rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

Constanța a fost mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării fostei administrații locale, dar și a actualei, care au dat undă verde unor investitori să construiască oricum și oriunde, în baza unui PUG aprobat în 1999 și prelungit de trei ori până acum. Licitația pentru atribuirea contractului pentru actualizarea PUG-ului a fost urcată pe SEAP, la începutul anului trecut aceasta fiind anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative.

Primăria Constanța a organizat o nouă licitație, iar două firme s-au arătat interesate de proiect. Una, cu o vastă experiență în domeniu, respectiv Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, alta care râvnește la banii statului, nepregătită însă pentru un asemenea proiect, adică asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design.

Decebal Făgădău, Radu Vânturache

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, recunoscută și în străinătate, în cadrul căreia funcționează oameni mai mult decât capabili, cu experiență, dar și firmele asociate acesteia, au pierdut licitația. Surpriză, nu? Gaşca lui Făgădău şi a arhitectului şef al municipiului Constanţa, Radu Mihai Vânturache, din Comisia de Licitaţie, au eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea grupului de interese.

Universitatea de Arhitectură a fost eliminată din procedura de achiziție pe baza unui punctaj, în detrimentul unei firme din București, obișnuită să blocheze acest gen de licitații, deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru.

Adrian Ilie, asociat la Synergetics Coropration - Quattro Design

Date despre firmă

Cu date false, care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea, aspecte demne de un dosar DNA, societatea a fost declarată admisă, de către Primăria Constanța, la licitația pentru mult așteptatul PUG al Constanței, semn că a fost cu dedicaţie contractul. Este vorba despre asocierea Synergetics Coropration - Quattro Design, care se laudă cu contracte finalizate privind elaborarea PUG-urilor din marile orașe, aceeași firmă care a ”păpat” și contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța și pe care trebuia să-l finalizeze încă din luna mai a.c.. Şi asta nu e tot!

De ce a fost eliminată Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații!

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, nu a fost, în opinia Primăriei Constanța, destul de bună să câștige în fața celor care au declarat mincinos că au efectuat mai multe lucrări similare, că le-au finalizat, chiar. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă. În loc ca Primăria Constanța să pună mâna pe telefon să verifice dacă informațiile din documentele prezentate corespund realității, așa cum am făcut noi, de altfel, a declarat oferta câștigătoare, în defavoarea asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aceasta din urmă nu ar fi îndeplinit punctajul necesar obținerii contractului, așa că a fost eliminată din procedură. Deși a respectat toate standardele profesionale, a dovedit faptul că în mod real și efectiv are capacitatea, resursele umane, materiale și experiența necesare realizării tuturor serviciilor necesare în cadrul termenelor asumate.

Dar cine este firma care a câștigat elaborarea PUG-ului!

Synergetics Coropration are un palmares destul de interesant. Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" nu a fost destul de bună în ochii Primăriei Constanța să câștige în fața celor care se laudă, în documentația depusă la dosar, că în decembrie 2019 au finalizat contractul pentru elaborarea PUG-ului orașului Eforie. Deși acesta nu este încă finalizat, după cum ne-a declarat însuși primarul Robert Șerban. ”Lucrăm după PUG-ul vechi. Nu are cum să fie finalizat cel nou, se lucrează de vreo 6, 7 luni la el”, a spus edilul.

Robert Şerban

De asemenea, SYNERGETICS CORPORATION SRL se laudă că în decembrie 2019 a finalizat PUG-ul municipiului Călărași, deși conform datelor prezentate de Primăria Municipiului Călărași pe site-ul instituției, pentru proiectul Actualizare Plan Urbanistic General pentru Municipiul Călărași sunt alocate fonduri bugetare la Rectificarea bugetară aferentă lunii martie, aprilie, mai și iulie 2020, fapt ce atestă faptul că ofertantul a prezentat date false privind finalizarea contractului în proporție de 100% la 17.12.2019 , așa cum rezultă din contestația publicată în SEAP de către asocierea care a pierdut PUG-ul Constanței. Reprezentanții primăriei au declarat, pentru Replica, că încă lucrează după PUG-ul vechi.

Primăria Călăraşi

Dar ce au mai făcut deștepții de la Synergetics Corporation!

Mai mult, celebra firma SYNERGETICS CORPORATION SRL elaborează și PUG-ul Craiovei (primar PSD), licitație la care a participat o singura firmă. De ce oare? A fost desfășurată prin organizarea unui concurs de soluții, fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurenţială de ofertare.

Primăria Cluj a considerat că firma nu are experiență pentru elaborarea PUG-ului

Synergetics Coropration a ajuns și la Cluj, primăria considerând că nu are experiența necesară elaborării acestui tip de documentație cum este Planul Urbanistic General, așa cum rezultă din declarațiile arhitectului-șef al municipiului Cluj-Napoca, Daniel Pop: „Analizând documentele depuse de ofertant, considerăm că asocierea de firme SC Synergetics Corporation SRL, AV Transport Planning SRL și Panteia BV nu dovedește că are experiența necesară pentru a putea susține un proiect de complexitatea celui pentru care au prezentat oferta – Reactualizare PUG al municipiului Cluj-Napoca”.

Cu toate acestea, primăria este forțată de CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), în urma contestației formulate de Synergetics Coropratio, să considere câștigătoare oferta acestei asocieri.

contestatie Synergetics Corporation depusă împotriva rezultatului licitației demarate de Primăria Cluj

Și atribuirea PUG-ului de un milion de euro al Sibiului a fost contestată de Synergetics Corporation, după ce a pierdut în favoarea Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Intergraph Computer Services SRL.

Aceeași Synergetics Corporation a blocat, anul trecut, și procedura de licitație pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării PUG Brașov.

De asemenea, firma a contestat şi licitaţia ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

contestatie Synergetics Corporation ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

Și nu s-au oprit aici: au pus mâna pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța. Nu l-au terminat nici până astăzi.

Manglele celor de la Synergetics Coropratio continuă la Constanța. În asociere cu alte firme, a pus mâna în 2018, pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA.

contractul privind elaboararea Registrului Spaţiilor Verzi 1

Nici până astăzi nu este gata, deși ar fi trebuit finalizat în luna mai a acestui an. De la spațiile verzi, au ajuns în Portul Constanța, acolo unde au reușit să blocheze procedura pentru elaborarea PUZ-ului, cu sprijinul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CNAPM fiind obligată reevalueze punctajul acordat acesteia. În final, au câștigat.

contractul privind elaborarea Registrului Spaţiilor Verzi 2

Synergetics Corporation, blat cu CNSC. Asociatul Adrian Ilie, fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice

Mergem mai departe și ajungem Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), instituție deloc străină societății Synergetics Coropratio. Suspect este faptul cum reușește să câștige toate contestațiile, așa cum s-a întâmplat cu ultimele 10. Aspect ce ne duce cu gândul la un blat între firmă și CNSC. Din statistici rezultă că la repartizarea „aleatorie” a contestațiilor la C.N.S.C., care vizează firma bucureșteană, fie din calitatea de contestator ori cea de contestat, jumătate din contestațiile judecate au fost repartizate către completul C10, care întotdeauna au fost în favoarea acesteia. Prea multe coincidenţe pentru ca autoritățile statului să nu se sesizeze. Probabil că Adrian Ilie, asociatul și administratorul, filozof de meserie, și fost angajat al A.N.R.M.A.P. (actual ANAP – Agenția Națională de Achiziții Publice) are o înțelegere foarte bună a procedurilor interne ale CNSC-ului. Mai precis, pe surse, Adrian Ilie a fost coleg cu multe persoane din structurile actuale ale C.N.S.C. pe când lucra la A.N.R.M.A.P..

Adrian Ilie

Oferta celor de la Synergetics Corporation, confidențială (?!)

Asocierea Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , având suspiciuni că al său contracandidat nu îndeplinește criteriile de calificare și selecție, a solicitat Primăriei Constanța acces la întregul dosar al achiziției, inclusiv la procesele- verbale de evaluare menționate în raportul procedurii.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Au fost refuzate, deoarece oferta tehnică și financiară a contracandidatului au fost declarate de către acesta confidențiale.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Acest aspect pune sub semnul îndoielii modalitatea de evaluare a ofertelor tehnice a participanților, precum și experiența similara reală și cea declarată în fapt de ofertant, având în vedere că sunt declarate confidențiale informații privind elaborarea unor proiecte finanțate exclusive din fonduri publice.

Deloc surprinzător, contestația Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, respinsă de CNSC

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații au solicitat ca CNSC să dispună reluarea procedurii de evaluare de la momentul verificării DUAE depuse de Synergetics Corporation – Quattro Design, să dispună excluderea acestei asocieri din procedură și să finalizeze procedura de reevaluare doar cu subscrisa asociere. Ofertanții eliminați din procedură spun că actul administrativ în care s-a consemnat depunctarea – Raportul procedurii - nu a fost motivat în cuprinsul său. Iar la actul administrativ în care ar trebui să se afle motivarea depunctării i s-a refuzat expres accesul sub un fals pretext. Autoritatea a refuzat complet accesul la toate procesele verbale ale procedurii, inclusiv la procesul verbal ce conținea evaluarea propunerilor tehnice, aplicarea factorilor de evaluare, precum și motivele acordării/neacordării punctajului. Astfel, primăria nu i-a permis accesul nici măcar la partea din procesul verbal/grila de evaluare care conținea evaluarea efectivă a propriei oferte.

În schimb, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design nu are angajaţi pe experţii cheie propuşi să îndeplinească serviciile, intrând sub incidența legii 98/2016, și nici nu a încheiat niciuna dintre formele de contract permise de lege pentru a beneficia în mod legal de serviciile experților cheie nominalizați.

Precizăm că CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L pentru neconstituirea cauțiunii.

CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L

Andreea POPA

miercuri, 16 septembrie 202010627
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
VINERI, 21 IANUARIE, interviu LIVE, începând cu ora 12.00, cu dr. Constantin DINA, şef al Direcţiei de Control şi Integritate din Ministerul Sănătăţii
GANDUL.RO
Unde a fost Adela înainte să se împuște în cap: 'Simțea durerea asta în tot corpul'
Comentarii

01Navodari(9 oct 19:07)
Si aici muistii din Pisede au distrus tot. Incepand cu cretinul de Ion Dobre si pana in prezent post comunistii nu au plan de urbanism, strazile sunt organizate ca in evul mediu de pupincuristii nepoti, fini si verisori ai acestora. Veniti aici sa vedeti pe o strada dreapta 3 colturi in 20metri, cuiburi de case in strazi fara corespondenta intre ele, etc. Muie PiSD
15VANTURACHE AFARA(4 oct 19:25)
VANTURACHE AFARA. Pleaca acasa, prostanacule. Sa vedem daca esti in stare de ceva in privat, pacaliciule. Oricum v-ati facut cu totii plinul.
113Vanturache(26 sep 15:26)
Creatura insipida hot si sugator de maciuca lui Fagadau. Viitoare mirese de penitenciar.
115Vanturache(26 sep 09:15)
Un lacheu cu muie de fraier!
115O noua mangla marca fagabou(25 sep 09:55)
Trebuie arestat si condamnat acest individ.
321gika(22 sep 14:46)
ce muie de debil are vanturache
226Maria,olteanca de cluj(18 sep 11:40)
in cluj se fac numai lucruri bune cu banii contribuabililor. In constanta se fura la greu ! Muie cu cacat hotilor !!!
183Maria din Cluj(16 sep 19:01)
Daca CNSC a admis contestatia la Cluj... insemna ca la Cluj exista un arh sef expert in achizitii... mai cititi si alte tipuri de articole de la Cluj... nu numai cele care va sunt fluturate prin fata... vai de capul lor... la Cluj sunt oameni nemultumiti pentru preturile mari la taxe si impozite, chirii etc dar salariul mediu...? te duce-n cap.
37Dorel(15 sep 13:23)
Deci, virginele, pe final se aleg si cu dosare!!! Nasol, foarte nasol
73Gigi(14 sep 23:26)
caca articol
03pnlPsd(14 sep 22:44)
Noi vam invatat sa da-ti si sa cere0ti spagi la orice institutii din Constanta . V-oi nu conoasteti ca exista dovezi la dna cu ce ati constroit.
66Bobita(14 sep 20:29)
Articol de doi lei.. contestatorul nu a depus banii
15hmm(14 sep 18:45)
Faceti si voi o ancheta in sfarsit si vina o tipa oarecare si bate 4 politisti, 3 agenti de securitate si alte 2 persoane si va fura lumina de reflector!
710Usr(14 sep 16:08)
PENSIONARI!!! REPEDE CA SE TERMINA. PUI CONGELATI MOKA IN PIATA TOMIS III. . VOTATI FAGABOU
114...(14 sep 12:43)
Oare cat blocuri din astea cu apartamente de minim 100.000 de euro ar cadea la un cutremur mai puternic...
18DONA(14 sep 11:35)
Daca este adevarat sa plateasca!
112Escu(14 sep 11:28)
Uni spun ca asta e articol platit,alti ca este o minciuna,in spatele hotiei fiind alti oameni nu cei prezentati in articol,altul spune ca au furat si alti adica hadeti ma sa ne facem firme si sa furam cu toti cu acte,eu zic sa intre DNAul pe fir sau alte organe de control platite din bugetul statului pt.asa ceva si sa faca lumina,sa se scoata actele cu firme,aprobari,semnaturi,etc,dupa care cei vinovati sa plateasca paguba si sa mearga la puscarie pentru ca acolo le este locul hotilor mai marunti sau mai mari.
144citizen(14 sep 11:02)
dar de articole platite nu ati auzit? ei bine, acesta este un exemplu
016Curios(14 sep 10:11)
Dintr-un calcul simplu ar fi necesari peste 300 de specialisti care sa lucreze la tot ce a castigat aceasta firma foarte multi pentru orice asociere din aceasta tara. Se blocheaza cu buna stiinta dezvoltarea acestor orase, asta e scopul?
015cezara(14 sep 10:08)
acolo trebuie sa vina organele statului sa se autosesizeze, la compartimentul achizitii, e grav ce se petrece
016cipi bobe(14 sep 10:07)
justita doarme dar nu se preda
314Ionel(14 sep 09:41)
Sa vina organele de control sa reverifice procedura!!! Atentie dnilor jurnalisti... tocmai ce ati facut publicitate negativa prestigioasei universitati UAUIM... tocmai ce ati pus o bulina neagra acestei unitati de invatamant!!! BRavo!!!
318Stevingar(14 sep 09:32)
Draga replica... totul este exact invers... masstudio este firma de mangle a lui babu si fagadau, precum si a lui stelian ion si micii puscariasi de langa el!
515Andreea(14 sep 09:16)
REPLICA ESTE CEL MAI ADEVARAT ZIAR DIN CONSTANTA...restul doar conturi false de facebook coordonate de mercenari analfabeti de doi bani...asta e presa dun Constanta!!!!
118pug-bani irositi(14 sep 09:14)
Autorizatiile se dau oricum fara respectarea regulilor din acest pug sau codului civil..E jungla!Mai grav este ca nu se mai respecta nici legile universaleale fizicii si matematicii..Deluvieni cu computer
2610Replica(14 sep 08:36)
Un ziar de kkt..Ati scos asta acum?De ce sa mu il mai voteze lumea pe Fagadau?Sa voteze ce:Pnl sau Usr?Haha.Pnl ce a facut de cand este la guvernare:NIMIC.Mai bine sa justifice ce au facut cu 80 mld de euro ,iar amiralul expirat sa nu ii mai faca jocurile lui Comanescu.Iar Stelica sa justifice ANL -ul, a da luat prin FALS in ACTE.Sictir ziar de rahat.
215Interesant(14 sep 08:35)
Fff interesant
313Deci(14 sep 08:16)
Aici nu va fi niciodata bine
221Sondaj de opinie UNIC IN TARA(14 sep 08:00)
In anul 2018 Fagadaul a facut UNIC IN ROMANIA Sondaj de opinie pe site-ul Primariei Constanta, masluit evident, pentru un PUD pe 297 mp, in zona peninsulara unde exista PUZ iar proiectul era conform PUZ. Str Mircea cel Batrin nr 47 este plina presa. Doar ca sa blocheze un proiect. De atunci, nu a mai facut niciodata un astfel de Sondaj de opinie desi au trecut atatea PUZ-URI si inca pe suprafete foarte mari. Si dupa cum scrie in articol se face un PUG. La PUG de ce nu face Sondaj de opinie? Il intereseaza opinia constantenilor doar cand vrea sa blocheze proiecte? Unde are interes??? PUG.
113Robert serban(14 sep 07:57)
Eu nu sunt hot. Sunt cinstit si fac treaba ca la carte.
117roman(14 sep 07:57)
nimic nou sub soare, mirarea ar trebui sa apara, atunic si numai atunci, cand intr-adevar se va ocupa vreun post sau orice tip de activitate, prin concurs. Exclus, am mari indoil ca mai avem sansa sa intram intr-o normalitate. Au ajuns vremurile in care ne este frica, la propriu sa mai iesi din casa atata timp cat nu te mai apara nimeni- politistii capii mafie, mana in mana cu interlopii, parlamerntari au pus stapanire pe tot ce misca in tara asta. Justitia, nu mai functioneaza, licentele se cumpara, vom fi prima tara in care doctoratele, cu bunavointa abra
08Ion(14 sep 07:33)
Coropration?
215hmm(14 sep 06:57)
Uite-acum se face ceva...! Pai ce? Astia de la DNA n-au PSDisti in echipa? Nu fac aia nimic. La noi daca nu se iese in strada ca in Franta sau ca in multe alte locuri, n-am facut nimic.
517plange petrescu(14 sep 06:52)
offff, ce necaz! a pierdut prietenul petrescu licitatia si face cum stie el mai bine scandal
138@02:11(14 sep 06:46)
De ce nu-i obligi sa voteze pe cine vrei tu rahatule analfabet !
224Fagadau(14 sep 06:35)
Ce program MINCINOS ai ptr.2020? NU MERI UN NOU MANDAY! AI AVUT 4 ANI SA DOVEDESTI CEEA CE POTI!
535Alooo(14 sep 05:28)
In Cta primarul- Fagadau ,arh Vanturache , arh Stedinberg ...sunt group Organizat mafiot ! Mita mascata de milioane de euro ... au luat si iau fara scrupule acesti golani ! Se stiu cei care i protejeaza si de ce ...
815CE TREBUIE SA INTELEAGA(14 sep 02:11)
CONSTANTENII, vedeti gruparile de sportivilor din cluburile pensionarilor, au aceeasi directie in ziua votului, nu stau acasa, nu se merg la mall, ei isi exercita dreptul de vot asta pentru ca timp de 4 ani de zile li s a platit chiria din banii tutotor la clubul lor unde primesc o cafea la 1leu gratis ssi pot juca table si sah linistiti, zeci de mii de euro plateste primaria cta pt aceste jocuri olimpice.... da... vorbiti intre viu, cadeti de acord asupra unui candidat, nu fiti ca diareea, uniti ca tradatorii de pensionari.2 sa iesi la vot. 3. Ceasusescu purere 26ani, PSD e de 22 ani,nuPNLUSR
135ion(14 sep 00:23)
nimeni nu se autosesizeaza pentru a clarifica legal aceasta mare excrocherie ? daca societatea sinergetyc este duvbioasa de ce mai este pe piata ?
mai mult...Anchete
9 ian 00:00AncheteFEMEIA care și-a BĂTUT cu BESTIALITATE copila se RĂZBUNA pe SOȚ! A fost REȚINUTĂ! Video

O femeie ce nu poate fi numită „mamă”, fiind vorba de Oana Georgiana Gogoi, s-a filmat când își bate cu...13793

9 dec 00:18AncheteȘMECHERUL săltat de MASCAȚI era ESCORTĂ ACTIVĂ pentru FEMEI și BĂRBAȚI! VIDEO124131
15 sep 00:06AncheteEXCLUSIV! TÂNĂR BĂTUT cu BÂTE în plină STRADĂ, din SENIN, și lăsat lângă CALEA FERATĂ!8917
18 dec 23:34AncheteREGLARE de CONTURI în INCENDIUL din Km 4-5 cu MINORI băgați la ÎNAINTARE?!

Bilanțul în urma teribilului incendiu din zona Km 4 – 5, din noaptea de 15 spre 16 decembrie, când un bloc a luat...53662

24 aug 23:05AnchetePANICĂ în zona DELFINARIU! A AMENINȚAT cu ARMA ȘOFERII din TRAFIC! Video7561
11 aug 00:13AncheteUn INCONȘTIENT a ARUNCAT cu SCAUNE din HOTELUL în care era CAZAT, în MAMAIA. VIDEO!30148
25 aug 00:10AncheteImagini EXCLUSIVE de la BĂTAIA din OSTROV, încasată de un POLIȚIST!

Un bărbat a fost agresat de mai mulți indivizi în fața unei discoteci din comuna constănțeană Ostrov. Evenimentul...59248

27 aug 00:08AncheteUn ANGAJAT al PENITENCIARULUI Poarta Albă, SANCȚIONAT din cauza mesajelor de pe WhatsApp!80587
20 ian 00:11AncheteGIOLACAI, pe mâna PROCURORILOR după ce și-a TERORIZAT NEVASTA12725
24 noi 22:02AncheteUn MACARAGIU din CONSTANȚA, cu APUCĂTURI de INTERLOP, face CONTRABANDĂ

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, care este angajat ca macaragiu în Portul Constanța, se pare că trăiește după...43579

19 noi 22:04AncheteCUM poate AJUNGE Romeo HANȚI la un PAS de PUȘCĂRIE5780
6 sep 00:14AncheteA TERORIZAT POARTA 6: Se DEZBRACĂ și se MASTURBEAZĂ în fața TRECĂTORILOR! VIDEO53791
Vremea
2.4°2.4° - 4.5° vineri, 21 ianuarie 2022
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 6.63 m/s
Presiune: 1014 milibari

Loto
6/494628487314
5/401091916407
joker30152352910
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 ian 23:48SportFotbal: Chelsea nu se poate baza pe jucătorii nevaccinați în deplasarea de la Lille

Echipele de fotbal trebuie să respecte "în principiu" regulile sanitare din fiecare ţară, a reamintit joi UEFA,...98

21 ian 23:48SportCSM Constanța își propune să devină un club recunoscut la nivel național și internațional

Primăria Municipiului Constanța a organizat o primă întâlnire de lucru în care oameni de sport din Constanța au...157

21 ian 23:49SportSimona Halep, după ce și-a spulberat adversara: 'Cred că am fost aproape de cel mai bun tenis al meu'

Simona Halep a declarat, joi, după ce a învins-o categoric, cu scorul de 6-2, 6-0, pe Beatriz Haddad Maia, la...228

21 ian 00:00SportTenis: Emma Răducanu, eliminată în turul al doilea la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, numărul 18 mondial, s-a oprit în turul al doilea al turneului...30

Local
21 ian 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în JUDEȚ. AMENZI pe bandă rulantă

Polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu, împreună cu polițiști ai Serviciului Acțiuni...199

21 ian 23:51LocalBărbat ARESTAT preventiv pentru FURT, conducere fără PERMIS și sub influența ALCOOLULUI

Polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au fost solicitați, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei...188

21 ian 23:51LocalTÂNĂR cercetat pentru PROXENETISM: Și-a convins prietena MINORĂ să se prostitueze

567

21 ian 23:50LocalCOVID-19: Încă 2 DECESE, la Constanţa

Până joi, 20 ianuarie a.c., 59.428 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...300

21 ian 23:51LocalUn bărbat FĂRĂ PERMIS de conducere, PRINS de polițiști la volan, în localitatea Sinoe

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au identificat, la data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.50, un...226

21 ian 23:51LocalMINOR cercetat pentru FURT, după ce a sustras un FLEX, dintr-o societate comercială

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt, polițiști din cadrul...251

21 ian 23:52LocalTânăr ARESTAT după ce a fost PRINS la volan beat MANGĂ și cu permisul SUSPENDAT

Urmare a depistării din data de 18 ianuarie a.c., a unui bărbat, de 33 de ani, care a condus un autoturism pe DN2A,...282

21 ian 23:52LocalMANDATE de EXECUTARE a pedepsei, puse în aplicare de POLIȚIȘTI

Polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au depistat, la data de 19 ianuarie a.c., un bărbat, de 46 de ani,...354

21 ian 22:17LocalMarea SCHIMBARE la FAȚĂ a PIEȚEI TOMIS III. VIDEO

43

Politică
21 ian 20:46PoliticăNicușor Dan: Procurorii DNA au făcut percheziții în biroul meu, în Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că procurorii DNA au făcut percheziții în Primăria Capitalei și au...350

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan: 'Nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB'

Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi, întrebat ce se poate face pentru a opri greva STB, că „nu poți să...193

21 ian 20:44PoliticăNicușor Dan acuză PSD pentru greva de la STB

168

21 ian 20:43PoliticăPapahagi: S-a pus în mișcare planul prin care un pesedist va deveni Președintele României

În turul 2 al alegerilor prezidențiale din anul 2000, adversarii lui Ion Iliescu l-au votat pe acesta doar pentru a nu...871

21 ian 20:42PoliticăRareș Bogdan cere decapitarea ANRE: 'Zoltan Nagy a fost de o impertinență rară'

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat miercuri la Digi24 că la ședința coaliției pe tema facturilor...456

21 ian 21:27PoliticăRareș Bogdan, despre certificatul verde la locul de muncă: „Ar fi trebuit să cerem înlocuirea lui Rafila“

481

Interviuri
5 ian 00:16InterviuriCOȘA: Voi COLABORA foarte BINE cu Marilena DRAGNEA! VIDEO

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, s-a aflat în studioul REPLICA, marți, 4 ianuarie a.c., pentru a discuta...3512

21 dec 00:06InterviuriIulian SOCEANU: Până în primăvară GAZELE vor fi puse în FUNCȚIUNE! Video

Primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, s-a aflat în studioul Replica, luni, 20 decembrie, pentru discuta...5171

21 dec 00:06InterviuriCÎRJALIU, despre CIOBANU: Tu ești un MINCINOS și un zero BARAT! Video

4108

14 dec 00:25InterviuriSTELIAN Ion: PREDOIU e LEGAT de mâini și de picioare, direcționat unde vor alți POLITICIENI! Video (I)

Stelian Ion, fostul ministru constănțean al Justiției, a acordat un interviu cotidianului Replica, în care a vorbit...3480

11 dec 00:30InterviuriCHIȚAC: Nu pot să îmi imaginez PUZ-ul Peninsulei fără PORTUL TOMIS! VIDEO

Primarul Constanței, Vergil CHIȚAC, a ținut vineri, 10 decembrie, audiențe direct din studioul Replica. Edilul a...8492

10 dec 00:32InterviuriÎNGRIJIREA persoanelor VÂRSTNICE la DOMICILIU prinde contur! Video

4584

Monden
21 ian 00:00MondenSalma Hayek, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei. Vedete care au început anul la plajă

Nu le pasă de frig! Vedetele au început anul în costum de baie în zone calde. Salma Hayek, Kim Kardashian, Eiza...28

21 ian 00:00MondenA murit André Leon Talley, una dintre figurile emblematice ale revistei Vogue

Influentul jurnalist de modă André Leon Talley, primul afro-american care a ocupat funcţia de director de creaţie la...30

21 ian 00:00MondenCeremonia de decernare a Premiilor Grammy va avea loc pe 3 aprilie la Las Vegas

28

21 ian 01:55MondenAndrei Păunescu, în război cu Vasile Şeicaru. Îl acuză că a furat o piesă a lui Adrian Păunescu

Andrei Păunescu îl acuză pe Vasile Şeicaru că ar fi declarat că o piesă a lui Adrian Păunescu este al lui. Este...32

21 ian 00:00MondenHeidi Klum şi-a asigurat picioarele pentru o sumă colosală

Dezvăluire şocantă! Manechinul de top Heidi Klum a dezvăluit recent că şi-a asigurat picioarele cu peste 2...27

21 ian 00:00MondenKanye West lansează o nouă modă pentru măştile de protecţie

Kanye West a dus la extrem noţiunea de mască de protecţie. Artistul american de 44 de ani a apărut în public cu...28

21 ian 01:30MondenActorul John Malkovich, refuzat de un hotel de lux din Veneția, din cauza certificatului verde

Actorul John Malkovich a fost refuzat de un hotel de lux din Veneţia, unde rezervase un apartament, din cauza...272

21 ian 01:19MondenUn cunoscut ACTOR a MURIT, la 37 de ani, în urma unui ACCIDENT la SCHI

Actorul Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, miercuri, în urma unui accident la schi care a avut loc marţi....984

21 ian 01:23MondenNetflix va lansa anul acesta 25 de programe sud-coreene

256

Mapamond
21 ian 01:14MapamondSecretarul general al ONU i-a propus Angelei Merkel o funcție importantă

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a oferit fostului cancelar federal al Germaniei, Angela Merkel, un rol de...222

21 ian 01:14MapamondRusul care a scuipat pe portretul lui Putin a câștigat la CEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că Rusia se face vinovată de încălcarea libertăţii de...209

21 ian 01:11MapamondPolonia schimbă legea pentru ca divorțul să fie aproape imposibil, mai ales în familiile cu copii

281

Sănătate
21 ian 01:15SănătateOficial al OMS: în 2022 putem pune capăt urgenței de sănătate publică Covid-19

Covid-19 nu va fi niciodată eradicată, dar societatea are şansa să pună capăt urgenţei de sănătate publică în...330

21 ian 01:15SănătateAlexandru Rafila face CLARIFICĂRI TĂIOASE: Omicron NU face ravagii printre copii

Alexandru Rafila dezminte relatările privind numărul mare de copii bolnavi de COVID: „am văzut în spațiul public...369

21 ian 01:15SănătateDecesul cauzat de Omicron unui pacient din România NU SE CONFIRMĂ

339

21 ian 00:00SănătateRafila: Mortalitatea generată de COVID-19, de 8 - 10 ori mai mică decât în octombrie 2021

Mortalitatea generată de COVID-19 este în prezent de 8 - 10 ori mai mică decât în luna octombrie a anului trecut...26

21 ian 00:00SănătateRafila: Accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri paliative este esenţial

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că accesul la diagnostic, la tratament sau îngrijiri...28

21 ian 01:20SănătateMedicul Marinescu: „Acest val va fi ultima strigare. Mă aștept ca din vară să revenim la normalitate”

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Marinescu, susține că valul 5 al...531

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT