REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.6° Constanța Lun., 26 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6651
6.6° Constanța Luni, 26 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6651
 

Licitație organizată de Primăria Mangalia, anulată pentru abateri grave

Licitație organizată de Primăria Mangalia, anulată pentru abateri grave

Mirela PASCAL, Andreea POPA 6 martie 2023 | 00:00 5972

Scopul inițierii unei proceduri de atribuire de către o autoritate contractantă este de a obţine ceea ce îi este necesar: produsul, serviciul sau lucrarea ce va satisface aşteptările sale. Tocmai de aceea, documentele trebuie întocmite cu maximă atenție, mai ales că vorbim de bani publici. Dar nu de puţine ori se întâmplă ca licitația să fie anulată...pe de o parte, în situaţia în care, în derularea procedurii, se constată „încălcări ale normelor legale“ iar, pe de altă parte, când CNSC e sesizat prin contestaţie și stabileşte că neregulile înregistrate fac imposibilă continuarea procedurii de atribuire. Ei bine, la Mangalia a fost anulată o licitație, după ce caietul de sarcini s-a dovedit a fi plin de erori sau informații incomplete...deși în spatele lui au stat o armată de oameni, chipurile specialiști. Însă, cine credeți că a semnat documentul? Vicele lui Cristian Radu, Dragoș Angelescu. Și, cine credeți că este principalul răspunzător pentru procedurile de achiziție? Nimeni altul decât mâna dreaptă a lui Radu, fostul său coleg la Garda Financiară, Călin Didi George.

 Licitatie organizata de Primaria Mangalia, anulata pentru abateri grave
O autoritate contractantă are obligaţia de a anula, aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, în următoarele cazuri: dacă au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme; dacă nu a fost depusă nicio ofertă sau dacă au fost depuse oferte care, deşi pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate, din cauza modului neuniform de abordare, a soluţiilor tehnice şi/ori financiare sau dacă, abateri grave de la prevederile legislative, afectează procedura de atribuire, sau dacă este imposibilă încheierea contractului. Primăria Mangalia, de exemplu, a anulat procedura de achiziții a serviciilor de cadastru. Chiar dacă suma achiziției nu este una mare- maxim 900.000 lei, serviciile de cadastru sunt esențiale pentru activitatea unui oraș care are în componență toate cele șapte stațiuni din sudul litoralului.

 Licitatie organizata de Primaria Mangalia, anulata pentru abateri grave

Pe de altă parte, se pune și problema competenței celor din primărie, din moment ce aproape 50 de oameni, câți are serviciul de achiziție al municipalității, nu au fost în stare să întocmească un simplu caiet de sarcini

Cadastrarea și înscrierea în Cartea Funciară a imobilelor în municipiul Mangalia mai au de așteptat

 

 Licitatie organizata de Primaria Mangalia, anulata pentru abateri graverăspunsul primăriei la solicitarea clarificărilor din caietul de sarcini

Procedura a fost anulată pentru abateri grave de la prevederile legislative. Mai exact, caietul de sarcini este incorect și incomplet. S-a propus remedierea erorilor și reluarea procedurii în cel mai scurt timp, aspectele fiind sesizate de ofertanți.

 Licitatie organizata de Primaria Mangalia, anulata pentru abateri grave

Autoritatea contractantă urma să încheie un acord cadru pe o perioada de 2 ani, având valoarea estimata cuprinsă intre: 450.000 lei și 900.000 lei fără TVA.

 Licitatie organizata de Primaria Mangalia, anulata pentru abateri grave

Șeful achizițiilor este fost coleg cu Radu, la Garda Financiară

Șeful achizițiilor Primăriei Mangalia este nimeni altul decât Călin Didi George, același care apare în dosarul în care Cristian Radu s-a ales cu sechestru pe avere. De altfel, și Călin are instituit sechestru. Călin Didi George este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia.

Didi George Călin a scris în ultima sa declarație de avere, din iunie 2022, că deține un teren de 400 mp în Vama Veche și alte două de 1.500 mp, respectiv 300 mp în Mangalia. Șeful Direcției Achiziții din Primăria Mangalia are o casă de 273 mp și un apartament de 52 mp în oraș, precum și un Renault vechi din 2006. Călin are 39.422 lei într-un cont bancar, dar și un împrumut extrem de bizar de returnat. Este vorba despre 105.000 lei împrumutați în 2018 și care trebuie returnați anul acesta creditorului Mihaela Călin, adică nimeni alta decât soția sa.

Didi George Călin a raportat un salariu anual de 80.328 lei, identic cu al soției sale, Mihaela Călin, de asemenea angajată a Primăriei Mangalia ca director executiv al Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice.

Caietul de sarcini plin de greșeli a fost semnat de viceprimarul Dragoș Angelescu, fiind delegat de Cristian Radu.

Conform anunțului de participare, 39 de persoane din primărie sunt responsabile de finalizarea acestei proceduri de achiziție, în frunte cu primarul și continuând cu viceprimarul, administratorul public și ceilalți șefi și directori din municipalitate. Pe de altă parte, întocmirea caietului de sarcini cade în sarcina Direcției Achiziții, Investiții și Programe de Dezvoltare, o structură cu 46 de angajați, fără a mai pune la socoteală pe cei 10 de la Implementare Proiecte din Fonduri Externe Nerambursabile, după cum reiese din organigrama Primăriei Mangalia. În plus, avem de-a face și cu cei 36 de angajați de la Direcția Urbanism și Amenajare a Teritoriului, inclusiv Serviciul Patrimoniu, Cadastru și GSI, care ar fi trebuit să furnizeze colegilor de la Achiziții toate informațiile de care era nevoie pentru întocmirea unui caiet de sarcini corect.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mah, tu bei ce pisa Radu si ne zici noua ca e sampanie.
1
1
Auchan ofera cursuri intensive in meseria de casieri, diploma se elibereaza odata cu bonul de casa !!!
0
0
Ia uite ce sa basicat Printesa Silvia ! Deci te-am nimerit ca esti un t***n spagar ordinar ! Unde locuiesti tu mai coloratule pentru ca sigur in Mangalia nu stai ! Oricum, nu meriti prea multa atentie din partea mea , Ordinarule ! Atat de corupt este acest Primar incat a ajuns ca sa angajeze alde Silviu si Silvica ca sa mai scrie si ceva bun despre el sau despre banda lui de hoti !
2
2
Silviu dragule,ce zonie ești?Vărsător de la buget,coruptor in august sau pur si simplu pupător ?In articol reporterul vorbește despre George Didi Călin! Bucătarul lui Cristi!
2
1
din partea mea pentru John !!!!! De ce jignesti ma idiotule ? Degeaba scrii tu corect ca vocabularu e josnic ,mai bine ai scrie incorect si ai vorbi frumos t***n basit ce esti..... Pe mine nu ma intereseaza nici Raducu nici Iorgucu si nici unul care este sau va fi la primarie,pe mine ma intereseaza ca si orasul meu sa arate bine si conditiile de viata sa fie comfortabile ceea ce exista deja .Probabil pt tine Johnica p*lica care ai interese pe acolo tu sau ai tai latrati intruna cand vedeti ca cetatenii Mangaliei sunt multumiti de ceea ce se intampla in oras asa ca ceea ce a fost pe vremuri nu se va mai repeta ,asta e clar
3
2
Pentru ANAL-FABETUL ,, Silviu Mangalia '' : invata in p... m... sa scrii corect romaneste in g... m... de t***n borat. Pentru tine si neamul tau este bine acum in Mangalia, ca doar esti angajat la Primarie, intra banul public pe cardul tau, dar tu nici nu stii unde se afla Primaria ! Toti tiganii sunt angajati la Primarie de Primarul Ordinar Raducu, hotul sef, ca sa-i tina spatele . Mangalia este un oras distrus, falimentar, si toti hotii fac ce vor. Contruiesc pe faleza fara autorizatie ca doar este taticul lor Sef pe plantatie. Cred ca este singurul Oras - Sat in care toti Consilierii Locali s-au transformat peste noapte din coate goale in AFACERISTI cu hotel si restaurant, lasate mostenire de la Matusa Tamara. Aici, pana cand nu apare un Batman sau un Superman , nu se va schimba nimic !
6
3
Și noi ne confruntam cu abuzurile din cadrul primăriei și al consiliului de administrație, am acționat în instanță pentru nesoluționare cerere și anularea actului administrativ HCL-143/2021. Sunt impertinenti, nu soluționează absolut nimic.
3
1
Lolo Vagabondul ! Nam zis ca Mangalia e Paris dar macar se lucreaza si orasul arata din ce in ce mai bine.Pe vremuri ce era ? Mangalia arata ca o comuna plina de gasti si grupari.Ce era atat de bine si frumos inaintea lu Radu ???? zi Lolica poate am uitat eu
6
2
Primarul Radu si banda lui de h-oti din primarie au spate in justitie la Bucuresti. Nu se atinge nimeni de ei ca duc banii la Bucuresti. De aici tupeul cu care f-ura Radu. Coruptia este Justitia si Militia. Faradelege Stat Esuat Ro-mania.
8
3
Acest Silviu de mai jos cred ca locuieste in alt oras sau are elicopter de vede strazi asfaltate.Nici cu masina,nici pe jos nu poti merge civilizat pentru ca peste tot sunt lucrari incepute si neterminate.Unele chiar de cativa ani.Probabil vor fi gata la sf.Asteapta. Intr-o sedinta cu seniorii orasului spunea ca doar cu 200 de lei impozit pe locuinta (cat plateste un contribuabil) nu se pot face multe lucruri.Atunci,mai nene fa unul si bun!
10
5
Multa mafie cu acest pitic și gashca lui de la Constanța, să scăpăm dracccului de el...i ai îmbogățit destul nemernicule,tot cu sula mica ești și tot curveee lingi pitic avortattt
5
3
Asa e cand angajezi si promovezi pitzipoance
7
0
Se exagereaza mult in articol.
6
3
Cursuri intensive la Auchan ,de casier , diploma se da odata cu bonul de casa !
8
4
Destul de irelevante aceste articole sincer! Noi cei care locuim aici vedem ca orasul nostru arata foarte bine si se lucrează mereu. Nu mai avem probleme cu caldura, este curat, strazi asfaltate, in statiuni se lucreaza si se fac lucruri etc Nu stiu de ce se scrie asa de urat de acest primar ca nu se pupa ce ceea ce face el aici Era mai bine inainte de Radu? Amintiți-vă cum arata Mangalia, ziceai ca e dupa razboi plus am stat o iarna in frig vai de capu nostru.Restul e can can si probabil alte interese care pe noi mangalioti nu ne untereseaza. Noi lam votat si tot noi nu o sal mai votam cand vom vedea ca mangalia va ramane in urma dar deocamdată orasul nostru merge spre bine nu invers
7
20
Îmi doresc din suflet ca acest primar și clica lui din Constanța sa plece și sa răspundă pentru faptele sale înainte ca acestea sa fie prescrise. Un om de ramd mu poate deschide sau investi în ceva frumos în acest oraș ca trebuie sa contribuie la bunăstarea lui Radu și acoliților cu jumăt**e din business.Pe lângă asta alte lucruri ilegale cum sunt licitații, comisioane, etc. De angajari pe pile nici nu mai zic. Asta este în tot statul roman și putred. O națiune cu o mentalitate atât de bolnava. Sper ca în 2024 sa nu ne mai hotărască soarta sărăcia și sa ne lăsăm cumpărați la vot.
16
8

REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839