REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Liderii politici de la malul mării au votat „împotriva minciunii şi a hoţiei” şi pentru „viitorul românilor”

Liderii politici de la malul mării au votat „împotriva minciunii şi a hoţiei” şi pentru „viitorul românilor”

Replica API 17 noiembrie 2014 | 03:00 63

Au ales preşedintele

Au ales preşedintele

Christian Gigi Chiru

Punct final pentru cea de-a doua campanie a anului. Electoral prin excelenţă, anul 2014 a presupus o mobilizare de proporţii ale partidelor, care s-au întrecut în tot felul de declaraţii, sesizări, plângeri, ameninţări, situaţii presărate cu promisiuni pentru populaţie. Pentru cel de-al doilea scrutin prezidenţial, liderii politici constănţeni constănţeni au făcut un ultim hei-rup şi s-au prezentat la cabina de vot.

Liberalii au votat pentru „o Românie demnă”

Primul politician local care şi-a exercitat, duminică, dreptul constituţional de vot a fost liderul formaţiunii locale a PNL, Gheorghe Dragomir. Deputatul a deplâns situaţia românilor din diaspora, care, din nou, au făcut cozi interminabile la secţiile de votare. „Sunt consecvent de fel şi am venit să votez aşa cum am făcut şi data trecută, pentru normalitate, dar mai ales să votez împotriva minciunii şi a hoţiei. Sper ca următorul preşedinte să redea România românilor. Să ne reprezinte cu onoare, cu cinste, să fie un câştig pentru toţi cetăţenii, atât din România, cât şi din diaspora, pentru că de azi-dimineaţă am văzut câte sute de mii de români stau la coadă cu orele să voteze, să voteze pentru o Românie mai bună. Sper ca România să facă un pas înainte, dar totul depinde de ziua de astăzi”, a spus Dragomir. La scurt timp după preşedintele PNL, deputatul Mihai Lupu s-a deplasat la secţia de vot. Alături de soţia sa, Lupu a precizat că a votat cu gândul la familia şi apropiaţii săi. „În primul rând, am votat pentru nepoţii mei din Italia, care n-au reuşit să voteze. Am votat ca toţi românii să aibă drepturi egale, să fie într-adevăr beneficiarii acelor sacrificii de la Revoluţia din 1989, în care ne-am sacrificat viaţa, să trăim liberi, să putem să votăm şi să avem România aşa cum o vrem noi, nu cum o vor alţii. În al doilea rând, am votat şi pentru părinţii mei, să nu mai trăiască cu spaima că cineva, oricine ar fi acel preşedinte, nu poate să le taie pensiile. În al treilea rând, am votat pentru o altfel de Românie, o Românie a tuturor românilor, nu o Românie a unor grupuri de interese. În al patrulea rând, am votat să trăim toţi într-o Românie demnă. (...) România, în următorii cinci ani, va fi condusă cu o viziune clară, pe un singur traseu, traseul democraţiei adevărate, a statului de drept, de promovare a valorilor româneşti, cele intelectuale şi cele materiale”, a spus Lupu.

Mihai Lupu

Chiru şi-a învăţat copiii cum să voteze

Liderul formaţiunii locale a PDL, Christian Gigi Chiru, şi-a exercitat, duminică, dreptul de vot. De data aceasta, Chiru nu s-a mai prezentat la secţia de votare cu efectivul de partid, ci cu familia, prilej de care a profitat, învăţându-i pe copii cum să voteze. „Am rude, prieteni, chiar de dimineaţă soţia îmi citea de pe internet că un prieten de-al nostru a organizat pe cheltuiala lui un microbuz, proprietate personală, în Elveţia şi invita pe Facebook toţi românii să meargă la Munchen să voteze. Sunt foarte organizaţi şi trebuie să le transmitem felicitări românilor de peste hotare, pentru că ne fac o mare cinste nouă, ţării. Este chiar un moment de mândrie pe care îl încerc şi eu şi cred că şi majoritatea românilor, uitându-ne la televizor şi constatând cât de important este un singur vot pe care fiecare cetăţean trebuie să şi-l dea, mai ales la alegerile prezidenţiale”, a spus Chiru, pentru care, evident, orice prilej politic îl duce cu gândul la… Radu Mazăre! „Am votat cu gândul la viitorul Constanţei, la viitorul tinerilor constănţeni. Apreciez că, după 14 ani, cred că sunt primele alegeri prezidenţiale netrucate. La sfârşitul zilei, aştept un vot masiv pentru Klaus Iohannis, dar şi un vot destul de important anti Mazăre. Eu cred că, astăzi, vom constata că era, dinastia, gruparea Radu Mazăre se pregăteşte să îşi depună mandatul. Aştept cu mare interes rezultatul şi am aproape siguranţa că dacă nu vor uza de metodele clasice, de metodele ştiute şi cele neştiute, de fraudare a votului, Klaus Iohannis va scoate un scor mare, bun, peste aşteptările noastre, ale tuturor, în special în municipiul Constanţa”, a mai spus Chiru.

Bădrăgan l-a votat pe... Vlad Ţepeş!

Preşedintele formaţiunii locale a Partidului România Unită, avocatul constănţean, Dumitru Bădrăgan, s-a aflat, duminică, într-o situaţie inedită. Fiul său învaţă în Bucureşti, în aceeaşi clasă în care a învăţat şi Victor Ponta, aspect care l-a determinat pe Bădrăgan să treacă “cu greu de subiectivismul copilului”. Evident, Bădrăgan s-a solidarizat cu recomandarea partidului şi l-a votat pe… Vlad Ţepeş! „Am fost la vot pentru că este un drept. Am fost cu băiatul meu, care e clasa a III-a şi a vrut să meargă la vot. Din păcate, în clasa în care învaţă el a învăţat şi Ponta, în tinereţe, a fost o problemă (râde) şi a fost greu să treci peste subiectivismul copilului. Mă rog, un vot care reprezintă un drept, dar, în acelaşi timp, o participare la un proces electoral sumbru, fără oameni politici, fără proiecte, fără campanie reală, fără viziune, deci e clar ce viitor ne propun cei doi candidaţi rămaşi în cursă. (...) L-am votat şi pe Vlad Ţepeş! L-am reamintit şi pe Vlad Ţepeş pe buletinul pe vot şi dacă tot l-am reamintit, sper că e ultimul ciclu electoral în care să se speculeze şi de către stânga şi de către dreapta această ură între categorii sociale sau regiuni din România şi trebuie să le amintim că trebuie să evoluăm ca stat unit. Un stat unit înseamnă să nu mai avem pribegi prin Europa, care să fie nevoiţi să plece în pribegie ca să-şi hrănească familiile. (...) Nu e chiar atât de vesel, dar, în acelaşi timp, ştiu că oricare va fi rezultatul, în Constanţa se va schimba ceva, asta e cert, e singura bucurie. La nivelul judeţului şi al municipiului sigur se va întâmpla ceva în viitorul apropiat, indiferent de rezultat. Dacă cel de pe stânga obţine voturile are obligaţia de a îndepărta baronii, şi-a asumat acest să-i spunem drept constituţional, această obligaţie de a ne scoate de sub această Românie medievală a baronilor locali. Dacă iese cel de pe dreapta, cu toate că la primărie s-a comportat imobiliar apropiat de gruparea Radu Mazăre, să sperăm că va gândi altfel, în altă notă instituţia prezidenţială”, a spus Bădrăgan, pentru „Replica”.

Palaz: „Îmi cert copilul când copiază...”

Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, şi-a exercitat, duminică, opţiunea de vot. Înverşunat împotriva ideii de PSD, Palaz a explicat în stilul propriu opţiunea sa după votul din cabină. „Am votat cu un singur gând: anti Ponta! Eu îmi cert copilul când copiază! Credeţi că aş tolera pe unul care plagiază? Este cea mai mare palmă şi cea mai mare ruşine a românilor faptul că Ponta s-a născut român şi n-are cum să fie român! (...) Nu sunt eu mama Omida să fac un pronostic, cum au făcut cei de la televizoare să înceapă să umble cu vrăjitori după ei. Şi cum umblă Ponta cu toate vrăjitoarele după el, doar – doar ar influenţa românii. Cred că i-a băgat cineva în cap că poate să ne ardă cu flacăra violet! Eu nu văd România roşie! Şi cred că e clar cum o văd”, a spus Palaz. De asemenea, liderul „popular” a deplâns, la rândul său, situaţia românilor din diaspora. “E dezastru în străinătate şi părerea mea e că se doreşte ca în diaspora să nu voteze toată lumea. Asta şi-au pus în cap. N-au făcut nimic din ceea ce au spus şi au minţit. Deci, nu se votează, în diaspora se votează foarte greu. Prevăd, dar sigur, nu vor reuşi să intre în secţiile de votare toţi cei care stau la cozi. Vor sta degeaba”, a concluzionat Palaz, pentru „Replica”.

Moga, atac la sentiment

„Tatăl lor” în ale mobilizării de partid, senatorul PSD, Nicolae Moga, s-a prezentat, duminică, la secţia de votare. Reprezentantul social-democrat a precizat, după vot, că preşedintele său se gândeşte constant la necazurile românilor, inclusiv când doarme. „Am votat pentru viitorul nostrum, al românilor, pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri. Viitorul preşedinte trebuie să fie, în primul rând, un român adevărat, un om cinstit şi corect. În fiecare seară când pune capul pe pernă trebuie să se gândească la români, la necazurile lor pentru a le putea rezolva”, a spus Moga.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108