REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Lista staţiilor de TAXI cu „bube” din Constanţa. Primăria riscă să fie dată dată în judecată din cauza lor!

Lista staţiilor de TAXI cu „bube” din Constanţa. Primăria riscă să fie dată dată în judecată din cauza lor!

Replica API 6 septembrie 2017 | 00:00 2489

Liderii Camerei Taximetriștilor din Constanța sunt hotărâți să se adreseze instanței de judecată, dacă Primăria Constanța nu le răspunde în termenul legal la sesizarea privind situația stațiilor de taxi din municipiul nostru. În ediția de ieri a „Replica de Constanța” am prezentat reclamația taximetriștilor privind stațiile de taxi de la City Park Mall. Probleme sunt, însă, în numeroase zone din oraș, după cum reiese din adresa 72.822 / iunie 2017, transmisă de Camera Taximetriștilor, sub semnătura lui Lică Neagu, către autoritățile locale.

În rândurile următoare, prezentăm adresa transmisă de Camera Taximetriștilor Constanța către Primăria Constanța, cu privire la situația stațiilor de taxi din municipiul nostru și problemele pe care taximetriștii le cer soluționate: „Domnule Primar, revenim cu adresa pe care v-am înmânat-o personal la întâlnirea de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, cu liderii de sindicat. Ca în fiecare primăvară, înainte de începerea sezonului estival, revenim cu aceleași probleme legate de taximetrie și mai ales, de stațiile de taxi.

Notă generală! Solicităm marcarea tuturor stațiilor din oraș și din stațiunea Mamaia, prin hașurarea cu însemnul „TAXI” pe carosabil și completarea plăcuțelor, acolo unde este nevoie. Solicităm aceasta, deoarece Poliția Rutieră a dat amenzi taximetriștilor în stațiile în care nu sunt plăcuțe și/sau marcaj. Mai jos să expunem pe larg situația privind amenajarea și îmbunătățirea stațiilor de taxi, unde sunt probleme deosebite.

1. Stația nr. 2 – 6 locuri, amplasată în stațiunea Mamaia, în dreptul primei pasarele pietonale de la Satul de Vacanță și hotel Perla. Este singura stație din Mamaia și oraș, din care nu se poate ieși în lateral. Motivarea solicitării: Primim foarte multe sesizări, atât din partea cetățenilor și mai ales a turiștilor, cât și din partea taximetriștilor, că nu se poate ieși din stație, decât în ordinea sosirii. Menționăm că în această stație, de obicei, sunt taximetre cu tarife foarte mari, pe a căror portiere nu este trecut numele dispeceratului, așa cum este stipulat în HCLM. Solicităm să dispuneți scoaterea bordurilor din dreptul stației, pentru ca orice taximetru din această stație să poată ieși prin lateral. Anul trecut ați promis că va fi o prioritate amenajarea acestei stații în primăvara anului 2017.

2. Stația nr. 25 – 7 locuri, de la Piața Brotăcei. Nu este marcată și nu are plăcuță. Solicităm să fie marcată și să i se atribuie o plăcuță.

3. Stația nr. 28 – 6 locuri, de la Dacia. Taximetrele parchează perpendicular pe autoturismele particulare parcate, și de aceea aproape zilnic avem incidente între taximetriști și cetățenii care folosesc această stație. Solicităm anularea locurilor de parcare din dreptul stației de taxi. S-au dat locuri de parcare, fără a se ține cont că acolo figurează stație de taxi și încă nu s-a rezolvat.

4. Stație nr. 37 – 6 locuri, de pe strada I.G. Duca, de la Antoniade. Taximetrele stau pe trotuar, se poate face o alveolă și apoi să mărim numărul de locuri, prin HCLM. Anul trecut s-a mers la fața locului, împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

5. Stația nr. 81 – 10 locuri, zona Institut. Taximetrele parchează perpendicular pe autoturismele parcate și este și stație pentru mijloacele de transport în comun. Solicităm mutarea stației de taxi imediat în spatele stației RATC și anularea câtorva locuri de parcare, ce s-au dat fără a se ține cont că acolo era stație de taxi. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

6. Stația nr. 88 – 10 locuri, de la Policlinica TBC, de pe Bd. Alexandru Lăpușneanu. S-au dat locuri de parcare unei anumite societăți fix în stația de taxi, taximetrele parchează perpendicular pe autoturismele parcate și de aceea, aproape zilnic avem incidente între taximetriști și cei care folosesc această parcare. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va muta stația de taxi mai în față, spre trecerea de pietoni, dar între timp s-au dat locuri de parcare și acolo și întâmpinăm aceeași problemă, mașini parcate și taximetre, deci încă nu s-a rezolvat. Solicităm anularea locurilor de parcare din dreptul stației de taxi.

7. Stația nr. 102 – 10 locuri, de la Lupoaică. Întrucât la amenajarea zonei nu s-a ținut cont de existența celor două stații care erau în zonă și nu a mai fost prevăzut în proiect nicio stație. Deși nu mai este stație, taximetrele stau în zonă, mai ales seara. Solicităm a se amenaja stație pe str. Traian, înainte de trecerea de pietoni, vizavi de Consiliul Județean. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

8. Stația de pe str. I.L. Caragiale, în fața Casei de Cultură. Taximetrele stau în zonă, solicităm a fi amenajată o stație.

9. Stația nr. 105 – 10 locuri, de la Poarta 2. Taximetrele se urcă pe trotuar, solicităm crearea unei căi de acces.

10. Stația nr. 117 – 10 locuri, Portul Tomis. Solicităm să fie marcată cu marcaj pe carosabil și să îi fie atribuită o plăcuță. Anul trecut am mers la fața locului, împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

11. Stația nr. 129 – 10 locuri, de la City Mall. În zonă au fost trei stații, acum nu mai este niciuna, iar cea menționată nu mai are plăcuță și nici marcaj pe carosabil. Fiind o intersecție cu aflux mare de pietoni, posibili clienți taxi, pentru a face ordine de în zonă, unde sunt mereu staționate necorespunzător taximetre, se impune amenajarea unei stații. Propunem să fie amplasată paralel cu breteaua de circulație, care face ieșirea din str. Soveja în Bd-ul Alexandru Lăpușneanu, către Satul de Vacanță, sau pe Bd-ul Lăpușneanu, între intersecție și sensul giratoriu. Solicităm și să fie marcată și să i se atribuie o plăcuță. Anul trecut am mers în audiență la conducerea City Mall, unde ni s-a spus foarte clar că nu li s-a impus de către Consiliul Local să amenajeze stație taxi și dacă plătim ne amenajează în incinta parcării lor. În zonă este haos și se încurajează așa zisa „japcă”.

12. Stație nr. 130 – 8 locuri, de pe Bd-ul Alexandru Lăpușneanu, colț cu str. Suceava. În zonă, deși sunt două stații, taximetriști folosesc doar una, dar este veșnic ocupată de autoturisme și aproape zilnic avem incidente între taximetriști și cetățenii care folosesc această stație. Solicităm să fie marcată doar cea dinspre str. Suceava. Anul trecut am mers la fața locului, împreună cu cei de la Confort Urban, au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

13. Stația nr. 133 – 6 locuri, pe Bd-ul Tomis, la restaurantul Rustic. Taximetrele se urcă pe bordură, solicităm crearea unei căi de acces și marcarea stației. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban, au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

14. Stație nr. 142 – 10 locuri, Autogara Sud. Se urcă pe bordură, solicităm crearea unei căi de acces și marcarea stației. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban, au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

15. Stația nr. 157 – 6 locuri, Piața CET. Solicităm plăcuță și marcaj pe carosabil. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban, au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

16. Stație nr. 95, str. Soveja, intersecția cu str. Ștefăniță Vodă. Din cauza faptului că s-a înființat un sens giratoriu în zonă, stația de taxi a fost mutată mai în spate, au apărut două probleme: locatarii din zonă nu înțeleg că acolo este stație de taxi, dar nu mai este marcată, iar stația ar trebui marcată corespunzător. Anul trecut am mers la fața locului împreună cu cei de la Confort Urban și au spus că se va rezolva, dar încă nu s-a rezolvat.

17. Stație Bd. I.C. Brătianu intersecția cu str. Palas. A dispărut plăcuța și taximetriștii sunt amendați de Poliția Rutieră. Solicităm plăcuță și marcaj pe carosabil.

18. Înființarea unei stații de taxi pe str. Baba Novac, în apropierea blocurilor noi sua LIDL. Trebuie găsită amplasarea exactă a acesteia și cuprinsă în HCLM. Am primit răspuns că se va înființa această stație, dar s-a asfaltat în zonă și nu a fost amenajată această stație, care ar degreva mult circulația pe str. Baba Novac. Sperăm ca anul acesta să se rezolve.

19. Înființarea unei stații de taxi la Campus, pe Bd-ul Aurel Vlaicu. Trebuie găsită amplasarea exactă a acesteia și cuprinsă în HCLM.

În afața problemelor legate de stațiile de taxi, revenim cu aceleași trei probleme:

- Prima problemă fiind maxi taxi-urile, vă reamintim că la întâlnirea de anul trecut ați promis că se va scoate maxi taxi din oraș (suntem singurul oraș din țară care avem maxi taxi în interiorul orașului). Solicităm ca măcar să li se impună preluarea clienților numai din stațiilor lor și să mai reduceți din aceste linii. (Noi știm de 7 linii).

- A doua mare problemă este lipsa numelui dispeceratului pe portierele taximetrelor, această lipsă nu face decât să permită celor neautorizați să practice taximetria la „negru”.

- A treia mare problemă sunt locurile de japcă, de ani de zile aceleași taximetre, aceiași șoferi.

Vă stăm la dispoziție pentru orice ajutor, lămurire, pentru a vă arăta la fața locului tot ce este legat de stații sau locurile de japcă și chiar pentru a delega un membru din partea Camerei Taximetriștilor pentru a vă însoți. Solicităm urgent o întâlnire cu dumneavoastră sau cu un viceprimar, la care să participe un reprezentant de la Confort Urban, un reprezentant de la Poliția Locală, de la Serviciul Transport Local”, se menționează în adresa semnată de președintele Camerei Taximetriștilor Constanța, Lică Neagu.

Până în prezent, după cum menționăm și în articolul din ediția trecută a „Replica de Constanța”, reprezentanții taximetriștilor nu au primit nici răspuns la această adresă, nici problemele semnalate nu au fost soluționate. În această situație, a subliniat Lică Neagu, dacă nu va fi respectat termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea petițiilor, și prelungirea de 15 zile, Camera Taximetriștilor Constanța își rezervă dreptul de a ataca Primăria Constanța în instanță, în contencios administrativ.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
15.07.2023 CU APROX ORA 10 M-AM DEPLASAT DIN PIATA TOMIS 3 CU TAXI 30 AOG AUT FUNCTIONARE 1409 PINA PE HORTENSIEI MIA CERUT 20 LEI FARA SA EMITA BON FISCAL VA ROG LUATI MASURI
0
0
Pai nu se stie cine a stricat taximetria in constanta?? Primaria constanta.Liviu Patrascu.care a dat autorizatii la mai multi administratorii cu sute si mii de euro.a dat autorizati cu facturii proforme prin intermediarii,azi liderii de sindicat.city taxi trans taxi Nicolaea de pa ex sageata la sc.move taxi trade mii de licente sute.si ei le inchiriaza pe 150 de euro si soferi taximetristi trec masinile pe societatile lor sa poata face activitatea de taxi.mafia lui Liviu patrascu.mafia autorizatilor taxi.oare primaria nu stia ca soferii trec masinile pe aceste societati.Anaful le controleaza?
0
0
Taximetristii au tupeu cu atatea solicitari in timp ce serviciile lor sunt de tot rahatul. Ii numeri pe degete pe cei care se comporta civilizat, restul, numai ciori, soferi care nu stiu sa vorbeasca, cu haine si masini jegoase si cu un tupeu de porci. Asa cum este Neagu Lica, un jeg de om, asa sunt si manivelele din jurul lui. Primaria sa le ia bani pt statii,sa-i supuna la examene periodice, sa faca taxi numai cei cu minim 10 clase si cu ANAF ul pe capul lor. Nesimtitii astia blocheaza zonele aglomerate, calca linia continua,merg pe contrasens. Mult tupeu si nesimtire!
3
2
Toti tiganii fac taximetrie. Indisciplina, lipsa educatie, lipsa moralitate, lipsa civilizatie. Redus nr taxi la jumatate, sa ramana cei mai corecti.
14
1
Sa sa reduce numaru la locuri de parcare ca sa circule cetateni cu taxiu
5
5
sa li se dea ce? cat platesc chirie pe domeniul public? sa anuleze din locurile de parcare, auzi. Ia sa reduca din nr de licente, toate taxiurile sa fie pe strada, cu client, nu parcate aiurea , cu zgomot de manele si zgomotul statiei radio in miez de noapte
6
4
Sa ne suga pula acest Lica Neagu,betiv ordinar,analfabet cu titlu universitar. El si toti tiganii pe care i pastoreste.
10
3
De cand trebuie sa le dea gratis spatii pentru amenajarea de statii ?
6
5
Si voi cand pula mea schimbati bombele pe 4 roti?
7
6
toata vara in mamaia statiile taxi cat si statiile de autobuze au fost ocupate de masini civile . Unde a fost politia locala ? in oras se intampla la fel sunt multe statii ocupate de diverse autoturisme care parcheaza fara sa fie deranjati.....ori e lege , ori nu este ???? de ce va bateti joc si de taximetristi , si de pasageri care sunt nevoiti sa stea pe unde pot si sa fie pacaliti de masini cu un tarif pe usa si altul in aparat ....de fapt acelasi dar ....impulsionat , ceea ce mareste nr km si val cursei
4
6
Pai de ce firma asta si de ce titlu asta demigrator k nu i frumos e o firma care se respecta si plateste lui citypark bani pe luna sa stea in incinta citypark . Citypark ,lidel plateste pt giratori,benzi la ei in fata pai primaria nu primeste bani de la taxi si de aceea nu face nimic . In rest voi de la replica sunteti cativa ziaristi care mai presati si cacat cate o data nu i frumos ce drac suntem romani de ai vostri si toti muncesc pt bani .lidel cora etc vrea bani de la noi ne ia bani,nu ne da nimic decat alimente otravite cu chimicale si apa plata de la rubinet inbuteliata frumos
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369