REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Liderul PSD: Este insuficient să scădem TVA la alimentele de bază

Liderul PSD: Este insuficient să scădem TVA la alimentele de bază

A.F. 20 martie 2023 | 00:00 601

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, la Piteşti, că este insuficientă măsura scăderii TVA la alimentele de bază, pentru că va fi simţită o scădere de preţ doar pentru o lună, apoi acesta va urca din nou, conform news.ro.

Liderul PSD: Este insuficient sa scadem TVA la alimentele de baza

„Este insuficient. Prioritatea unu este să îndeplinim jaloanele pentru cererile de plată din PNRR. La cererea de plată 2 s-a rezolvat, mai avem cererea de plată numărul 3 să o securizăm. Sper ca în viitorul Guvern să fie o abordare mai mult în Parlamentul României şi nu în Guvern, prin ordonanţe de urgenţă. Asta e ceea ce îmi doresc eu, mai ales în zona de reforme, fiindcă în Parlament este mult mai transparent. Nu cred că în acest moment sunt alte probleme în societate mai mari decât preţul la alimente. Am văzut că şi BNR a rămas un pic surprinsă de nivelul de inflaţie. Aşteptăm de la INS să vedem defalcat din ce e constituită această inflaţie. Am o promisiune publică deja făcută – sfârşitul anului trebuie să ne prindă cu o inflaţie de o cifră. Şi de obicei iau în serios ceea ce promit”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat vineri la Piteşti, dacă ia în calcul PSD sau coaliţia reducerea TVA la alimentele de bază.

Liderul social-democraţilor a mai spus că nu este suficientă doar scăderea TVA la alimente.

„Este insuficient doar să scădem TVA. Vom avea o reducere de preţ doar pentru o lună de zile, pe urmă el va urca din nou. Trebuie să venim cu o schemă întreagă de la producător până la market şi până la cumpărătorul final, mai ales la produsele de bază. Ca să intrăm într-o matcă”, a mai explicat Ciolacu, scrie stiripesurse.ro.

În schimb, premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, că nu au existat discuţii cu privire la posibilitatea reducerii TVA la alimente.

„Când există creşteri de preţuri, reducerea TVA a fost foarte repede absorbită în preţ şi efectul nu a fost pe măsura intenţiei iniţiale”, a adăugat prim-ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TVA scazut inseamna nu scadere a preturilor,ci crestere de castig pentru vanzatori. Preturile in Romania sunt in primul rand speculative si la unele produse,se stabilesc de carteluri si monopoluri. Nu avem o economie de piata la propriu,ci o chestie salbatica,o bisnita cu lege in mana,care nu tine cont de satisfacerea clientului ci de interesele imediate ale celui in relatie cu clientul.
2
0
Mai taci Bai papagal De taran p***t de la vaci Fanatic Pnl-sit Donald ca numai prostii iese din gura ta!! Si nu il mai vorbi de rau pe Dnul Marcel ciolacu!! Eu sustin PSD in 2024 la aletleri presedentiale !! Ca in Toamna in Anul 2025 sa voteze vechiul proiect ca in 2026 atunci sa desfinteze Ceasul de vara!!! Aşa ca shut up!! Si nu mai comenta aiurea!!
1
5
Mooie cu kkt mie și tuturor celor care ling politica!
2
5
MWE CU k***t P S D P N L USR simpatizantilor si sustinatorilor
5
1
Daca voi aveti bani ce va pasa javrelor
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468