rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

Constanța a fost mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării fostei administrații locale, dar și a actualei, care au dat undă verde unor investitori să construiască oricum și oriunde, în baza unui PUG aprobat în 1999 și prelungit de trei ori până acum. Licitația pentru atribuirea contractului pentru actualizarea PUG-ului a fost urcată pe SEAP, la începutul anului trecut aceasta fiind anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative.

Primăria Constanța a organizat o nouă licitație, iar două firme s-au arătat interesate de proiect. Una, cu o vastă experiență în domeniu, respectiv Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, alta care râvnește la banii statului, nepregătită însă pentru un asemenea proiect, adică asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design.

Decebal Făgădău, Radu Vânturache

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, recunoscută și în străinătate, în cadrul căreia funcționează oameni mai mult decât capabili, cu experiență, dar și firmele asociate acesteia, au pierdut licitația. Surpriză, nu? Gaşca lui Făgădău şi a arhitectului şef al municipiului Constanţa, Radu Mihai Vânturache, din Comisia de Licitaţie, au eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea grupului de interese.

Universitatea de Arhitectură a fost eliminată din procedura de achiziție pe baza unui punctaj, în detrimentul unei firme din București, obișnuită să blocheze acest gen de licitații, deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru.

Adrian Ilie, asociat la Synergetics Coropration - Quattro Design

Date despre firmă

Cu date false, care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea, aspecte demne de un dosar DNA, societatea a fost declarată admisă, de către Primăria Constanța, la licitația pentru mult așteptatul PUG al Constanței, semn că a fost cu dedicaţie contractul. Este vorba despre asocierea Synergetics Coropration - Quattro Design, care se laudă cu contracte finalizate privind elaborarea PUG-urilor din marile orașe, aceeași firmă care a ”păpat” și contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța și pe care trebuia să-l finalizeze încă din luna mai a.c.. Şi asta nu e tot!

De ce a fost eliminată Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații!

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, nu a fost, în opinia Primăriei Constanța, destul de bună să câștige în fața celor care au declarat mincinos că au efectuat mai multe lucrări similare, că le-au finalizat, chiar. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă. În loc ca Primăria Constanța să pună mâna pe telefon să verifice dacă informațiile din documentele prezentate corespund realității, așa cum am făcut noi, de altfel, a declarat oferta câștigătoare, în defavoarea asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aceasta din urmă nu ar fi îndeplinit punctajul necesar obținerii contractului, așa că a fost eliminată din procedură. Deși a respectat toate standardele profesionale, a dovedit faptul că în mod real și efectiv are capacitatea, resursele umane, materiale și experiența necesare realizării tuturor serviciilor necesare în cadrul termenelor asumate.

Dar cine este firma care a câștigat elaborarea PUG-ului!

Synergetics Coropration are un palmares destul de interesant. Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" nu a fost destul de bună în ochii Primăriei Constanța să câștige în fața celor care se laudă, în documentația depusă la dosar, că în decembrie 2019 au finalizat contractul pentru elaborarea PUG-ului orașului Eforie. Deși acesta nu este încă finalizat, după cum ne-a declarat însuși primarul Robert Șerban. ”Lucrăm după PUG-ul vechi. Nu are cum să fie finalizat cel nou, se lucrează de vreo 6, 7 luni la el”, a spus edilul.

Robert Şerban

De asemenea, SYNERGETICS CORPORATION SRL se laudă că în decembrie 2019 a finalizat PUG-ul municipiului Călărași, deși conform datelor prezentate de Primăria Municipiului Călărași pe site-ul instituției, pentru proiectul Actualizare Plan Urbanistic General pentru Municipiul Călărași sunt alocate fonduri bugetare la Rectificarea bugetară aferentă lunii martie, aprilie, mai și iulie 2020, fapt ce atestă faptul că ofertantul a prezentat date false privind finalizarea contractului în proporție de 100% la 17.12.2019 , așa cum rezultă din contestația publicată în SEAP de către asocierea care a pierdut PUG-ul Constanței. Reprezentanții primăriei au declarat, pentru Replica, că încă lucrează după PUG-ul vechi.

Primăria Călăraşi

Dar ce au mai făcut deștepții de la Synergetics Corporation!

Mai mult, celebra firma SYNERGETICS CORPORATION SRL elaborează și PUG-ul Craiovei (primar PSD), licitație la care a participat o singura firmă. De ce oare? A fost desfășurată prin organizarea unui concurs de soluții, fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurenţială de ofertare.

Primăria Cluj a considerat că firma nu are experiență pentru elaborarea PUG-ului

Synergetics Coropration a ajuns și la Cluj, primăria considerând că nu are experiența necesară elaborării acestui tip de documentație cum este Planul Urbanistic General, așa cum rezultă din declarațiile arhitectului-șef al municipiului Cluj-Napoca, Daniel Pop: „Analizând documentele depuse de ofertant, considerăm că asocierea de firme SC Synergetics Corporation SRL, AV Transport Planning SRL și Panteia BV nu dovedește că are experiența necesară pentru a putea susține un proiect de complexitatea celui pentru care au prezentat oferta – Reactualizare PUG al municipiului Cluj-Napoca”.

Cu toate acestea, primăria este forțată de CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), în urma contestației formulate de Synergetics Coropratio, să considere câștigătoare oferta acestei asocieri.

contestatie Synergetics Corporation depusă împotriva rezultatului licitației demarate de Primăria Cluj

Și atribuirea PUG-ului de un milion de euro al Sibiului a fost contestată de Synergetics Corporation, după ce a pierdut în favoarea Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Intergraph Computer Services SRL.

Aceeași Synergetics Corporation a blocat, anul trecut, și procedura de licitație pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării PUG Brașov.

De asemenea, firma a contestat şi licitaţia ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

contestatie Synergetics Corporation ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

Și nu s-au oprit aici: au pus mâna pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța. Nu l-au terminat nici până astăzi.

Manglele celor de la Synergetics Coropratio continuă la Constanța. În asociere cu alte firme, a pus mâna în 2018, pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA.

contractul privind elaboararea Registrului Spaţiilor Verzi 1

Nici până astăzi nu este gata, deși ar fi trebuit finalizat în luna mai a acestui an. De la spațiile verzi, au ajuns în Portul Constanța, acolo unde au reușit să blocheze procedura pentru elaborarea PUZ-ului, cu sprijinul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CNAPM fiind obligată reevalueze punctajul acordat acesteia. În final, au câștigat.

contractul privind elaborarea Registrului Spaţiilor Verzi 2

Synergetics Corporation, blat cu CNSC. Asociatul Adrian Ilie, fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice

Mergem mai departe și ajungem Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), instituție deloc străină societății Synergetics Coropratio. Suspect este faptul cum reușește să câștige toate contestațiile, așa cum s-a întâmplat cu ultimele 10. Aspect ce ne duce cu gândul la un blat între firmă și CNSC. Din statistici rezultă că la repartizarea „aleatorie” a contestațiilor la C.N.S.C., care vizează firma bucureșteană, fie din calitatea de contestator ori cea de contestat, jumătate din contestațiile judecate au fost repartizate către completul C10, care întotdeauna au fost în favoarea acesteia. Prea multe coincidenţe pentru ca autoritățile statului să nu se sesizeze. Probabil că Adrian Ilie, asociatul și administratorul, filozof de meserie, și fost angajat al A.N.R.M.A.P. (actual ANAP – Agenția Națională de Achiziții Publice) are o înțelegere foarte bună a procedurilor interne ale CNSC-ului. Mai precis, pe surse, Adrian Ilie a fost coleg cu multe persoane din structurile actuale ale C.N.S.C. pe când lucra la A.N.R.M.A.P..

Adrian Ilie

Oferta celor de la Synergetics Corporation, confidențială (?!)

Asocierea Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , având suspiciuni că al său contracandidat nu îndeplinește criteriile de calificare și selecție, a solicitat Primăriei Constanța acces la întregul dosar al achiziției, inclusiv la procesele- verbale de evaluare menționate în raportul procedurii.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Au fost refuzate, deoarece oferta tehnică și financiară a contracandidatului au fost declarate de către acesta confidențiale.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Acest aspect pune sub semnul îndoielii modalitatea de evaluare a ofertelor tehnice a participanților, precum și experiența similara reală și cea declarată în fapt de ofertant, având în vedere că sunt declarate confidențiale informații privind elaborarea unor proiecte finanțate exclusive din fonduri publice.

Deloc surprinzător, contestația Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, respinsă de CNSC

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații au solicitat ca CNSC să dispună reluarea procedurii de evaluare de la momentul verificării DUAE depuse de Synergetics Corporation – Quattro Design, să dispună excluderea acestei asocieri din procedură și să finalizeze procedura de reevaluare doar cu subscrisa asociere. Ofertanții eliminați din procedură spun că actul administrativ în care s-a consemnat depunctarea – Raportul procedurii - nu a fost motivat în cuprinsul său. Iar la actul administrativ în care ar trebui să se afle motivarea depunctării i s-a refuzat expres accesul sub un fals pretext. Autoritatea a refuzat complet accesul la toate procesele verbale ale procedurii, inclusiv la procesul verbal ce conținea evaluarea propunerilor tehnice, aplicarea factorilor de evaluare, precum și motivele acordării/neacordării punctajului. Astfel, primăria nu i-a permis accesul nici măcar la partea din procesul verbal/grila de evaluare care conținea evaluarea efectivă a propriei oferte.

În schimb, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design nu are angajaţi pe experţii cheie propuşi să îndeplinească serviciile, intrând sub incidența legii 98/2016, și nici nu a încheiat niciuna dintre formele de contract permise de lege pentru a beneficia în mod legal de serviciile experților cheie nominalizați.

Precizăm că CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L pentru neconstituirea cauțiunii.

CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L

Andreea POPA

miercuri, 16 septembrie 20209874
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

01Navodari(9 oct 19:07)
Si aici muistii din Pisede au distrus tot. Incepand cu cretinul de Ion Dobre si pana in prezent post comunistii nu au plan de urbanism, strazile sunt organizate ca in evul mediu de pupincuristii nepoti, fini si verisori ai acestora. Veniti aici sa vedeti pe o strada dreapta 3 colturi in 20metri, cuiburi de case in strazi fara corespondenta intre ele, etc. Muie PiSD
15VANTURACHE AFARA(4 oct 19:25)
VANTURACHE AFARA. Pleaca acasa, prostanacule. Sa vedem daca esti in stare de ceva in privat, pacaliciule. Oricum v-ati facut cu totii plinul.
113Vanturache(26 sep 15:26)
Creatura insipida hot si sugator de maciuca lui Fagadau. Viitoare mirese de penitenciar.
115Vanturache(26 sep 09:15)
Un lacheu cu muie de fraier!
115O noua mangla marca fagabou(25 sep 09:55)
Trebuie arestat si condamnat acest individ.
321gika(22 sep 14:46)
ce muie de debil are vanturache
226Maria,olteanca de cluj(18 sep 11:40)
in cluj se fac numai lucruri bune cu banii contribuabililor. In constanta se fura la greu ! Muie cu cacat hotilor !!!
183Maria din Cluj(16 sep 19:01)
Daca CNSC a admis contestatia la Cluj... insemna ca la Cluj exista un arh sef expert in achizitii... mai cititi si alte tipuri de articole de la Cluj... nu numai cele care va sunt fluturate prin fata... vai de capul lor... la Cluj sunt oameni nemultumiti pentru preturile mari la taxe si impozite, chirii etc dar salariul mediu...? te duce-n cap.
37Dorel(15 sep 13:23)
Deci, virginele, pe final se aleg si cu dosare!!! Nasol, foarte nasol
73Gigi(14 sep 23:26)
caca articol
03pnlPsd(14 sep 22:44)
Noi vam invatat sa da-ti si sa cere0ti spagi la orice institutii din Constanta . V-oi nu conoasteti ca exista dovezi la dna cu ce ati constroit.
66Bobita(14 sep 20:29)
Articol de doi lei.. contestatorul nu a depus banii
15hmm(14 sep 18:45)
Faceti si voi o ancheta in sfarsit si vina o tipa oarecare si bate 4 politisti, 3 agenti de securitate si alte 2 persoane si va fura lumina de reflector!
710Usr(14 sep 16:08)
PENSIONARI!!! REPEDE CA SE TERMINA. PUI CONGELATI MOKA IN PIATA TOMIS III. . VOTATI FAGABOU
114...(14 sep 12:43)
Oare cat blocuri din astea cu apartamente de minim 100.000 de euro ar cadea la un cutremur mai puternic...
18DONA(14 sep 11:35)
Daca este adevarat sa plateasca!
112Escu(14 sep 11:28)
Uni spun ca asta e articol platit,alti ca este o minciuna,in spatele hotiei fiind alti oameni nu cei prezentati in articol,altul spune ca au furat si alti adica hadeti ma sa ne facem firme si sa furam cu toti cu acte,eu zic sa intre DNAul pe fir sau alte organe de control platite din bugetul statului pt.asa ceva si sa faca lumina,sa se scoata actele cu firme,aprobari,semnaturi,etc,dupa care cei vinovati sa plateasca paguba si sa mearga la puscarie pentru ca acolo le este locul hotilor mai marunti sau mai mari.
144citizen(14 sep 11:02)
dar de articole platite nu ati auzit? ei bine, acesta este un exemplu
016Curios(14 sep 10:11)
Dintr-un calcul simplu ar fi necesari peste 300 de specialisti care sa lucreze la tot ce a castigat aceasta firma foarte multi pentru orice asociere din aceasta tara. Se blocheaza cu buna stiinta dezvoltarea acestor orase, asta e scopul?
015cezara(14 sep 10:08)
acolo trebuie sa vina organele statului sa se autosesizeze, la compartimentul achizitii, e grav ce se petrece
016cipi bobe(14 sep 10:07)
justita doarme dar nu se preda
314Ionel(14 sep 09:41)
Sa vina organele de control sa reverifice procedura!!! Atentie dnilor jurnalisti... tocmai ce ati facut publicitate negativa prestigioasei universitati UAUIM... tocmai ce ati pus o bulina neagra acestei unitati de invatamant!!! BRavo!!!
318Stevingar(14 sep 09:32)
Draga replica... totul este exact invers... masstudio este firma de mangle a lui babu si fagadau, precum si a lui stelian ion si micii puscariasi de langa el!
515Andreea(14 sep 09:16)
REPLICA ESTE CEL MAI ADEVARAT ZIAR DIN CONSTANTA...restul doar conturi false de facebook coordonate de mercenari analfabeti de doi bani...asta e presa dun Constanta!!!!
118pug-bani irositi(14 sep 09:14)
Autorizatiile se dau oricum fara respectarea regulilor din acest pug sau codului civil..E jungla!Mai grav este ca nu se mai respecta nici legile universaleale fizicii si matematicii..Deluvieni cu computer
2610Replica(14 sep 08:36)
Un ziar de kkt..Ati scos asta acum?De ce sa mu il mai voteze lumea pe Fagadau?Sa voteze ce:Pnl sau Usr?Haha.Pnl ce a facut de cand este la guvernare:NIMIC.Mai bine sa justifice ce au facut cu 80 mld de euro ,iar amiralul expirat sa nu ii mai faca jocurile lui Comanescu.Iar Stelica sa justifice ANL -ul, a da luat prin FALS in ACTE.Sictir ziar de rahat.
215Interesant(14 sep 08:35)
Fff interesant
313Deci(14 sep 08:16)
Aici nu va fi niciodata bine
221Sondaj de opinie UNIC IN TARA(14 sep 08:00)
In anul 2018 Fagadaul a facut UNIC IN ROMANIA Sondaj de opinie pe site-ul Primariei Constanta, masluit evident, pentru un PUD pe 297 mp, in zona peninsulara unde exista PUZ iar proiectul era conform PUZ. Str Mircea cel Batrin nr 47 este plina presa. Doar ca sa blocheze un proiect. De atunci, nu a mai facut niciodata un astfel de Sondaj de opinie desi au trecut atatea PUZ-URI si inca pe suprafete foarte mari. Si dupa cum scrie in articol se face un PUG. La PUG de ce nu face Sondaj de opinie? Il intereseaza opinia constantenilor doar cand vrea sa blocheze proiecte? Unde are interes??? PUG.
113Robert serban(14 sep 07:57)
Eu nu sunt hot. Sunt cinstit si fac treaba ca la carte.
117roman(14 sep 07:57)
nimic nou sub soare, mirarea ar trebui sa apara, atunic si numai atunci, cand intr-adevar se va ocupa vreun post sau orice tip de activitate, prin concurs. Exclus, am mari indoil ca mai avem sansa sa intram intr-o normalitate. Au ajuns vremurile in care ne este frica, la propriu sa mai iesi din casa atata timp cat nu te mai apara nimeni- politistii capii mafie, mana in mana cu interlopii, parlamerntari au pus stapanire pe tot ce misca in tara asta. Justitia, nu mai functioneaza, licentele se cumpara, vom fi prima tara in care doctoratele, cu bunavointa abra
08Ion(14 sep 07:33)
Coropration?
215hmm(14 sep 06:57)
Uite-acum se face ceva...! Pai ce? Astia de la DNA n-au PSDisti in echipa? Nu fac aia nimic. La noi daca nu se iese in strada ca in Franta sau ca in multe alte locuri, n-am facut nimic.
517plange petrescu(14 sep 06:52)
offff, ce necaz! a pierdut prietenul petrescu licitatia si face cum stie el mai bine scandal
138@02:11(14 sep 06:46)
De ce nu-i obligi sa voteze pe cine vrei tu rahatule analfabet !
224Fagadau(14 sep 06:35)
Ce program MINCINOS ai ptr.2020? NU MERI UN NOU MANDAY! AI AVUT 4 ANI SA DOVEDESTI CEEA CE POTI!
535Alooo(14 sep 05:28)
In Cta primarul- Fagadau ,arh Vanturache , arh Stedinberg ...sunt group Organizat mafiot ! Mita mascata de milioane de euro ... au luat si iau fara scrupule acesti golani ! Se stiu cei care i protejeaza si de ce ...
815CE TREBUIE SA INTELEAGA(14 sep 02:11)
CONSTANTENII, vedeti gruparile de sportivilor din cluburile pensionarilor, au aceeasi directie in ziua votului, nu stau acasa, nu se merg la mall, ei isi exercita dreptul de vot asta pentru ca timp de 4 ani de zile li s a platit chiria din banii tutotor la clubul lor unde primesc o cafea la 1leu gratis ssi pot juca table si sah linistiti, zeci de mii de euro plateste primaria cta pt aceste jocuri olimpice.... da... vorbiti intre viu, cadeti de acord asupra unui candidat, nu fiti ca diareea, uniti ca tradatorii de pensionari.2 sa iesi la vot. 3. Ceasusescu purere 26ani, PSD e de 22 ani,nuPNLUSR
135ion(14 sep 00:23)
nimeni nu se autosesizeaza pentru a clarifica legal aceasta mare excrocherie ? daca societatea sinergetyc este duvbioasa de ce mai este pe piata ?
mai mult...Anchete
26 feb 21:42AnchetePOLIȚIA împreună cu reprezentanții MAGNUM au destructurat o REȚEA de INTERLOPI din Brăila!

Doi interlopi din Brăila au ajuns după gratii, fiind arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de...37371

22 mar 16:29AncheteFiul fostului ȘEF DRDP Constanța, prins DROGAT la VOLAN. Video!84911
28 mar 23:53AncheteDoi români, CONDAMNAȚI la 28 de ani de ÎNCHISOARE pentru transport de COCAINĂ de 3.000.000 £22155
5 mai 23:29AncheteEXCLUSIV! Mocianu de la CIN CIN, JUDECAT în DOSARUL PUȘCĂRIAȘULUI acuzat că a EVADAT de zeci de ori!

Sorin Mocianu, patronul de la Cin Cin, a fost judecat în dosarul deținutului acuzat că ar fi evadat de 21 de ori de...5131

21 apr 00:09AncheteVincenzo Castellano, de la fostul club Le GAGA, se face de râs pentru 50.000 de euro61547
22 apr 00:09AncheteCe AVERI au făcut PROXENEȚII din clanurile COTAC și Șerban, de pe urma FETIȚELOR! Video7206
13 apr 12:07AncheteOvidius Clinical Hospital, DAT în JUDECATĂ pentru un MILION de EURO

Virgil Durla a chemat în judecată Ovidius Clinical Hospital şi pe doctorul Toma Cucu şi Eugen Rubeli (decedat...26909

14 apr 23:44AncheteUn NAVIGATOR din CONSTANȚA a dat DECLARAȚIE SCRISĂ că va OMORÎ POLIȚIȘTII, PROCURORII și JUDECĂTORII!10266
14 apr 23:44AncheteCINE este BĂRBATUL găsit SPÂNZURAT, la CERNAVODĂ!15246
3 apr 23:50AncheteCum a fost PRINS hoțul care acționa în VIVO

Un bărbat din Constanța a fost sincer în fața anchetatorilor și le-a spus că a mers la Auchan din centrul...13555

20 apr 23:14AncheteOLĂROIU Jr, patronul hotelului MAMAIA, a făcut PRAF firmele FAMILIEI78398
19 feb 00:10AncheteTomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!11012
Vremea
10.8°10.8° - 13° joi, 13 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 4.64 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 mai 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova, calificată în finala Cupei României, după 2-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Universitatea Craiova s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia...123

13 mai 00:50SportFotbal: Ianis Hagi a marcat un gol şi a obţinut un penalty pentru Rangers

Fotbalistul român Ianis Hagi a marcat un gol pentru Glasgow Rangers şi a obţinut un penalty în meciul pe care...160

13 mai 00:00SportFotbal: „UEFA nu poate rămâne pasivă“ în privinţa Super Ligii, spune preşedintele Ligii spaniole

"UEFA nu poate rămâne pasivă" în faţa proiectului Super Ligii, a declarat marţi preşedintele Ligii spaniole de...112

13 mai 00:00SportFotbal: Ibrahimovic, accidentat, va rata cel puţin două meciuri, anunţă clubul AC Milan

Atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic, accidentat la genunchiul stâng duminică, cu câteva săptămâni înaintea...115

Local
13 mai 23:19LocalPrimăria a demarat procedurile pentru amenajarea PASARELEI PIETONALE în Poarta 6, în fața liceului Lucian Blaga

De atâția ani, mii de oameni și-au pus viața în pericol, s-au înregistrat multe accidente, unele dintre ele...526

13 mai 23:19LocalATENŢIE! De astăzi au fost introduse 16 noi sensuri unice în zona centrală a orașului

Arealul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia a fost reconfigurat...662

13 mai 23:19LocalPrimăria HÂRȘOVA înființează Consiliul de Administrație al SC CARSIUM EDIL SRL Hârșova

332

13 mai 23:18LocalUn cetățean britanic, oprit pe plaja dintre România şi Bulgaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean...502

13 mai 23:18LocalŢigarete de contrabandă, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit la poarta de acces nr.5 în Portul...403

13 mai 23:18LocalAŢI VĂZUT ACEASTĂ PERSOANĂ? Sunaţi la Poliţie

Poliţiştii Postului de Poliție Independența au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, ACHIM MIRELA, de...1208

13 mai 23:19LocalCampusul Henri Coandă, SUPRAVEGHEAT video cu peste 290 CAMERE

Mai multe străzi din Campusul Social „Henri Coandă”, administrat de RAEDPP Constanța, beneficiază de acum...418

13 mai 23:20LocalRadu Mazăre acuză statul că a comis "fraudă la extrădare"

Radu Mazăre a adus noi dovezi cu care speră să convingă judecătorii că nu a existat o cooperare reală intre...460

13 mai 23:20Local10.000 de PERECHI de ȘOSETE CONTRAFĂCUTE, descoperite de POLIŢIŞTI

495

Politică
13 mai 00:00PoliticăCamera Deputaţilor: Completurile cauzelor de apel - formate din doi judecători

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege potrivit căruia completurile de judecată a cauzelor de apel...125

13 mai 00:00PoliticăSenat: Zi liberă plătită pentru vaccinare. Angajatorii care organizează centre de vaccinare, exoneraţi

Comisia de muncă a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative de...118

13 mai 00:00PoliticăCameră: Proiectul referitor la implementarea reţelelor 5G a primit raport de adoptare în comisii

116

Interviuri
16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6778

11 mai 00:04InterviuriVIDEO! INTERVIU cu primarul Vergil CHIȚAC! Ce planuri are pentru bulevardul MAMAIA

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a acordat un interviu cotidianului Replica. Edilul a vorbit despre Regulamentul...53548

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2427

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...4080

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3923

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

5062

Monden
13 mai 00:00MondenAngelina Jolie și Irina Shayk, mămici de nota 10!

Sunt deja de nerecunoscut! Actriţa Angelina Jolie şi fotomodelul Irina Shayk au ieşit la plimbare cu fiicele lor,...118

13 mai 00:00MondenBrandon din Beverly Hills 90210, distrus de alcool şi marcat de iubirea pierdută

Cine şi-ar fi imaginat că băiatul cuminte din Beverly Hills 90210, care avea un cuvânt bun pentru toţi din jur şi...133

13 mai 00:00MondenNicole Scherzinger arată perfect la 42 de ani. Poze de la plajă

135

13 mai 00:00MondenDefilările de modă din Paris se reiau în luna iulie după o lungă pauză din cauza pandemiei

Defilările de modă se reiau la Paris începând cu luna iulie, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de...115

13 mai 00:00MondenFlorence + The Machine, cantautoare a principalei piese de pe coloana sonoră a filmului "Cruella"

Trupa indie rock Florence + The Machine va interpreta "Call me Cruella", principala piesă de pe coloana sonoră a...116

13 mai 00:00MondenPrimele imagini ale noului film al lui Scorsese, „Killers of the Flower Moon“, dezvăluite de Apple TV

107

Mapamond
13 mai 00:00MapamondSilvio Berlusconi este din nou spitalizat

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost spitalizat din nou marţi pentru tratarea unor sechele în urma...121

13 mai 00:00MapamondCoronavirus: Germania îşi propune să demareze vaccinarea elevilor odată cu începerea şcolii

Germania are ca ţintă sfârşitul vacanţei de vară pentru a demara vaccinarea elevilor cu vârste între 12 şi 18...114

13 mai 00:00MapamondAtac într-o şcoală din Rusia: Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie

120

13 mai 00:00MapamondCoronavirus: Iranul a început producţia vaccinului său COV-Iran Barekat

Iranul a început marţi producţia în masă a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat pe plan local, denumit COV-Iran...119

13 mai 00:00MapamondEurostat: În UE, femeile reprezintă aproximativ jumătate dintre angajaţii din domeniul ştiinţei şi tehnologiei

În majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene există cel puţin tot atâtea femei ca şi bărbaţi în...150

13 mai 01:44MapamondPloaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv

458

Sănătate
13 mai 00:00SănătateMelissa officinalis sau balsamul de lămâie - ce este și ce beneficii are această plantă

Balsamul de lâmâie este o plantă aromatică ce provine din familia mentee. Aceasta crește în Europa, Africa de Sud...111

13 mai 00:00SănătateRetenția de apă: cauze și soluții eficiente

La persoanele sănătoase, retenția de apă este mai frecvent întâlnită la femei, fiind mai degrabă legată de...111

13 mai 00:00SănătateMajoritatea produselor din plastic alimentar perturbă sistemul endocrin

116

13 mai 00:00SănătateTop alimente care te îngrașă

Principalul motiv pentru care ne îngrășăm este, după cum se știe, consumul de calorii în exces. Cu toate acestea,...107

13 mai 01:20SănătateLeacuri pe bază de flori de liliac

Liliacul a înflorit deja însă ceea ce nu știai este că, pe lângă mirosul și aspectul plăcut al acestuia, te...103

13 mai 00:00SănătateKeratoza foliculară sau pilară: cauze, simptome, remedii

113

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT