REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lider PSD, apel către Guvern pentru luarea în calcul a unei OUG: 'Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie'

Lider PSD, apel către Guvern pentru luarea în calcul a unei OUG: 'Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie'

Replica API 12 septembrie 2019 | 00:34 550

Șeful Comisiei de control al SIE, deputatul Mihai Weber, susține că, în cazul în care în Parlament inițiativa desființării pensiilor speciale va fi amânată, Guvernul ar trebui să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanță de urgență.

„Am susținut necesitatea desființării pensiilor speciale sau găsirea unei variante care să elimine diferența nejustificată dintre pensiile milioanelor de români, cu pensii calculate după criteriul contributivității, și pensiile uriașe ale unor privilegiați. Nu pot fi de acord, și nicăieri în lume nu se întâmplă asta, ca o persoană, indiferent de domeniul în care a activat, să iasă la pensie cu o pensie mai mare decât salariul pe care l-a avut”, scrie Mihai Weber pe Facebook.

Potrivit deputatului, care este și șeful Comisiei de control al SIE, inițiativa este depusă în Parlament și își dorește să fie discutată în regim de urgență.

„De asemenea, fac un apel către Guvernul României, ca în cazul în care în Parlament această inițiativă o să fie amânată, din diverse motive, să ia în calcul promovarea acestui act normativ printr-o ordonanță de urgență. Este timpul ca pensiile speciale din România să devină istorie!", adaugă deputatul.

Actul normativ privind supraimpozitarea pensiilor speciale nu a ajuns pe masa Guvernului pentru că nu era pe legea de abilitare și nu putea face obiectul unei ordonanțe de urgență, declara joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Eugen Teodorovici a depus la Senat, în calitate de senator PSD, un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte inițial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Impozitare vizează persoanele care realizează venituri din „pensii și/sau indemnizații pentru limită de vârstă, primite în baza unor legi/statute speciale denumite în continuare contribuabili, sunt obligate la plata taxei pe veniturile din pensii și indemnizații pentru limită de vârstă, denumită în continuare taxă", conform proiectului depus la Senat.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tarziu mai psd-eilor! Tarziu. Ati furat pana n-ati mai putut agoniseala romanilor si-acum cand vi se-apropie funia de par faceti concesii!!! Stiti foarte bine ca cine vine acum la putere asta-i primul lucru pe care-l vor face: taierea pensiilor speciale si...jos din toate functiile de conducere penalii cu care ne-ati nenorocit! Afara cu fii, nepotii, cumnatii, cumetrii, amante..care-au supt si astia 'jde mii de euro pe luna din banul public! Drakul va ia la umatoarele alegeri! Si sigur veti fi si luati la intrebari de jaful facut...HOTILOR
2
0
e o pensie din care poti s a traiesti la batranete , fara griji fara mari probleme pe ultima ...suta! O pensie speciala e o pensie de huzur,nemeritata in cele mai multe cazuri, ea trebue corelata cu sacrificiul muncii de o viata a celorlalti pensionari asa incat diferentele sa nu te ...loveasca in demnitatea ta de senior!
1
0
pai daca aceste pensii SPECIAL DATE PTR VOT-vor disparea , vor disparea si ciumatii. Doamne ajuta. Am citit si m-am crucit, un politist, nu scolit ci tablagiu cu studii anterior cumparate, si care nu a invatat sa se iscaleasca, a iesit la pensie'' la varsta de 39 ani, nu nu este o gluma si nici suma nu este gluma 7500 lei- cu bunavointa ciumatilor
2
3
ca vine urs si pdl si le taie, ca ei nu au interese asa cum a taiat si basau salariile prostilor dar de pensiile astea nu s-a atins si nici de aia care au tot felul de scutiri la plata impozitelor si cas ului!!!
1
1
Vise taica,vise.Campanie electorala,strangere semnaturi dar stiti cum apar scheletele din fisete?Instantaneu!
5
0
Sustin cu toata forta mea, anularea tuturor pensiilor speciale, pensiilor normale dar exagerat de mari si salariile de peste 20.000 de lei ale celor din justitie. romana. Sau mai corect antijustitia romana.
7
2
dumitru florea tatal adine florea ia 60.000 lei pe luna pensie .voi bosorogii care comentati pro pesede cit luati sarakilor ?
7
2
Nu le vor taia ca le e frica ca loveste in oamanii lor ---niste golani
8
1
Taiati ma pesedistilor pensiile astea fara sa faceti atatea declaratii tot asa cum le-ati si dat,pentru ca nu imi amintesc sa se fi scris despre ele inainte,doar dupa ce parlamentari au facut cadoul asta a venit presa si a spus:ma romanilor mai aveti niste profitori si trantori de carat in spate.
8
1
La DAJ Constanta este unul cu pensie speciala. Un securist imputit care semneaza decizii in locul prostiei intruchipate in persoana directoarei din plastic Bruchental. Piticul porno chelios care se da rotund frustratul ala ca daca nu erau persoane de fata sa vezi ce flegma cu muci peimeai intre ochi hahalero. Stati voi linistiti ca nici nu stiti ce va pregatesc. L'ati adus pe ala care a fost la spatii verzi la primarie. Credeti ca de bun il dadeau aia de la Bucuresti afara? Sonico firar ma-ta a dracu, ai pe cine sa tragi acum spagile pe copii aia fara minte. Te aranjez eu nenorocito.
5
2
In sfirsit s-a trezit unu care sa se gindeasca la ceva normal in tara asta, dar bineinteles ca nu e decit campanie electorala, scrie pe facebook, pai du-te frate in parlament si sustine o lege care sa le anuleze de tot! Chiar si mai mult, cel care nu are o initiativa de lege buna, la sfirstul mandatului sa restituie jumatate din venitul pe 4 ani inapoi statului, dar asa, trai neneneaca, ziua trece, anul trece, iar nu s-a facut nimic ca sunt numai incapabili si incompetenti si la sfirsit vrem si pensie speciala! Sincer ne-ar trebui un om care sa taie in carne vie in legatura cu venitul lor!!!
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212