalizării lui pentru că noi suntem în criză mare de spații de cazare cu elevii, dar deocamdată șantierul internatului este abandonat. Demersul este unul singur. Primăria Municipiului Constanța a preluat șantierul, l-a lăsat cu pază... acolo este pază 24/24. (...) Din ce am aflat de la Primărie, urmează să se reia activitatea de reabilitarea internatului pentru a fi funcțional. Acolo nu a fost niciodată asemenea vegetație. Acolo erau doar copacii, din loc în loc care țineau umbră. Mie mi s-a spus că în toamnă se reiau lucrările. Tot acolo este și sala de tenis care a trecut prin două hotărâri de consiliu local, ultima fiind acum, pe 31 august. Deci vor fi două șantiere în aceiași clădire. Când se va reabilita, aceasta va arăta cum arată ANAF-ul acum. Va fi o clădire exponențială. Acum că s-a dat ok-ul, așteptăm să se înceapă lucrarea. Noi o așteptăm ca pe apa puțină, pentru că nici nouă nu ne convine să stăm fără internat și să se plimbe copiii dintr-un capăt în altul al orașulu și nici sala de sport care este dezafectată” a mai adăugat directorul unității școlare.

Video:

Demersuri încă din 2018

Vă reamintim faptul că situația Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din municipiul Constanța se află în atenția consilierilor locali încă din 2018. Dincolo de modernizarea sălii de tenis de masă, municipalitatea a demarat în același an, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii școlare prin reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din municipiul Constanța. În acest sens, Primăria Constanța a atribuit contractul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru“ unei societăți din București - Hidro Salt B 92 SRL, un contract în valoare de 4.970.276,87 lei, fără TVA. Astfel, ar fi trebuit să fie reabilitată și cantina și refinisat căminul unității de învățământ. Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a rămas un șantier abandonat, după ce firma care câștigase licitația a dispărut.

Primăria nu a primit sesizări...

Reprezentanții Primăriei Muncipiului Constanța au declarat faptul că nu au primit nicio sesizare legată de acest gen și îi îndeamnă pe cei deranjați de aceste lucruri să își descarce aplicația „Sesizări Constanța” sau să trimită un mail pe adresa primarie@primaria-constanta.ro. Astfel, aceștia pot soma conducerea instituției de învățământ să își facă ordine în „ogradă”. Ei știu oare cine trebuie să facă, de fapt, curat în acel șantier lăsat de izbeliște?

Inspectorul școlar general a confirmat

Inspectorul școlar general, profesorul Sorin Mihai, a confirmat cele spuse de directorul Liceului Sportiv „Nicolae Rotaru”. „Fiind un șantier, acesta nu intră în administrarea unității de învățământ” a spus Sorin Mihai, șeful IȘJ Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie penele
0
1
Principalul sport de masa, iarba verde de acasa. M u i e Pesed eee.
1
1
mortilor de foame...sa se desfiinteze oricum nimeni nu iese sportiv de-acolo
2
1
Babu a stopat constructia. Nu s-a inteles cu constructorul la pret. Fagadau un papagal este sluga lu Babu.
7
0
Plecand de la cine a fost N.Rotaru, conducerea de astazi a liceului trebuie urgent schimbata! Luati modelul lui Hagi!!
2
2
scoala noastra este casa noastra. asa nea aducat capitalismul
1
0
Primaria trimite notificari proprietarilor de terenuri din camp sa curete de buruieni terenurile, iar in spatiile publice de care trebuie sa se ocupe primaria e jale. Daca va fi ales primar tot Fagadau cu echipa lui o sa ne manance sobolanii.Inseamna ca ne meritam soarta.
6
1
Arogsnt fara viziune si un foarte prost gospodar, care vrea sa ne scoata ochii inainte de akegeri! NU MAI MERGE ASA!
3
1
Pai Fagabou investeste in cartierul de suflet HC!!! NU are bani ptr modernizarile scolilor!! Iar peste drum de liceul sportiv la nici 15 m pe strada ION CORVIN zac 2 ruine de cladiri pline de ciorime care au devastat zona aceea! Dar cine sa vada handicapatul de FATALAU,care ptr niste voturi a ingropat constanta cu aceste specimene!!
9
0
Pacat de ce se intampla acolo! Mi.am inceput activitatea de sportiv in anii 70...Era foarte frumos!!!'Acum totul este in paragina! Nu mai conteaza cine este vinovat....totul arata ca dupa razboi....mare pacat...Andrei Szemerjai este un om super, dar nu are cu cine!! Sa traiesti "Justis" parca asa ti se spunea in tinerete...Si inca ceva...Sa nu uitati niciodata de Nicu Ene!!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218