REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Liga Campionilor: Benfica vs Liverpool - Se încheie visul lusitanilor?

Liga Campionilor: Benfica vs Liverpool - Se încheie visul lusitanilor?

Replica API 7 aprilie 2022 | 23:56 477

Cea mai puternică întrecere intercluburi de fotbal din Europa (și nu numai) se află înainte de faza sferturilor de finală. În prima manșă, marți, 5 aprilie, de la ora 22:00, la Lisabona, Benfica își măsoară forțele cu o putere a continentului, Liverpool, urmând ca formația calificată să se decidă în returul de pe 13 aprilie, programat pe „Anfield”.

Benfica este a 3-a forță a Portugaliei, după FC Porto, liderul la zi al clasamentului, și Sporting Lisabona, campioana en-titre.

Totuși, formația de pe „Da Luz” a reușit să meargă mai departe în Liga Campionilor decât marile sale rivale, fiind cel mai slab cotată la câștigarea trofeului - cota 81.

Benfica suferă însă teribil în liga internă. Vineri seară, a pierdut meciul cu Sporting Braga, scor 2-3, dar locul 3 nu-i este pus în pericol, având 9 puncte avans față de locul 4, ocupat de Braga, cu 6 etape rămase de jucat.

Cumva, Benfica a trecut, la mare luptă, de Ajax Amsterdam, producând surpriza optimilor de finală.

După 2-2 la Lisabona, gruparea lusitană s-a descurcat minunat în returul din Olanda, câștigând cu 1-0 și lăsând cu buza umflată o formație care a terminat partidele din grupă cu maximum de puncte, la fel ca Bayern Munchen și ca Liverpool.

Nemții le-au fost rivali portughezilor în grupa care le-a mai conținut pe Barcelona și pe Dinamo Kiev, iar englezii le ies acum în cale, în crâncenul drum spre semifinale.

Liverpool o duce excelent în Premier League și visează la Liga Campionilor, competiție pe care a câștigat-o ultima oară în 2019, după o finală adjudecată facil cu Tottenham.

În campionatul intern, gruparea „cormoranilor” a stat sâmbătă, timp de câteva minute, pe primul loc, după 2-0 cu Watford.

Scouterii de pe „Anfield” se uită destul de des spre prima ligă din Portugalia, motiv pentru care forța Benficăi este cunoscută.

Din Portugalia, Liverpool l-a adus pe columbianul Luis Diaz, cumpărat de la rivala Benficăi, FC Porto, cu suma de 45 de milioane de euro.

Turpa „cormoranilor” a tremurat pentru accederea în „sferturi”. A avut o „dublă” tensionată cu Inter Milano.

După 2-0 în Italia, Liverpool era să fie egalată la scorul general de campioana Italiei. S-a terminat doar 1-0 pentru oaspeți, care au fost nevoiți să abordeze finalul de meci în 10 oameni, într-un moment în care aveau mare nevoie să preseze, pentru marcarea celui de-al doilea gol.

În duelurile directe, Liverpool a dominat, dar a și încasat. În 2010, s-au înfruntat în Liga Europa, 4-1 pentru Liverpool, în Anglia, și 2-1 pentru Benfica, în Portugalia.

O altă „dublă” interesantă s-a derulat în 2006, în Liga Campionilor, cu portughezii câștigând de două ori: 2-0 în deplasare și 1-0 acasă. În vremuri mai îndepărtate, în 1984, Liverpool s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, cu 3-2 la general.

Superbet are cota 2.2 pentru PsF X (remiză la pauză sau la final), scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212