REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Joi, 22 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6647
6.4° Constanța Joi, 22 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6647
 

Liderii USR cer să fie controlată averea şefului DNA. Emanuel Ungureanu a depus sesizare la ANI

Liderii USR cer să fie controlată averea şefului DNA. Emanuel Ungureanu a depus sesizare la ANI

A.F. 12 februarie 2024 | 18:55 735

Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl reclamă pe șeful DNA, Marius Voineag, la Agenția Națională de Integritate. Parlamentarul susține că sumele consemnate de Voineag în declarația de avere nu se justifică.

Liderii USR cer sa fie controlata averea sefului DNA. Emanuel Ungureanu a depus sesizare la ANIMarius Voineag

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus luni o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate, în care solicită efectuarea unui control în legătură cu averea şefului DNA, Marius Voineag, după ce procurorul a apărut într-un interviu cu un ceas de lux la mână şi a primit la o petrecere de botez suma de peste 100.000 euro.

"Am venit la ANI pentru a depune o sesizare în privinţa averii procurorului şef DNA, Marius Voineag. Domnul Voineag a declarat înt-un interviu că deţine un ceas în valoare de aproximativ 3.000 de euro pe care nu l-am regăsit în declaraţia de avere. Probabil este în zona de bijuterii, este neclar.

La fel de neclar este sau cea mai gravă suspiciune în ceea ce îl priveşte pe domnul Voineag se ridică în zona de petrecere botez. Domnul Voineag spunea că se va ocupa în fruntea DNA de peştii mari. Mie mi se pare că el este un peşte mare, care face o nuntă sau face o petrecere de botez ca pe o nuntă. Nu ştim care au fost darurile, nu ştim care sunt persoanele care au venit la această petrecere, nu ştim cât a costat masa şi dansul cum se spune. În declaraţia de avere, pe lângă multe terenuri, apartamente, multe conturi, este un bugetar de lux domnul Voineag, şeful DNA declară o petrecere de botez, repet, ca o nuntă, undeva la 500.000 de lei", a afirmat Emanuel Ungureanu în faţa sediului ANI.

Emanuel Ungureanu îl acuză pe şeful DNA că a "trântit" un dosar care îi viza pe doi generali SRI, în legătură cu achiziţii în pandemie şi se întreabă dacă la acea petrecere de botez au fost şi "nişte generali SRI".

"Trebuie să vedem cine au fost invitaţii la această petrecere, cine a dat darul şi dacă acele daruri n-au fost un fel de taxă de protecţie. Aşa cum domnul Voineag crede în dosarul vaccinurilor şi eu cred că, în această declaraţie de avere, ANI poate găsi lucruri foarte interesante, care trebuie oricum verificate foarte atent, pentru că domnul Voineag trebuie să fie un exemplu de integritate, un exemplu de moralitate.

Deocamdată, din declaraţiile lui, nu este foarte clar care este sursa unor sume de bani", a mai spus Ungureanu.

În ultima declaraţie de avere, Marius Voineag a menţionat o casă, două apartamente, două terenuri, două maşini şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro.

De asemenea, el a trecut suma de 500.000 lei dintr-un antecontract vânzare-cumpărare imobil în Voluntari şi 502.500 lei, bani primiţi în urma organizării unei petreceri de botez, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ca iinfractorul voineag e inger ???
2
0
popo narii cer..... bwahahahahahahahhahaha
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039