REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele de iodură de potasiu

Lista farmaciilor care distribuie gratuit comprimatele de iodură de potasiu

Replica API 15 august 2022 | 10:04 1566

Românii de până la 40 de ani au fost îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

"Reamintim faptul că iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie.

Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv.

Puteți găsi lista farmaciilor comunitare, pe județe, care distribuie gratuit comprimatele de iodura de potasiu AICI. Pentru Constanța, lista farmaciilor o puteți găsi AICI.

Iodura de potasiu se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților", este mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Rafila: "Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede"

Aglomerarea generată de anunțul ministrului Sănătății poate perturba grav activitatea medicilor de familie, arată Patronatul Medicilor de Familie Mureș, după apelul lui Alexandru Rafila legat de iodura de potasiu.

"Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie.

Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afişată pe siteul ministerului, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108