REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Liceul Telecom va fi renovat cu bani europeni

Liceul Telecom va fi renovat cu bani europeni

Replica API 18 mai 2016 | 23:35 313

În ceas aniversar,

În ceas aniversar,

Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa sau Telecom, cum îl cunosc majoritatea constănţenilor, a sărbătorit marţi, 17 mai, 25 de ani de la înfiinţare şi totodată, Ziua Internaţionallă a Telecomunicaţiilor. La eveniment au fost prezenţi viceprimarul Costin Răsăuţeanu, inspectorul şcolar general Gabriela Bucovală, directoarea pe Programe de Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă şi preşedintele Universităţii Andrei Şaguna, Aurel Papari.

Cu prilejul festivităţii organizate de instituţia de învăţământ marţi, 17 mai, Ani Merlă a ţinut să precizeze că liceul va beneficia în perioada următoare de fonduri europene destinate renovării şi dotării atelierelor. Acelaşi lucru l-a adus în discuţie şi Răsăuţeanu, iar toţi ceilalţi prezenţi au felicitat cadrele didactice şi elevii pentru rezultatele deosebite la învăţătură şi pentru prestigiul pe care unitatea de învăţământ l-a căpătat de-a lungul timpului.

Liceul Telecom va fi renovat! Se întâmplă dat fiind că Ministerul Educaţiei a elaborat o strategie naţională care permite alocarea de fonduri europene inclusiv pentru liceul din Constanţa: „Când doamna directoare mi-a transmis urgenţa renovării şi dotării acestui liceu, am ajuns să cunosc această unitate de învăţământ, astfel încât pot să vă spun că urmare a strategiei naţionale de educaţie care a fost publicată în Monitor acum câteva zile, putem să alocăm bani europeni pentru reabilitarea şi dotarea acestui liceu.

Vom accesa de la unul la două milioane de euro la prima estimare, astfel încât dumneavoastră să puteţi să vă desfăşuraţi activitatea în condiţii mult mai bune şi la cea de-a 30-a aniversare, sau chiar mai devreme, să putem să ne mândrim cu o adevărată şcoală europeană”, a transmis conducerii liceului, Ani Merlă, director pe Programe de Dezvoltare din Cadrul Primăriei Constanţa. Evenimentul a debutat cu un moment solemn în care participanţii au ascultat imnul României, iar apoi, invitaţii de la Primărie şi din mediul academic au adresat câteva cuvinte.

„E nu doar bucurie pentru că suntem gard în gard cu faimosul liceu. Faptul că noi acolo avem studenţi brilianţi care vin din liceu mă face mândru şi mă obligă să mulţumesc cadrelor didactice pentru valoarea de care noi beneficiem”, a transmis Aurel Papari, preşedintele Universităţii Andrei Şaguna.

Programul festiv a cuprins în continuare o serie de momente artistice prin care elevii liceului au dovedit că sunt multitalentați: recitări de poezii, recitaluri de chitară și dansuri oferite de Ansamblul Folcloric Dobrogeanca au încântat participanții la festivitate. Iar în holul de la intrare, cei ce călcau pragul unității de învățământ puteau admira o serie din invențiile și montajele tehnice asamblate chiar de elevii liceului.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272