rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

Constanța a fost mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic de interesele grupării fostei administrații locale, dar și a actualei, care au dat undă verde unor investitori să construiască oricum și oriunde, în baza unui PUG aprobat în 1999 și prelungit de trei ori până acum. Licitația pentru atribuirea contractului pentru actualizarea PUG-ului a fost urcată pe SEAP, la începutul anului trecut aceasta fiind anulată, din cauza unor abateri grave de la prevederile legislative.

Primăria Constanța a organizat o nouă licitație, iar două firme s-au arătat interesate de proiect. Una, cu o vastă experiență în domeniu, respectiv Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, alta care râvnește la banii statului, nepregătită însă pentru un asemenea proiect, adică asocierea Synergetics Corporation - Quattro Design.

Decebal Făgădău, Radu Vânturache

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, recunoscută și în străinătate, în cadrul căreia funcționează oameni mai mult decât capabili, cu experiență, dar și firmele asociate acesteia, au pierdut licitația. Surpriză, nu? Gaşca lui Făgădău şi a arhitectului şef al municipiului Constanţa, Radu Mihai Vânturache, din Comisia de Licitaţie, au eliminat din procedura de achiziţie cea mai mare Universitate de Arhitectură din ţară în favoarea grupului de interese.

Universitatea de Arhitectură a fost eliminată din procedura de achiziție pe baza unui punctaj, în detrimentul unei firme din București, obișnuită să blocheze acest gen de licitații, deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru.

Adrian Ilie, asociat la Synergetics Coropration - Quattro Design

Date despre firmă

Cu date false, care nu au nici cea mai mică legătură cu realitatea, aspecte demne de un dosar DNA, societatea a fost declarată admisă, de către Primăria Constanța, la licitația pentru mult așteptatul PUG al Constanței, semn că a fost cu dedicaţie contractul. Este vorba despre asocierea Synergetics Coropration - Quattro Design, care se laudă cu contracte finalizate privind elaborarea PUG-urilor din marile orașe, aceeași firmă care a ”păpat” și contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța și pe care trebuia să-l finalizeze încă din luna mai a.c.. Şi asta nu e tot!

De ce a fost eliminată Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații!

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cea mai mare Universitate de Arhitectură din țară, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L, nu a fost, în opinia Primăriei Constanța, destul de bună să câștige în fața celor care au declarat mincinos că au efectuat mai multe lucrări similare, că le-au finalizat, chiar. Documentele în baza cărora s-a stabilit punctajul obținut de Synergetics Coropration - Quattro Design vizau lucrări cu marile primării din țară, nerealizate însă. În loc ca Primăria Constanța să pună mâna pe telefon să verifice dacă informațiile din documentele prezentate corespund realității, așa cum am făcut noi, de altfel, a declarat oferta câștigătoare, în defavoarea asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Aceasta din urmă nu ar fi îndeplinit punctajul necesar obținerii contractului, așa că a fost eliminată din procedură. Deși a respectat toate standardele profesionale, a dovedit faptul că în mod real și efectiv are capacitatea, resursele umane, materiale și experiența necesare realizării tuturor serviciilor necesare în cadrul termenelor asumate.

Dar cine este firma care a câștigat elaborarea PUG-ului!

Synergetics Coropration are un palmares destul de interesant. Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" nu a fost destul de bună în ochii Primăriei Constanța să câștige în fața celor care se laudă, în documentația depusă la dosar, că în decembrie 2019 au finalizat contractul pentru elaborarea PUG-ului orașului Eforie. Deși acesta nu este încă finalizat, după cum ne-a declarat însuși primarul Robert Șerban. ”Lucrăm după PUG-ul vechi. Nu are cum să fie finalizat cel nou, se lucrează de vreo 6, 7 luni la el”, a spus edilul.

Robert Şerban

De asemenea, SYNERGETICS CORPORATION SRL se laudă că în decembrie 2019 a finalizat PUG-ul municipiului Călărași, deși conform datelor prezentate de Primăria Municipiului Călărași pe site-ul instituției, pentru proiectul Actualizare Plan Urbanistic General pentru Municipiul Călărași sunt alocate fonduri bugetare la Rectificarea bugetară aferentă lunii martie, aprilie, mai și iulie 2020, fapt ce atestă faptul că ofertantul a prezentat date false privind finalizarea contractului în proporție de 100% la 17.12.2019 , așa cum rezultă din contestația publicată în SEAP de către asocierea care a pierdut PUG-ul Constanței. Reprezentanții primăriei au declarat, pentru Replica, că încă lucrează după PUG-ul vechi.

Primăria Călăraşi

Dar ce au mai făcut deștepții de la Synergetics Corporation!

Mai mult, celebra firma SYNERGETICS CORPORATION SRL elaborează și PUG-ul Craiovei (primar PSD), licitație la care a participat o singura firmă. De ce oare? A fost desfășurată prin organizarea unui concurs de soluții, fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurenţială de ofertare.

Primăria Cluj a considerat că firma nu are experiență pentru elaborarea PUG-ului

Synergetics Coropration a ajuns și la Cluj, primăria considerând că nu are experiența necesară elaborării acestui tip de documentație cum este Planul Urbanistic General, așa cum rezultă din declarațiile arhitectului-șef al municipiului Cluj-Napoca, Daniel Pop: „Analizând documentele depuse de ofertant, considerăm că asocierea de firme SC Synergetics Corporation SRL, AV Transport Planning SRL și Panteia BV nu dovedește că are experiența necesară pentru a putea susține un proiect de complexitatea celui pentru care au prezentat oferta – Reactualizare PUG al municipiului Cluj-Napoca”.

Cu toate acestea, primăria este forțată de CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), în urma contestației formulate de Synergetics Coropratio, să considere câștigătoare oferta acestei asocieri.

contestatie Synergetics Corporation depusă împotriva rezultatului licitației demarate de Primăria Cluj

Și atribuirea PUG-ului de un milion de euro al Sibiului a fost contestată de Synergetics Corporation, după ce a pierdut în favoarea Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Intergraph Computer Services SRL.

Aceeași Synergetics Corporation a blocat, anul trecut, și procedura de licitație pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării PUG Brașov.

De asemenea, firma a contestat şi licitaţia ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

contestatie Synergetics Corporation ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara

Și nu s-au oprit aici: au pus mâna pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi din Constanța. Nu l-au terminat nici până astăzi.

Manglele celor de la Synergetics Coropratio continuă la Constanța. În asociere cu alte firme, a pus mâna în 2018, pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA.

contractul privind elaboararea Registrului Spaţiilor Verzi 1

Nici până astăzi nu este gata, deși ar fi trebuit finalizat în luna mai a acestui an. De la spațiile verzi, au ajuns în Portul Constanța, acolo unde au reușit să blocheze procedura pentru elaborarea PUZ-ului, cu sprijinul Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, CNAPM fiind obligată reevalueze punctajul acordat acesteia. În final, au câștigat.

contractul privind elaborarea Registrului Spaţiilor Verzi 2

Synergetics Corporation, blat cu CNSC. Asociatul Adrian Ilie, fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice

Mergem mai departe și ajungem Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC - competent să soluţioneze contestaţiile cu privire la procedurile de atribuire a contractelor prin complete specializate), instituție deloc străină societății Synergetics Coropratio. Suspect este faptul cum reușește să câștige toate contestațiile, așa cum s-a întâmplat cu ultimele 10. Aspect ce ne duce cu gândul la un blat între firmă și CNSC. Din statistici rezultă că la repartizarea „aleatorie” a contestațiilor la C.N.S.C., care vizează firma bucureșteană, fie din calitatea de contestator ori cea de contestat, jumătate din contestațiile judecate au fost repartizate către completul C10, care întotdeauna au fost în favoarea acesteia. Prea multe coincidenţe pentru ca autoritățile statului să nu se sesizeze. Probabil că Adrian Ilie, asociatul și administratorul, filozof de meserie, și fost angajat al A.N.R.M.A.P. (actual ANAP – Agenția Națională de Achiziții Publice) are o înțelegere foarte bună a procedurilor interne ale CNSC-ului. Mai precis, pe surse, Adrian Ilie a fost coleg cu multe persoane din structurile actuale ale C.N.S.C. pe când lucra la A.N.R.M.A.P..

Adrian Ilie

Oferta celor de la Synergetics Corporation, confidențială (?!)

Asocierea Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L.- Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” , având suspiciuni că al său contracandidat nu îndeplinește criteriile de calificare și selecție, a solicitat Primăriei Constanța acces la întregul dosar al achiziției, inclusiv la procesele- verbale de evaluare menționate în raportul procedurii.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Au fost refuzate, deoarece oferta tehnică și financiară a contracandidatului au fost declarate de către acesta confidențiale.

contestație de pusă la CNSC de asocierea perdantă

Acest aspect pune sub semnul îndoielii modalitatea de evaluare a ofertelor tehnice a participanților, precum și experiența similara reală și cea declarată în fapt de ofertant, având în vedere că sunt declarate confidențiale informații privind elaborarea unor proiecte finanțate exclusive din fonduri publice.

Deloc surprinzător, contestația Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, respinsă de CNSC

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și asociații au solicitat ca CNSC să dispună reluarea procedurii de evaluare de la momentul verificării DUAE depuse de Synergetics Corporation – Quattro Design, să dispună excluderea acestei asocieri din procedură și să finalizeze procedura de reevaluare doar cu subscrisa asociere. Ofertanții eliminați din procedură spun că actul administrativ în care s-a consemnat depunctarea – Raportul procedurii - nu a fost motivat în cuprinsul său. Iar la actul administrativ în care ar trebui să se afle motivarea depunctării i s-a refuzat expres accesul sub un fals pretext. Autoritatea a refuzat complet accesul la toate procesele verbale ale procedurii, inclusiv la procesul verbal ce conținea evaluarea propunerilor tehnice, aplicarea factorilor de evaluare, precum și motivele acordării/neacordării punctajului. Astfel, primăria nu i-a permis accesul nici măcar la partea din procesul verbal/grila de evaluare care conținea evaluarea efectivă a propriei oferte.

În schimb, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design nu are angajaţi pe experţii cheie propuşi să îndeplinească serviciile, intrând sub incidența legii 98/2016, și nici nu a încheiat niciuna dintre formele de contract permise de lege pentru a beneficia în mod legal de serviciile experților cheie nominalizați.

Precizăm că CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L pentru neconstituirea cauțiunii.

CNSC a respins contestația Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și a asocierii Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L

Andreea POPA

miercuri, 16 septembrie 20206970
Comentarii

05Maria,olteanca de cluj(18 sep 11:40)
in cluj se fac numai lucruri bune cu banii contribuabililor. In constanta se fura la greu ! Muie cu cacat hotilor !!!
50Maria din Cluj(16 sep 19:01)
Daca CNSC a admis contestatia la Cluj... insemna ca la Cluj exista un arh sef expert in achizitii... mai cititi si alte tipuri de articole de la Cluj... nu numai cele care va sunt fluturate prin fata... vai de capul lor... la Cluj sunt oameni nemultumiti pentru preturile mari la taxe si impozite, chirii etc dar salariul mediu...? te duce-n cap.
04Dorel(15 sep 13:23)
Deci, virginele, pe final se aleg si cu dosare!!! Nasol, foarte nasol
50Gigi(14 sep 23:26)
caca articol
01pnlPsd(14 sep 22:44)
Noi vam invatat sa da-ti si sa cere0ti spagi la orice institutii din Constanta . V-oi nu conoasteti ca exista dovezi la dna cu ce ati constroit.
51Bobita(14 sep 20:29)
Articol de doi lei.. contestatorul nu a depus banii
03hmm(14 sep 18:45)
Faceti si voi o ancheta in sfarsit si vina o tipa oarecare si bate 4 politisti, 3 agenti de securitate si alte 2 persoane si va fura lumina de reflector!
45Usr(14 sep 16:08)
PENSIONARI!!! REPEDE CA SE TERMINA. PUI CONGELATI MOKA IN PIATA TOMIS III. . VOTATI FAGABOU
011...(14 sep 12:43)
Oare cat blocuri din astea cu apartamente de minim 100.000 de euro ar cadea la un cutremur mai puternic...
08DONA(14 sep 11:35)
Daca este adevarat sa plateasca!
011Escu(14 sep 11:28)
Uni spun ca asta e articol platit,alti ca este o minciuna,in spatele hotiei fiind alti oameni nu cei prezentati in articol,altul spune ca au furat si alti adica hadeti ma sa ne facem firme si sa furam cu toti cu acte,eu zic sa intre DNAul pe fir sau alte organe de control platite din bugetul statului pt.asa ceva si sa faca lumina,sa se scoata actele cu firme,aprobari,semnaturi,etc,dupa care cei vinovati sa plateasca paguba si sa mearga la puscarie pentru ca acolo le este locul hotilor mai marunti sau mai mari.
124citizen(14 sep 11:02)
dar de articole platite nu ati auzit? ei bine, acesta este un exemplu
014Curios(14 sep 10:11)
Dintr-un calcul simplu ar fi necesari peste 300 de specialisti care sa lucreze la tot ce a castigat aceasta firma foarte multi pentru orice asociere din aceasta tara. Se blocheaza cu buna stiinta dezvoltarea acestor orase, asta e scopul?
014cezara(14 sep 10:08)
acolo trebuie sa vina organele statului sa se autosesizeze, la compartimentul achizitii, e grav ce se petrece
013cipi bobe(14 sep 10:07)
justita doarme dar nu se preda
212Ionel(14 sep 09:41)
Sa vina organele de control sa reverifice procedura!!! Atentie dnilor jurnalisti... tocmai ce ati facut publicitate negativa prestigioasei universitati UAUIM... tocmai ce ati pus o bulina neagra acestei unitati de invatamant!!! BRavo!!!
314Stevingar(14 sep 09:32)
Draga replica... totul este exact invers... masstudio este firma de mangle a lui babu si fagadau, precum si a lui stelian ion si micii puscariasi de langa el!
314Andreea(14 sep 09:16)
REPLICA ESTE CEL MAI ADEVARAT ZIAR DIN CONSTANTA...restul doar conturi false de facebook coordonate de mercenari analfabeti de doi bani...asta e presa dun Constanta!!!!
115pug-bani irositi(14 sep 09:14)
Autorizatiile se dau oricum fara respectarea regulilor din acest pug sau codului civil..E jungla!Mai grav este ca nu se mai respecta nici legile universaleale fizicii si matematicii..Deluvieni cu computer
238Replica(14 sep 08:36)
Un ziar de kkt..Ati scos asta acum?De ce sa mu il mai voteze lumea pe Fagadau?Sa voteze ce:Pnl sau Usr?Haha.Pnl ce a facut de cand este la guvernare:NIMIC.Mai bine sa justifice ce au facut cu 80 mld de euro ,iar amiralul expirat sa nu ii mai faca jocurile lui Comanescu.Iar Stelica sa justifice ANL -ul, a da luat prin FALS in ACTE.Sictir ziar de rahat.
114Interesant(14 sep 08:35)
Fff interesant
311Deci(14 sep 08:16)
Aici nu va fi niciodata bine
218Sondaj de opinie UNIC IN TARA(14 sep 08:00)
In anul 2018 Fagadaul a facut UNIC IN ROMANIA Sondaj de opinie pe site-ul Primariei Constanta, masluit evident, pentru un PUD pe 297 mp, in zona peninsulara unde exista PUZ iar proiectul era conform PUZ. Str Mircea cel Batrin nr 47 este plina presa. Doar ca sa blocheze un proiect. De atunci, nu a mai facut niciodata un astfel de Sondaj de opinie desi au trecut atatea PUZ-URI si inca pe suprafete foarte mari. Si dupa cum scrie in articol se face un PUG. La PUG de ce nu face Sondaj de opinie? Il intereseaza opinia constantenilor doar cand vrea sa blocheze proiecte? Unde are interes??? PUG.
93Robert serban(14 sep 07:57)
Eu nu sunt hot. Sunt cinstit si fac treaba ca la carte.
115roman(14 sep 07:57)
nimic nou sub soare, mirarea ar trebui sa apara, atunic si numai atunci, cand intr-adevar se va ocupa vreun post sau orice tip de activitate, prin concurs. Exclus, am mari indoil ca mai avem sansa sa intram intr-o normalitate. Au ajuns vremurile in care ne este frica, la propriu sa mai iesi din casa atata timp cat nu te mai apara nimeni- politistii capii mafie, mana in mana cu interlopii, parlamerntari au pus stapanire pe tot ce misca in tara asta. Justitia, nu mai functioneaza, licentele se cumpara, vom fi prima tara in care doctoratele, cu bunavointa abra
08Ion(14 sep 07:33)
Coropration?
214hmm(14 sep 06:57)
Uite-acum se face ceva...! Pai ce? Astia de la DNA n-au PSDisti in echipa? Nu fac aia nimic. La noi daca nu se iese in strada ca in Franta sau ca in multe alte locuri, n-am facut nimic.
515plange petrescu(14 sep 06:52)
offff, ce necaz! a pierdut prietenul petrescu licitatia si face cum stie el mai bine scandal
128@02:11(14 sep 06:46)
De ce nu-i obligi sa voteze pe cine vrei tu rahatule analfabet !
220Fagadau(14 sep 06:35)
Ce program MINCINOS ai ptr.2020? NU MERI UN NOU MANDAY! AI AVUT 4 ANI SA DOVEDESTI CEEA CE POTI!
430Alooo(14 sep 05:28)
In Cta primarul- Fagadau ,arh Vanturache , arh Stedinberg ...sunt group Organizat mafiot ! Mita mascata de milioane de euro ... au luat si iau fara scrupule acesti golani ! Se stiu cei care i protejeaza si de ce ...
813CE TREBUIE SA INTELEAGA(14 sep 02:11)
CONSTANTENII, vedeti gruparile de sportivilor din cluburile pensionarilor, au aceeasi directie in ziua votului, nu stau acasa, nu se merg la mall, ei isi exercita dreptul de vot asta pentru ca timp de 4 ani de zile li s a platit chiria din banii tutotor la clubul lor unde primesc o cafea la 1leu gratis ssi pot juca table si sah linistiti, zeci de mii de euro plateste primaria cta pt aceste jocuri olimpice.... da... vorbiti intre viu, cadeti de acord asupra unui candidat, nu fiti ca diareea, uniti ca tradatorii de pensionari.2 sa iesi la vot. 3. Ceasusescu purere 26ani, PSD e de 22 ani,nuPNLUSR
134ion(14 sep 00:23)
nimeni nu se autosesizeaza pentru a clarifica legal aceasta mare excrocherie ? daca societatea sinergetyc este duvbioasa de ce mai este pe piata ?
mai mult...Anchete
21 aug 00:11AncheteCIN CIN-ul lui MOCIANU SERVEȘTE MÂNCARE cu… VIERMI! Video

O constănţeancă a avut parte, recent, de o surpriză neplăcută, după ce a comandat o porţie de mâncare de la un...12956

4 sep 00:41AncheteSPĂLĂTORIA B’Wash din zona CET îşi SPALĂ la CREIER VECINII15354
10 sep 00:41AncheteEXCLUSIV! OMOR la VAMA VECHE: s-a LĂSAT cu ARESTĂRI!5252
26 aug 00:05AncheteANCHETĂ! CARACATIȚA ȚEPARILOR de pe LITORAL

Reprezentanții unei firme, care sunt obiectul unui dosar de cercetare penală, sfidează orice lege și încearcă,...6179

25 aug 00:06AncheteGĂINARUL AMET SAMIR, căutat de POLIȚIE, a ajuns 'INTERLOP' în SPANIA25272
2 sep 00:44AncheteArestat la Constanța, după ce a VIOLAT o femeie pe un vas de CROAZIERĂ35472
12 aug 00:03AncheteCADRELE MEDICALE infectate la MEDSTAR lucrau și la SPITALUL JUDEȚEAN

Ce nu știi, nu te poate răni! Este principiul după care se ghidează mari angajatori din Constanța, clinici private...18014

11 aug 00:11AncheteEL este TÂNĂRUL care a MURIT în accidentul de la EFORIE. Șoferița era IUBITA lui!20168
8 sep 12:44AncheteDNA, SESIZATĂ în legătură cu INVESTIŢIA familiei STERE din Faleză Nord11562
7 sep 18:02AncheteUn bărbat a fost ÎMPUŞCAT în CAP, în CENTRUL CONSTANŢEI

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 5 septembrie a.c., au fost sesizați, prin apel...142260

7 sep 12:46AncheteCARAIVAN, partenerul lui Cristi BORCEA, RIDICĂ un ansamblu rezidenţial, într-o zonă cu INTERDICŢIE de CONSTRUIRE6556
31 aug 00:46AncheteConstănţeancă TRIMISĂ în JUDECATĂ după ce a POSTAT ANUNŢURI pe OLX!33571
Vremea
18.5°18.5° - 19° luni, 21 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 57%
Vânt: 4.61 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportFCSB a învins, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, la Giurgiu, cu scorul de 3-0, echipa FC Argeş, într-un meci din etapa a...321

21 sep 00:00SportLeicester City a învins pe teren propriu, cu scorul de 4-2, Burnley

Formaţia Leicester City a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 4-2, echipa Burnley, într-un meci...241

21 sep 00:00SportFormația lui Vlad Chiricheș, Sassuolo a remizat cu echipa lui Răzvan Marin, Cagliari, scor 1-1

Formaţia Sassuolo, la care joacă Vlad Chiricheş, a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa lui...269

21 sep 00:00SportPoli Iaşi a învins, cu scorul de 3-2, UTA Arad, într-un meci din etapa a patra a Ligii I

Formaţia Poli Iaşi a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa UTA Arad, într-un meci din etapa a...254

Local
21 sep 23:52LocalIncendiu de proporții: o magazie a ars complet

Salvatorii Stației de pompieri Babadag au fost solicitați duminică, în jurul orei 03:40, să intervină pentru...537

21 sep 23:52LocalPersoanele cu handicap vizual vor putea primi între 1.000 și 3.000 de euro

Statul român va deconta, periodic, sume de până la 3.000 de euro pentru ca persoanele cu handicap vizual să-și...954

20 sep 12:54LocalSuporterii mai au de AȘTEPTAT! Deschiderea STADIOANELOR este pera RISCANTĂ

706

21 sep 23:50LocalDezbatere electorală la Constanţa, între Comunitatea elenă Elpis Constanța, PMP, Pro România şi PPU-SL

Uniunea Elenă din România - Comunitatea elenă Elpis Constanța, Partidul Mișcarea Populară Constanța, Partidul PRO...609

21 sep 23:56LocalIncendiu de vegetație uscată în Cernavodă

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în Cernavodă, zona Campus, peste canal, acolo...646

21 sep 23:51LocalDoi români, cercetaţi pentru trafic de migranţi

Doi români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră...607

20 sep 16:18LocalToți ELEVII vor circula GRATUIT, dă ASIGURĂRI Monica ANISIE

Ministerul Educației a anunțat vineri că toți elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat...1057

19 sep 17:01LocalMAI se JUDECĂ cu Primăria MURFATLAR pentru o platformă de gunoi

Ministerul Apărării Naționale a dat în judecată Primăria Murfatlar pentru a elibera un spațiu din apropierea...889

19 sep 23:16LocalCoronavirus la Constanţa: 2.235 de persoane infectate cu SARS-CoV-2

886

Politică
Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1499

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2346

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1412

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3542

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2376

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3300

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5086

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3256

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2530

Monden
21 sep 00:00MondenDurerea artistei Marina Voica. Motivul pentru care nu a reușit să devină mamă. „Eu aș fi suferit prea tare”

Marina Voica are 84 de ani și este una dintre cele mai iubite artiste din România. De câțiva ani trăiește la...403

21 sep 00:00MondenCum a reacţionat Marlene Dietrich când a aflat că fiica ei de 13 ani a fost abuzată sexual de bonă

Avea o frumuseţe specială, emana o atracţie sexuală greu de trecut cu vederea şi era bisexuală. Marlene Dietrich...424

21 sep 00:00MondenCine o salvează pe Britney Spears? Artista trece printr-o perioadă dificilă

265

21 sep 00:00MondenEllen DeGeneres a supravieţuit agresiunii sexuale, falimentului şi pierderii primei iubite

Dar poate starul TV să-şi mai menţină imaginea imaculată şi întreaga carieră după ce a fost acuzată că a...356

21 sep 00:00MondenLiza Minnelli a supravieţuit celor trei sarcini pierdute şi depedenţei de alcool, dar era să moară din cauza unei muşcături de ţânţar

Liza Minnelli este showbiz royalty, cum spun americanii, fiind faimoasă de când încă nici nu se născuse. Tatăl ei...263

21 sep 00:00MondenMarlon Brando şi Richard Pryor erau iubiţi. Văduva comediantului confirmă

326

Mapamond
21 sep 00:00MapamondRegatul Unit: Amendă de până la 10.000 de lire în cazul nerespectării carantinei

Britanicii care nu vor respecta măsurile de autoizolare în cazul contaminării cu noul coronavirus vor fi pedepsiţi...254

21 sep 00:00MapamondGrecia: Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos s-au mutat în corturi

Circa 9000 de migranţi din insula Lesbos, rămaşi fără adăpost după incendiul din lagărul Moria, s-au mutat...234

21 sep 00:00MapamondBelarus: Sute de arestări la protestele de la Minsk

231

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie ar putea intra din nou în închidere şi izolare

Marea Britanie va avea probabil nevoie, mai devreme sau mai târziu, să reintroducă unele măsuri de închidere şi...249

21 sep 00:00MapamondCoronavirus: Cel mai ridicat număr de cazuri zilnice în Germania după aprilie

Germania a înregistrat sâmbătă cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum,...254

21 sep 19:56MapamondCoronavirus: Numărul de noi infectări din Rusia depăşeşte 6.000 pentru a doua zi consecutiv

199

Sănătate
21 sep 00:00SănătateDependența de picături de nas – cum scapi de ea?

Folosirea abuzivă a picăturilor pentru desfundarea nasului poate duce la o dependență periculoasă, ce poate...286

21 sep 00:00SănătateStudiu: Un medicament pentru cancer oral, util în recuperarea pacienților cu COVID-19

Cercetătorii încearcă să afle dacă un medicament care se folosește în tratamentul cancerului oral este eficient...244

21 sep 00:00SănătateStudiu: Stresul cronic crește nivelul grelinei și poate duce la PTSD

234

21 sep 00:00SănătateAcidul Hialuronic: Ce este și ce beneficii are pentru organism

Acidul hialuronic a fost descoperit în anul 1934 și este o moleculă alcătuită din zaharuri, care se află în...262

21 sep 19:14SănătateVinul roșu încetinește procesul de îmbătrânire neuronală

Potrivit unui studiu realizat recent, ingredientele active care se regăsesc în vinul roșu (mai ales resveratrolul)...280

21 sep 19:12SănătateDependența de analgezice: simptome, complicații și tratament

Durerea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Indiferent de cauzele durerii, se...218

21 sep 00:00SănătateMic ghid de protejare a ochilor

Ochii sănătoși sunt cei care strălucesc, au cristalinul limpede și nu prezintă simptome, precum mâncărime sau...224

21 sep 00:00SănătateApa de gură: tipuri, beneficii, utilizare

Apa de gură este de ajutor în igiena zilnică a cavității bucale, pentru că ajunge în locurile în care periuța...254

21 sep 00:00SănătateDezechilibrul generat de histamina în exces - cum îl poti regla

220

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT