REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Lifeguard Litoral se va ocupa de siguranța turiștilor din 2 Mai și Vama Veche

Lifeguard Litoral se va ocupa de siguranța turiștilor din 2 Mai și Vama Veche

Replica API 24 mai 2022 | 00:26 1749

Societatea Lifeguard Litoral SRL a câștigat licitația privind contractul pentru serviciul de salvare acvatică-salvamar și prim-ajutor în localitățile 2 Mai și Vama Veche pentru sezonul de vară 2022. Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 1094824 RON, unicul asociat fiind Nastasă Stanciu.

Primăria Comunei Limanu, județul Constanța a atribuit recent un contract pentru serviciul de salvare acvatică salvamar și prim ajutor în stațiunile 2 Mai și Vama Veche, acestea urmând să fie supravegheate de salvamarii societății Lifeguard Litoral SRL, ca urmare a licitației câștigate privind salvarea acvatică-salvamar și prim-ajutor.

Societatea Lifeguard Litoral SRL a fost înființată în anul 2020, sediul social aflându-se pe strada Portului din Mangalia, județul Constanța. În ceea ce privește valoarea totală a achiziției, fără TVA, aceasta este de 1094824 RON, unicul asociat fiind Nastasă Stanciu.

În timp ce în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, turiștii vor fi vegheați de firma Salvamira SRL, deținută de George Lipoveanu, iată că puțin mai sus, spre Limanu, siguranța acestora va fi în prim-plan pentru Lifeguard Litoral SRL.

Sezonul estival se apropie cu rapiditate, iar grija turiștilor este cea mai importantă pentru salvatori. Amintim că, în trecut, au avut loc multe incidente în care turiștii veniți pe litoral să se relaxeze au avut parte de ghinion sau neatenție, survenind astfel decesul acestora. De asemenea, există și persoane care nu țin cont de sfaturile salvamarilor de a nu se aventura în apele agitate sau, chiar mai rău, nu respectă steagul roșu și sfârșesc tragic în apele învolburate.

Litoralul românesc s-a confruntat de-a lungul timpului cu diferite cazuri pe plajele Mării Negre. Totuși, salvamarii s-au dovedit a fi ”îngeri păzitori” pentru persoanele aflate în situații periculoase, oferindu-le sfaturi înainte de îmbăiere și, totodată, primul ajutor pentru cei aflați în situații critice. Amintim că, anul trecut, respectiv în 2021, o persoană în vârstă de 62 de ani a decedat pe plaja 2 Mai, după ce s-a aventurat în valurile zbuciumate. Bărbatul în cauză a fost scos din apă inconștient, lângă Micul Golf, urmând ca la scurt timp, să i se constate decesul.

Astfel de situații au loc pe plajele litoralului românesc în fiecare an. Totuși, munca salvamarilor trebuie respectată, iar sfaturile acestora trebuie urmate pentru a evita tragediile.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gogule,inot 2 km acuma,freiere.iti dau umilite la oroce ora si la orice salvamar.salvamariio afacere de mafioti a unor analfabeti gen xxx lipoveanul si alti bouari.inutili si deranjanti.
0
0
gigi cind vin burtosi ca tine cu lant la git si manelisti si se arunca in mare ar trebui lasati sa crape .
1
0
vii la mare sa auzi fluieraturile unor derbedei care te scot dn apa de juma de metru cum vad valuri.este mare ba bouarilor,sint valuri,e normal.se ineaca prostii,drogatii si betivii.luati.va dreq colace,sint 10 lei bucata.salvamari inutili!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218