REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

LICITAŢIA pentru ghirlandele de sărbători: ‘abonatul’ Luxten, un inculpat din afacerea retrocedărilor în parc şi Gabriela Horga de la PNL

LICITAŢIA pentru ghirlandele de sărbători: ‘abonatul’ Luxten, un inculpat din afacerea retrocedărilor în parc şi Gabriela Horga de la PNL

Replica API 14 noiembrie 2018 | 08:02 589

La Constanţa

La Constanţa

Și în acest an, principalele artere ale oraşului vor fi împodobite cu ghirlande și luminițe de sărbători! Nu se știe, deocamdată, când va începe înfrumusețarea municipiului, întrucât licitația pentru achiziția firmei care urmează să se ocupe de acest aspect nu s-a finalizat. A fost desemnată firma câștigătoare iar, dacă nu sunt contestații, cel mai probabil, până la sfârșitul anului, se va semna contractul. “Se lucrează la licitație. Este în curs de desfășurare. Așteptăm să se încheie perioada de contestații. Dacă nu sunt contestații, până la sfârșitul lunii se va semna contractul”, au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Deşi reprezentanţii Primăriei Constanţa nu au dorit să precizeze cine este câştigătorul, conform declaraţiei de participare, în cursa pentru miliardele puse la bătaie s-au înscris: Luxten Lighting (compania care s-a ocupat şi anul trecut de împodobirea oraşului), Euro-Audit Service SRL şi Flash Lighting Services SA.

Obiectul contractului privind achiziția produselor pentru iluminat festiv îl constituie închirierea, inclusiv montarea-demontarea unor instalaţii de iluminat festiv, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.Vorbim de patru loturi: LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța ce se va realiza pe bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bulevardul I.C.Bratianu, strada Dezrobirii, strada Soveja şi Şoseaua Mangaliei.

LOT II- Iluminat festiv traditional românesc al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Mircea cel Batrân, intrarea în oras dinspre Ovidiu, intrarea în oraş dinspre Valul lui Traian, intrarea în oraş dinspre Mangalia şi 5 vapoare. LOT III- Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu. LOT IV-Iluminat festiv în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor) se va realiza în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor. Valoarea totală estimată a contractului este de 5.300.000 lei.

Cine sunt patronii firmelor care s-au bătut pentru banii din luminiţe

Cunoscuta firmă Luxten este deţinută de discreţii oameni de afaceri Claudiu Nicolae Radulescu, Ionel Pepenica si Olimpia Moica. De-a lungul timpului, Luxten a devenit abonată la contracte în marile oraşe din România. Surpriză ne oferă şi micuţa Euro-Audit Service SRL, care este controlată de fostul deputat Vasile Horga şi fiica acestuia, Maria Gabriela Horga, cea care a fost la un pas de o candidatură pe lista PNL Constanţa la alegerile parlamentare trecute. Gabriela Horga este legată de Constanţa şi pentru faptul că s-a măritat cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al IPJ Constanţa, Ion Cârlig.

Flash Lighting Services SA este controlată de Bogdan Gabriel Sandu, un personaj despre care aflăm, din presa centrală, că ar fi “unul dintre protagoniștii din dosarul privind retrocedarea, în perioada 2002-2005, a unor terenuri intravilane din Constanța”. “Bogdan Gabriel Sandu, acționar al grupului de firme Flash, din care face parte și SC Flash Lighting Services SA, a fost trimis în judecată în anul 2008, alături de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, de fostul președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, dar și de mai mulți membri ai Comisiei de Aplicare a Legii 10, pentru modul în care a achiziționat, în numele unei societăţi, drepturile litigioase aferente a peste 5 hectare de teren în Parcul Tăbăcărie”, notează jurnalul.ro.

Mirela PASCAL, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spitalele sunt sarace dar noi bagam becuri mai consuma si curent
1
0
constanta arata jalnic n a mai fost ok din 1989 .Vina? pai cine oare?GRUPUL CARCIOG STRUTINSKY MAZARE CONSTANTINESCU cu ramificatii pana la fam celor din Consiliul local care acum au restaurante Margo aceste familii asociate cu cate un Popisteanu de fatada etc,acolo se spala si se ascund banii furati de astia,si prin familia Martin ,aia meritamacar direct scaunul ca au infiltrat rusi ,agenti in sistemul nostru privat cica doctori.
3
1
LUXTEN ,firma la care electricienii au fost inlocuiti de soferi,tractoristi si poate niscai lacatusi ! Ce a rezultat se VEDE mai ales noaptea pe strazile si bulevardele iluminate de creierul acestora .....
7
1
cea mai tare firma de...tepuit banii cotribuabililor din oras, balta hogeac sa traiasca si psdeul.......
5
2
Cu toti cei mentionati in articol. Toti sunt puscariabili, fara exceptie.
5
1
orasul e cufundat in intuneric .. bezna totala
6
1
Partidul Nostru de Labagii.Iar furati sa dati vina pe PSD?de la Dragomir si pana la Hasoti numai hoti si borfasi.ne gasim la o pizza la Cin Cin.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108