REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Lipotimii, febre, agitaţi psihici, tentative de suicid şi apeluri false - cu asta se luptă ambulanţierii

Lipotimii, febre, agitaţi psihici, tentative de suicid şi apeluri false - cu asta se luptă ambulanţierii

Replica API 1 august 2013 | 00:00 66

440 de solicitări în 24 de ore

440 de solicitări în 24 de ore

Canicula a mai fost alungată de ploaia ce s-a abătut asupra Constanţei, însă ambulanţierii tot nu pot răsufla uşuraţi. Zilele trecute, când soarele a continuat să-şi arunce razele asupra noastră, telefonul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa mai că s-a înroşit. 440 de solicitări în 24 ore, turişti cu insolaţie, traumatisme, alcoolici căzuţi în stradă, agitaţi psihic sau tentative de suicid, sunt cazurile cu care se confruntă Constanţa.

De la bal, la spital, am putea spune, dat fiind faptul că indiferenţa turiştilor, care aleg să stea pe plajă în intervale orare neprielnice, îi duc direct pe patul de spital. Potrivit reprezentanţilor SAJ, în 24 ore s-au înregistrat 440 de solicitări. "Avem solicitări şi de pe plajă, febră la copii, traumatisme, lovituri, julituri, lucruri de genul acesta. Cât despre localnicii noştri: dureri abdominale, vărsături, tineret care nu a dormit, care a mâncat te miri ce", a declarat, pentru "Replica", dr. Aura Broască, din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Nu au lipsit nici agitaţii psihici, un apel venind de pe strada Unirii din Faleză Nord, dar nici tentativele de suicid medicamentoase. "Au fost 440 de solicitări pe 24 de ore, printre care o tentativă de suicid, o spasmofilie, 9 lipotimii, două cazuri de etilism acut, 4 cazuri de febră la copii mici, dar şi cazurile cronice acutizate, precum accidente vasculare, angine pectorale, cardiopatii cu sindrom coronarian acut", a mai spus medicul Aura Broască. Însă, din nefericire, populaţia Constanţei nu s-a autoeducat cu privire la folosirea apelului unic de urgenţă 112 şi sună pentru orice fleac sau, mai rău, cer ajutorul dar nu mai răspund la uşă, sau chiar dau adresa greşită, fără să se gândească la faptul că astfel de acţiuni pot pune în pericol alte vieţi, alte persoane care au nevoie de ajutor medical, dar echipajele sunt blocate. "Avem cazuri în care ne sună, pleacă de acolo, nu ne mai răspund... Ţin echipajele blocate. Lumea trebuie să înţeleagă să folosească numărul unic 112 doar când este nevoie cu adevărat", a conchis medicul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272