rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

Constanța a fost mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării fostei administrații locale, dar și a actualei, care au dat undă verde unor investitori să construiască oricum și oriunde, în baza unui PUG aprobat în 1999 și prelungit de trei ori până acum. Licitația pentru atribuirea contractului pentru actualizarea PUG-ului a fost urcată pe SEAP, la începutul anului trecut aceasta fiind anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative.

Primăria Constanța a organizat o nouă licitație, iar două firme s-au arătat interesate de proiect. Una, cu o vastă experiență în domeniu, respectiv Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, alta care râvnește la banii statului, nepregătită însă pentru un asemenea proiect, adică asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design.

Decebal Făgădău, Radu Vânturache

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, recunoscută și în străinătate, în cadrul căreia funcționează oameni mai mult decât capabili, cu experiență, dar și firmele asociate acesteia, au pierdut licitația. Surpriză, nu? Gaşca lui Făgădău şi a arhitectului şef al municipiului Constanţa, Radu Mihai Vânturache, din Comisia de Licitaţie, au eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea grupului de interese.

Universitatea de Arhitectură a fost eliminată din procedura de achiziție pe baza unui punctaj, în detrimentul unei firme din București, obișnuită să blocheze acest gen de licitații, deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru.

Adrian Ilie, asociat la Synergetics Coropration - Quattro Design

Date despre firmă

Cu date false, care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea, aspecte demne de un dosar DNA, societatea a fost declarată admisă, de către Primăria Constanța, la licitația pentru mult așteptatul PUG al Constanței, semn că a fost cu dedicaţie contractul. Este vorba despre asocierea Synergetics Coropration - Quattro Design, care se laudă cu contracte finalizate privind elaborarea PUG-urilor din marile orașe, aceeași firmă care a ”păpat” și contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța și pe care trebuia să-l finalizeze încă din luna mai a.c.. Şi asta nu e tot!

De ce a fost eliminată Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații!

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, nu a fost, în opinia Primăriei Constanța, destul de bună să câștige în fața celor care au declarat mincinos că au efectuat mai multe lucrări similare, că le-au finalizat, chiar. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă. În loc ca Primăria Constanța să pună mâna pe telefon să verifice dacă informațiile din documentele prezentate corespund realității, așa cum am făcut noi, de altfel, a declarat oferta câștigătoare, în defavoarea asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aceasta din urmă nu ar fi îndeplinit punctajul necesar obținerii contractului, așa că a fost eliminată din procedură. Deși a respectat toate standardele profesionale, a dovedit faptul că în mod real și efectiv are capacitatea, resursele umane, materiale și experiența necesare realizării tuturor serviciilor necesare în cadrul termenelor asumate.

Dar cine este firma care a câștigat elaborarea PUG-ului!

Synergetics Coropration are un palmares destul de interesant. Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" nu a fost destul de bună în ochii Primăriei Constanța să câștige în fața celor care se laudă, în documentația depusă la dosar, că în decembrie 2019 au finalizat contractul pentru elaborarea PUG-ului orașului Eforie. Deși acesta nu este încă finalizat, după cum ne-a declarat însuși primarul Robert Șerban. ”Lucrăm după PUG-ul vechi. Nu are cum să fie finalizat cel nou, se lucrează de vreo 6, 7 luni la el”, a spus edilul.

Robert Şerban

De asemenea, SYNERGETICS CORPORATION SRL se laudă că în decembrie 2019 a finalizat PUG-ul municipiului Călărași, deși conform datelor prezentate de Primăria Municipiului Călărași pe site-ul instituției, pentru proiectul Actualizare Plan Urbanistic General pentru Municipiul Călărași sunt alocate fonduri bugetare la Rectificarea bugetară aferentă lunii martie, aprilie, mai și iulie 2020, fapt ce atestă faptul că ofertantul a prezentat date false privind finalizarea contractului în proporție de 100% la 17.12.2019 , așa cum rezultă din contestația publicată în SEAP de către asocierea care a pierdut PUG-ul Constanței. Reprezentanții primăriei au declarat, pentru Replica, că încă lucrează după PUG-ul vechi.

Primăria Călăraşi

Dar ce au mai făcut deștepții de la Synergetics Corporation!

Mai mult, celebra firma SYNERGETICS CORPORATION SRL elaborează și PUG-ul Craiovei (primar PSD), licitație la care a participat o singura firmă. De ce oare? A fost desfășurată prin organizarea unui concurs de soluții, fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurenţială de ofertare.

Primăria Cluj a considerat că firma nu are experiență pentru elaborarea PUG-ului

Synergetics Coropration a ajuns și la Cluj, primăria considerând că nu are experiența necesară elaborării acestui tip de documentație cum este Planul Urbanistic General, așa cum rezultă din declarațiile arhitectului-șef al municipiului Cluj-Napoca, Daniel Pop: „Analizând documentele depuse de ofertant, considerăm că asocierea de firme SC Synergetics Corporation SRL, AV Transport Planning SRL și Panteia BV nu dovedește că are experiența necesară pentru a putea susține un proiect de complexitatea celui pentru care au prezentat oferta – Reactualizare PUG al municipiului Cluj-Napoca”.

Cu toate acestea, primăria este forțată de CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), în urma contestației formulate de Synergetics Coropratio, să considere câștigătoare oferta acestei asocieri.

contestatie Synergetics Corporation depusă împotriva rezultatului licitației demarate de Primăria Cluj

Și atribuirea PUG-ului de un milion de euro al Sibiului a fost contestată de Synergetics Corporation, după ce a pierdut în favoarea Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Intergraph Computer Services SRL.

Aceeași Synergetics Corporation a blocat, anul trecut, și procedura de licitație pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării PUG Brașov.

De asemenea, firma a contestat şi licitaţia ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

contestatie Synergetics Corporation ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

Și nu s-au oprit aici: au pus mâna pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța. Nu l-au terminat nici până astăzi.

Manglele celor de la Synergetics Coropratio continuă la Constanța. În asociere cu alte firme, a pus mâna în 2018, pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA.

contractul privind elaboararea Registrului Spaţiilor Verzi 1

Nici până astăzi nu este gata, deși ar fi trebuit finalizat în luna mai a acestui an. De la spațiile verzi, au ajuns în Portul Constanța, acolo unde au reușit să blocheze procedura pentru elaborarea PUZ-ului, cu sprijinul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CNAPM fiind obligată reevalueze punctajul acordat acesteia. În final, au câștigat.

contractul privind elaborarea Registrului Spaţiilor Verzi 2

Synergetics Corporation, blat cu CNSC. Asociatul Adrian Ilie, fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice

Mergem mai departe și ajungem Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), instituție deloc străină societății Synergetics Coropratio. Suspect este faptul cum reușește să câștige toate contestațiile, așa cum s-a întâmplat cu ultimele 10. Aspect ce ne duce cu gândul la un blat între firmă și CNSC. Din statistici rezultă că la repartizarea „aleatorie” a contestațiilor la C.N.S.C., care vizează firma bucureșteană, fie din calitatea de contestator ori cea de contestat, jumătate din contestațiile judecate au fost repartizate către completul C10, care întotdeauna au fost în favoarea acesteia. Prea multe coincidenţe pentru ca autoritățile statului să nu se sesizeze. Probabil că Adrian Ilie, asociatul și administratorul, filozof de meserie, și fost angajat al A.N.R.M.A.P. (actual ANAP – Agenția Națională de Achiziții Publice) are o înțelegere foarte bună a procedurilor interne ale CNSC-ului. Mai precis, pe surse, Adrian Ilie a fost coleg cu multe persoane din structurile actuale ale C.N.S.C. pe când lucra la A.N.R.M.A.P..

Adrian Ilie

Oferta celor de la Synergetics Corporation, confidențială (?!)

Asocierea Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , având suspiciuni că al său contracandidat nu îndeplinește criteriile de calificare și selecție, a solicitat Primăriei Constanța acces la întregul dosar al achiziției, inclusiv la procesele- verbale de evaluare menționate în raportul procedurii.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Au fost refuzate, deoarece oferta tehnică și financiară a contracandidatului au fost declarate de către acesta confidențiale.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Acest aspect pune sub semnul îndoielii modalitatea de evaluare a ofertelor tehnice a participanților, precum și experiența similara reală și cea declarată în fapt de ofertant, având în vedere că sunt declarate confidențiale informații privind elaborarea unor proiecte finanțate exclusive din fonduri publice.

Deloc surprinzător, contestația Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, respinsă de CNSC

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații au solicitat ca CNSC să dispună reluarea procedurii de evaluare de la momentul verificării DUAE depuse de Synergetics Corporation – Quattro Design, să dispună excluderea acestei asocieri din procedură și să finalizeze procedura de reevaluare doar cu subscrisa asociere. Ofertanții eliminați din procedură spun că actul administrativ în care s-a consemnat depunctarea – Raportul procedurii - nu a fost motivat în cuprinsul său. Iar la actul administrativ în care ar trebui să se afle motivarea depunctării i s-a refuzat expres accesul sub un fals pretext. Autoritatea a refuzat complet accesul la toate procesele verbale ale procedurii, inclusiv la procesul verbal ce conținea evaluarea propunerilor tehnice, aplicarea factorilor de evaluare, precum și motivele acordării/neacordării punctajului. Astfel, primăria nu i-a permis accesul nici măcar la partea din procesul verbal/grila de evaluare care conținea evaluarea efectivă a propriei oferte.

În schimb, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design nu are angajaţi pe experţii cheie propuşi să îndeplinească serviciile, intrând sub incidența legii 98/2016, și nici nu a încheiat niciuna dintre formele de contract permise de lege pentru a beneficia în mod legal de serviciile experților cheie nominalizați.

Precizăm că CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L pentru neconstituirea cauțiunii.

CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L

Andreea POPA

miercuri, 16 septembrie 20208965
Comentarii

01Navodari(9 oct 19:07)
Si aici muistii din Pisede au distrus tot. Incepand cu cretinul de Ion Dobre si pana in prezent post comunistii nu au plan de urbanism, strazile sunt organizate ca in evul mediu de pupincuristii nepoti, fini si verisori ai acestora. Veniti aici sa vedeti pe o strada dreapta 3 colturi in 20metri, cuiburi de case in strazi fara corespondenta intre ele, etc. Muie PiSD
15VANTURACHE AFARA(4 oct 19:25)
VANTURACHE AFARA. Pleaca acasa, prostanacule. Sa vedem daca esti in stare de ceva in privat, pacaliciule. Oricum v-ati facut cu totii plinul.
113Vanturache(26 sep 15:26)
Creatura insipida hot si sugator de maciuca lui Fagadau. Viitoare mirese de penitenciar.
115Vanturache(26 sep 09:15)
Un lacheu cu muie de fraier!
115O noua mangla marca fagabou(25 sep 09:55)
Trebuie arestat si condamnat acest individ.
321gika(22 sep 14:46)
ce muie de debil are vanturache
226Maria,olteanca de cluj(18 sep 11:40)
in cluj se fac numai lucruri bune cu banii contribuabililor. In constanta se fura la greu ! Muie cu cacat hotilor !!!
183Maria din Cluj(16 sep 19:01)
Daca CNSC a admis contestatia la Cluj... insemna ca la Cluj exista un arh sef expert in achizitii... mai cititi si alte tipuri de articole de la Cluj... nu numai cele care va sunt fluturate prin fata... vai de capul lor... la Cluj sunt oameni nemultumiti pentru preturile mari la taxe si impozite, chirii etc dar salariul mediu...? te duce-n cap.
37Dorel(15 sep 13:23)
Deci, virginele, pe final se aleg si cu dosare!!! Nasol, foarte nasol
73Gigi(14 sep 23:26)
caca articol
03pnlPsd(14 sep 22:44)
Noi vam invatat sa da-ti si sa cere0ti spagi la orice institutii din Constanta . V-oi nu conoasteti ca exista dovezi la dna cu ce ati constroit.
66Bobita(14 sep 20:29)
Articol de doi lei.. contestatorul nu a depus banii
15hmm(14 sep 18:45)
Faceti si voi o ancheta in sfarsit si vina o tipa oarecare si bate 4 politisti, 3 agenti de securitate si alte 2 persoane si va fura lumina de reflector!
710Usr(14 sep 16:08)
PENSIONARI!!! REPEDE CA SE TERMINA. PUI CONGELATI MOKA IN PIATA TOMIS III. . VOTATI FAGABOU
114...(14 sep 12:43)
Oare cat blocuri din astea cu apartamente de minim 100.000 de euro ar cadea la un cutremur mai puternic...
18DONA(14 sep 11:35)
Daca este adevarat sa plateasca!
112Escu(14 sep 11:28)
Uni spun ca asta e articol platit,alti ca este o minciuna,in spatele hotiei fiind alti oameni nu cei prezentati in articol,altul spune ca au furat si alti adica hadeti ma sa ne facem firme si sa furam cu toti cu acte,eu zic sa intre DNAul pe fir sau alte organe de control platite din bugetul statului pt.asa ceva si sa faca lumina,sa se scoata actele cu firme,aprobari,semnaturi,etc,dupa care cei vinovati sa plateasca paguba si sa mearga la puscarie pentru ca acolo le este locul hotilor mai marunti sau mai mari.
144citizen(14 sep 11:02)
dar de articole platite nu ati auzit? ei bine, acesta este un exemplu
016Curios(14 sep 10:11)
Dintr-un calcul simplu ar fi necesari peste 300 de specialisti care sa lucreze la tot ce a castigat aceasta firma foarte multi pentru orice asociere din aceasta tara. Se blocheaza cu buna stiinta dezvoltarea acestor orase, asta e scopul?
015cezara(14 sep 10:08)
acolo trebuie sa vina organele statului sa se autosesizeze, la compartimentul achizitii, e grav ce se petrece
016cipi bobe(14 sep 10:07)
justita doarme dar nu se preda
314Ionel(14 sep 09:41)
Sa vina organele de control sa reverifice procedura!!! Atentie dnilor jurnalisti... tocmai ce ati facut publicitate negativa prestigioasei universitati UAUIM... tocmai ce ati pus o bulina neagra acestei unitati de invatamant!!! BRavo!!!
318Stevingar(14 sep 09:32)
Draga replica... totul este exact invers... masstudio este firma de mangle a lui babu si fagadau, precum si a lui stelian ion si micii puscariasi de langa el!
515Andreea(14 sep 09:16)
REPLICA ESTE CEL MAI ADEVARAT ZIAR DIN CONSTANTA...restul doar conturi false de facebook coordonate de mercenari analfabeti de doi bani...asta e presa dun Constanta!!!!
118pug-bani irositi(14 sep 09:14)
Autorizatiile se dau oricum fara respectarea regulilor din acest pug sau codului civil..E jungla!Mai grav este ca nu se mai respecta nici legile universaleale fizicii si matematicii..Deluvieni cu computer
2610Replica(14 sep 08:36)
Un ziar de kkt..Ati scos asta acum?De ce sa mu il mai voteze lumea pe Fagadau?Sa voteze ce:Pnl sau Usr?Haha.Pnl ce a facut de cand este la guvernare:NIMIC.Mai bine sa justifice ce au facut cu 80 mld de euro ,iar amiralul expirat sa nu ii mai faca jocurile lui Comanescu.Iar Stelica sa justifice ANL -ul, a da luat prin FALS in ACTE.Sictir ziar de rahat.
215Interesant(14 sep 08:35)
Fff interesant
313Deci(14 sep 08:16)
Aici nu va fi niciodata bine
221Sondaj de opinie UNIC IN TARA(14 sep 08:00)
In anul 2018 Fagadaul a facut UNIC IN ROMANIA Sondaj de opinie pe site-ul Primariei Constanta, masluit evident, pentru un PUD pe 297 mp, in zona peninsulara unde exista PUZ iar proiectul era conform PUZ. Str Mircea cel Batrin nr 47 este plina presa. Doar ca sa blocheze un proiect. De atunci, nu a mai facut niciodata un astfel de Sondaj de opinie desi au trecut atatea PUZ-URI si inca pe suprafete foarte mari. Si dupa cum scrie in articol se face un PUG. La PUG de ce nu face Sondaj de opinie? Il intereseaza opinia constantenilor doar cand vrea sa blocheze proiecte? Unde are interes??? PUG.
113Robert serban(14 sep 07:57)
Eu nu sunt hot. Sunt cinstit si fac treaba ca la carte.
117roman(14 sep 07:57)
nimic nou sub soare, mirarea ar trebui sa apara, atunic si numai atunci, cand intr-adevar se va ocupa vreun post sau orice tip de activitate, prin concurs. Exclus, am mari indoil ca mai avem sansa sa intram intr-o normalitate. Au ajuns vremurile in care ne este frica, la propriu sa mai iesi din casa atata timp cat nu te mai apara nimeni- politistii capii mafie, mana in mana cu interlopii, parlamerntari au pus stapanire pe tot ce misca in tara asta. Justitia, nu mai functioneaza, licentele se cumpara, vom fi prima tara in care doctoratele, cu bunavointa abra
08Ion(14 sep 07:33)
Coropration?
215hmm(14 sep 06:57)
Uite-acum se face ceva...! Pai ce? Astia de la DNA n-au PSDisti in echipa? Nu fac aia nimic. La noi daca nu se iese in strada ca in Franta sau ca in multe alte locuri, n-am facut nimic.
516plange petrescu(14 sep 06:52)
offff, ce necaz! a pierdut prietenul petrescu licitatia si face cum stie el mai bine scandal
138@02:11(14 sep 06:46)
De ce nu-i obligi sa voteze pe cine vrei tu rahatule analfabet !
224Fagadau(14 sep 06:35)
Ce program MINCINOS ai ptr.2020? NU MERI UN NOU MANDAY! AI AVUT 4 ANI SA DOVEDESTI CEEA CE POTI!
535Alooo(14 sep 05:28)
In Cta primarul- Fagadau ,arh Vanturache , arh Stedinberg ...sunt group Organizat mafiot ! Mita mascata de milioane de euro ... au luat si iau fara scrupule acesti golani ! Se stiu cei care i protejeaza si de ce ...
815CE TREBUIE SA INTELEAGA(14 sep 02:11)
CONSTANTENII, vedeti gruparile de sportivilor din cluburile pensionarilor, au aceeasi directie in ziua votului, nu stau acasa, nu se merg la mall, ei isi exercita dreptul de vot asta pentru ca timp de 4 ani de zile li s a platit chiria din banii tutotor la clubul lor unde primesc o cafea la 1leu gratis ssi pot juca table si sah linistiti, zeci de mii de euro plateste primaria cta pt aceste jocuri olimpice.... da... vorbiti intre viu, cadeti de acord asupra unui candidat, nu fiti ca diareea, uniti ca tradatorii de pensionari.2 sa iesi la vot. 3. Ceasusescu purere 26ani, PSD e de 22 ani,nuPNLUSR
135ion(14 sep 00:23)
nimeni nu se autosesizeaza pentru a clarifica legal aceasta mare excrocherie ? daca societatea sinergetyc este duvbioasa de ce mai este pe piata ?
mai mult...Anchete
20 noi 00:16AncheteFĂGĂDĂU a dat PAZA ORAŞULUI unui fost POLIŢIST condamnat pentru FURT

Făgădău a dat pe mâna unui fost polițist condamnat pentru furt bunurile publice și private aparținând...9160

21 noi 00:14AncheteUn MEDIC de la Spitalul din Mangalia, ACUZAT că a făcut EXPERIMENTE pe un nou-născut18166
24 noi 00:08AncheteBLOCAJ: Direcția de Urbanism a PRIMĂRIEI CONSTANŢA a ajuns pe mâna unei CONTABILE8227
23 noi 00:08AncheteCUM a FALIMENTAT Gheorghe PELEHRA Agrementul SA pentru PROIECTE IMOBILIARE!

Agrementul SA a fost o societate a statului înfiinţată în anul 1991, care deţinea toate bazele nautice din Mamaia,...5257

23 noi 00:09AncheteFĂGĂDĂU i-a vândut fostului PARTENER de AFACERI al SOŢIEI un TEREN în Mamaia, FĂRĂ licitaţie8298
25 oct 00:01AncheteStila SARAFU LOVEȘTE din nou: SCANDAL în stradă, cu două FEMEI. VIDEO!21487
15 noi 23:53AncheteLISTA ARESTAȚILOR în URMA ACȚIUNII de AMPLOARE a DIICOT! Video

Sute de percheziții au avut loc în cadrul unei acțiuni de amploare a DIICOT, fiind vorba de Operațiunea OMAHA....22821

27 oct 00:11AncheteMariana Soceanu, de la CT BUS, a SUSTRAS bani din CASIERIA RATC, pe vremea când era CONTABIL ŞEF11278
23 noi 00:09AncheteEXCLUSIV! POLIȚIST din CONSTANȚA, AMENINȚAT de un ȘOFER: Lasă, că ne întâlnim pe TRASEU! VIDEO8706
23 noi 00:13AncheteA FUGIT din CONSTANȚA de FRICĂ şi a DAT de BELELE în SPANIA

A fost implicat într-un scandal petrecut în județul Constanța, care s-a lăsat cu lovituri de cuțit și, după cum...25577

17 noi 13:36AncheteMario Tapangea, CONDAMNAT pentru DEȚINERE de DROGURI de mare RISC35328
10 noi 00:39AncheteSCANDAL: ITALIENII care fac AFACERI cu FIN.CO.GE.RO își trag ȚEPE între EI4257
Vremea
2.7°2.7° - 7.1° joi, 26 noiembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 2.98 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 noi 00:00SportChampions League: Atalanta, victorie pe terenul lui Liverpool 2-0

Atalanta a reușit surpriza serii de Champions League și a câștigat, scor 2-0, partida disputată pe terenul celor de...257

26 noi 00:00SportManchester City s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Olympiakos Pireu cu scorul de 1-0

Manchester City s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe...212

26 noi 00:00SportComisia de Disciplină a FRF i-a suspendat câte două jocuri pe Frăsinescu şi Pleşca

Fundaşul Cosmin Frăsinescu (Poli Iaşi) şi portarul Răzvan Pleşca (Gaz Metan Mediaş) au primit fiecare câte două...205

26 noi 00:00SportUEFA a anunţat victoria la 'masa verde' a naţionalei de fotbal a Elveţiei împotriva Ucrainei (3-0)

UEFA a anunţat miercuri victoria la ''masa verde'' a naţionalei de fotbal a Elveţiei împotriva Ucrainei (3-0), după...238

Local
26 noi 00:03LocalTRANSPORTUL de persoane, verificat de POLIȚIA ROMÂNĂ și I.S.C.T.R.

Polițiștii rutieri desfășoară, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere, împreună cu inspectori din...588

26 noi 00:01LocalSLUJBĂ la biserica din TOMIS PLUS, SPARTĂ de polițiști și jandarmi: enoriașii, fără MĂȘTI

Polițiștii Secției 2, miercuri, 25 noiembrie, în jurul orei 9.30, au fost sesizați cu privire la faptul că, în...2171

26 noi 00:02LocalLocalitățile EFORIE și LAZU, la un pas de CARANTINĂ

937

26 noi 00:01LocalPERCHEZIȚII la primarul din Băneasa

Percheziții în județul Constanța. Mai exact, oamenii legii au descins la domiciliile primarului (Paul Coliș) din...3342

26 noi 00:01LocalInfracțiuni la regimul rutier, depistate de polițiști

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani,...551

26 noi 00:03LocalAutobuzele CT BUS vor CIRCULA NORMAL de 1 Decembrie

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 30 noiembrie 2020 - 01 decembrie 2020 autobuzele vor circula...349

26 noi 00:03LocalPreședintele CJ, Mihai Lupu, întâlnire de lucru cu rectorii universităților din Constanța

Miercuri, 25 noiembrie 2020, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu...1301

26 noi 00:04LocalPrimăria Constanţa a PIERDUT procesul intentat Curţii de Conturi

Primăria Constanţa a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi! În urma unui control al auditorilor, din 2014,...1181

26 noi 00:04LocalŞefă de promoţie la Colegiul „Mircea cel Bătrân“, prima pe ţară la examenul de rezidenţiat

7814

Politică
26 noi 23:49PoliticăKlaus Iohannis: Nu voi impune lockdown după alegerile parlamentare

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze faptul că nu se va pune problema instaurării stării de urgență,...531

26 noi 23:30PoliticăIohannis: „Parada de 1 Decembrie a fost anulată. Va fi o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf“

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre ce se va...358

26 noi 23:29PoliticăVERGIL CHIȚAC discuție online cu AMBASADORUL Republicii Finlanda în România

441

26 noi 23:24PoliticăLIVE! Interviu cu STELIAN ION

Stelian Ion, candidat din partea Alianţei USR Plus pentru Camera Deputaţilor, vorbeşte, într-un interviu acordat...374

26 noi 21:38PoliticăPremierul Orban și ministrul Economiei, decizie după ședința cu reprezentanții HORECA

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Economiei, Virgil Popescu, s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii HoReCa,...930

26 noi 21:36PoliticăMircea Dobre, Pro România: „Maximă ipocrizie: au lăsat afacerile deschise, dar au închis oamenii, ca să nu mai dea niciun ban“

902

Interviuri
10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

Stelian Ion este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Camera Deputaților. Nu este nou în domeniu, iar proiectele...2434

10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...2689

7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

4410

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

Sorin Andrei candidează, din partea USR-PLUS, pentru un loc în Senat. Economist de meserie, a avut o traiectorie...2636

5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

Marian Crușoveanu, consilier județean PNL și candidat pentru Camera Deputaților, este unul dintre cei mai activi...2707

31 oct 00:38InterviuriDorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

3067

Monden
26 noi 00:00MondenMiley Cyrus a căzut din nou pradă drogurilor. Afirmațiile controversate ale artistei

Ea recunoaște că s-a drogat la greu în această perioadă. Dar se jură că, de două săptămâni, a reușit să nu...242

26 noi 00:00MondenPrinţul Harry, desemnat cel mai sexy membru al unei familii regale, potrivit revistei People

Prinţul Harry a fost desemnat "cel mai sexy membru al unei familii regale" de cititorii revistei People. Ducele de...199

26 noi 20:49MondenThe Weeknd acuză Recording Academy de „corupţie“ după ce nu a primit nicio nominalizare la Grammy Awards 2021

213

26 noi 00:00MondenMeryl Streep şi Eurovision se „strecoară“ pe lista nominalizărilor la Grammy Awards 2021

Beyonce, Taylor Swift şi Dua Lipa domină lista artiştilor care au primit marţi seară cele mai multe nominalizări...201

26 noi 00:00MondenO biografie a trupei Beatles, recompensată cu premiul Baillie Gifford pentru nonficţiune

Craig Brown a fost recompensat marţi cu premiul Baillie Gifford, prestigioasă distincţie britanică pentru volume de...200

26 noi 00:00MondenGrammy Awards 2021: Beyonce a primit cele mai multe nominalizări

186

Mapamond
26 noi 00:00MapamondBrazilia: Cel puţin 37 de morţi şi 15 răniţi în urma unei coliziuni între un autocar şi un camion

O coliziune între un camion şi un autocar a provocat moartea a cel puţin 37 de persoane şi rănirea altor 15,...222

26 noi 00:00MapamondExplozie pe un petrolier grec sub pavilion maltez, ancorat într-un port saudit

Un petrolier grecesc sub pavilion maltez care era acostat în portul Al Shuqaiq din Arabia Saudită a fost avariat în...282

26 noi 01:11MapamondCoronavirus: Italia a raportat 25.853 de noi cazuri şi 722 decese în ultimele 24 de ore

309

Sănătate
26 noi 00:00Sănătate10 greșeli care îți îngrașă părul și ce presupune un tratament pentru păr gras

Părul tău se îngrașă foarte repede și simți nevoia să îl speli zilnic? Ei, bine, specialiștii susțin că de...200

26 noi 00:00SănătateAfecțiuni cutanate declanșate sau agravate de frig

Venirea frigului aduce cu sine o gama largă de neplăceri pentru organism. Pe lângă disconfortul psihologic,...200

26 noi 00:00SănătateTopul alimentelor utile în răceală. Recomandări și contraindicații

186

26 noi 00:00SănătateLipsa de magneziu: care sunt simptomele?

Cauzele deficitului de magneziu variază, de la aportul alimentar inadecvat la pierderea de magneziu din organism. Care...226

26 noi 00:00SănătateCât de periculoasă poate fi hepatita A?

Dintre formele de infecție virală cu virusurile hepatitice, hepatita A este considerată cea mai ușoară, în termeni...196

26 noi 00:00SănătateCe boli influențează mirosul corporal?

Schimbările în ceea ce privește mirosul corporal nu sunt de obicei motive de îngrijorare, fiind adesea rezultatul...219

26 noi 00:00SănătateSuc de roșii: cum îl poți prepara acasă și de ce să-l consumi?

Sucul de roșii poate fi preparat în casă și, pe lângă faptul că are un gust bun, este deosebit de bogat în...201

26 noi 00:00SănătateSmochine - 5 beneficii pentru organism

Smochinele și frunzele de smochin sunt pline de substanțe nutritive care oferă o varietate de beneficii potențiale...198

26 noi 01:12SănătateCând şi cum vor deveni disponibile vaccinurile anti-COVID-19?

521

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT