Lista celor mai contaminate alimente de pe piață
Lista celor mai contaminate alimente de pe piață
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSpecialiștii au înregistrat valori record de pesticide în alimentele de pe piață. Cele mai contaminate dintre acestea sunt niște fructe care apar primăvara.
Căpșunile sunt cele mai contaminate produse de pe piaţă, potrivit noului ghid al cumpărătorului privind pesticidele din produsele agricole.
Pe următoarele locuri sunt spanacul şi varza kale. Potrivit raportului, aproape 90 la sută din mostrele de afine și fasole verde au avut valori îngrijorătoare de pesticide faţă de anii precedenți.


Experţii din domeniul sănătății spun că expunerea la alimente cu pesticide este dăunătoare, în special pentru femeile însărcinate și copii.
Aceştia recomandă ca, în cazul în care nu puteți cumpăra fructe și legume organice, fără pesticide, este important să spălați corespunzător produsele alimentare.
Avocado se află pe primul loc în topul alimentelor cel mai puțin contaminate, urmat de porumbul dulce, scrie antena3.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.