REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.8° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Liderii SNAP vor să-l excludă pe Avasilcăi din sindicat, după o „dispută” pe Facebook

Liderii SNAP vor să-l excludă pe Avasilcăi din sindicat, după o „dispută” pe Facebook

Replica API 24 august 2015 | 00:00 650

Au luat-o razna cu postările!

Au luat-o razna cu postările!

Daniel Constantin Avasilcăi

În ultima perioadă, membrii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie ar fi aflat că preşedintele lor, respectiv Iulian Surugiu, a fost avansat în grad, ceea ce, susţin ei, nu ar mai coincide cu funcţia pe care o are în cadrul sindicatului. În plus, agenţii de Poliţie aveau suspiciuni şi cu privire la alte evenimente ce se petrec şi care nu ar fi tocmai „ortodoxe”. Astfel, aceştia au tot pus întrebări, putând spune că este vorba despe o mică „anchetă internă”. Ulterior, pe paginile de Facebook ale birourilor teritoriale SNAP au început să apară postări despre aşa-zisele suspiciuni, care se voiau a fi dovezi.

Astfel, conform documentului nr. 9732/ 13.08.2015, semnat de Iulian Surugiu, a apărut următorul mesaj: „Solicit tuturor preşedinţilor de birouri teritoariale, care gestionează pagini de Facebook cu sigla SNAP, să nu mai posteze comentarii care conţin jigniri, critici sau orice alte acuzaţii la adresa şefilor unităţilor de Poliţie până când încercăm să rezolvăm problema pe calea dialogului. Totodată, pentru promovarea imaginii poliţiştilor, vă solicit să identificaţi cazuri ale unor poliţişti care îşi fac treaba şi merită să fie promovaţi. (...) Nu încerc să cenzurez pe nimeni”.

Apoi, probabil în urma unor solicitări din partea membrilor SNAP cu privire la promovare, Iulian Surugiu a răspuns: „Aşa cum v-am informat în luna decembrie 2014, ministrul de Interne a decis avansarea mea, fără acordul meu, la gradul de sublocotenent în rezervă. În livret am gradul de agent şef principal, probabil cu care am să rămân”. Documentul cu numărul 9725/11.08.2015 a fost distribuit şi de către Daniel Constantin Avasilcăi, liderul SNAP Constanţa. Din câte se pare, acesta ar fi motivul pentru care a fost luat în colimator şi există posibilitatea să fie exclus din sindicat.

„Discutăm despre dreptul la liberă exprimare câştigat la revoluţia din 1989. Când am intrat în organizaţia SNAP am crezut într-un vis. Visam că vom ajunge să trăim şi noi, agenţii de poliţie, ca nişte cetăţeni liberi cu obligaţiile şi interdicţiile impuse de statutul poliţistului. Am avut un vis, aşa cum spunea colegul nostru Elvis de la Dolj. Când am început să scoatem la iveală neregului din Poliţia Română reacţia şefilor a fost foarte dură.

Imediat, toţi liderii SNAP erau vânaţi şi cercetaţi disciplinar. Acum e mult mai simplu, tăcerea liderilor SNAP a fost negociată la nivel înalt. Cine mai îndrăzneşte să încalce disciplină impusă de MAI va fi aspru pedepsit. Dovada o veţi vedea mai jos în documentul ataşat. Dacă ieri mi-am permis să aduc la cunoştinţa membrilor de sindicat nişte lucruri care mie nu mi se par în regulă (că Iulian Surugiu a fost avansat - n.r.) astăzi a venit consecinţa.

În data de 26.08.2015, şedinţa Colegiului Director prin care se va încerca excluderea mea din sindicat. Rog membrii de sindicat, care mai cred în ideea de luptă sindicală să ia atitudine. Să organizăm de îndată un protest la Bucureşti în faţa MAI şi să protestăm împotriva tuturor abuzurilor la care sunt supuşi agenţii de Poliţie cu ajutorul aşa zişilor lideri de sindicat”, a scris Daniel Constantin Avasilcăi, liderul SNAP Constanţa, pe Facebook.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272