REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Litoralul, SUFOCAT de ofertele 'la NEGRU'. VIDEO!

Litoralul, SUFOCAT de ofertele 'la NEGRU'. VIDEO!

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 2559

În fiecare sezon estival, Constanţa este sufocată de oferte de cazare la negru. Nici anul acesta, samsarii nu fac excepţie de la regulă. Stau cât e ziua de lungă cu cheile la vedere, în speranţa că agaţă vreun turist. De regulă, stau pe marginea drumului, în zonele tranzitate de turişti, fluturând cheile de zor.

Încă de la intrarea în oraş şi până în staţiunea Mamaia, fiecare staţie de autobuz găzduieşte câte un „zornăitor” de chei. Nu doar pensionarii caută oaspeţi de ocazie cărora să le ofere servicii de cazare, chiar şi cei mai tineri şi-au însuşit „meseria” de samsar.

Cazarea la negru suplimentează venitul

În timpul sezonului estival, cazarea la negru reprezintă o normalitate pentru toată lumea. Deşi prima jumătate a acestui an a fost marcată de apariţia virusului Sars-CoV-2, intermediarii care oferă cazare pe litoral nu ratează ocazia de a mai câştiga câţiva bani în plus, fiind gata să negocieze preţul în funcţie de durata sejurului.

Culmea este că turiști ajung să plătească la fel de mult ca la hotel sau pensiune. Preţurile pornesc de la 100 de lei şi pot ajunge până la 300 pe noapte.

Curg ofertele de cazare pe Olx

Pe internet, tarifele sunt mai piperate. Preţul unui apartament cu două camere situat în cartierul Tomis Nord porneşte de la 200 de lei pe seară şi poate depăşi 400 de lei, dacă acesta este amplasat în staţiunea Mamaia.

Cu toate că ofertele sunt avantajoase, această practică este ilegală.

Samsarii nu declară veniturile obţinute din această activitate, astfel că nu plătesc impozite.

Potrivit Legii nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, „sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv”.

VIDEO:

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru a reveni toate la normal la noi trebuie stat politienesc, confiscari, amenzi mari si puscarie, altfel nu mai postati ca prostii tot felul de idei. Credeti ca aia de afara respecta regulile de buna voie ? De ce romanii sunt mai civilizati in strainatate, pentru ca au institutii care te rup daca faci pe al dracului
0
1
Dar hotelierii platesc taxele corect?
4
0
Exista un website, ceva gen vile pe litoral. Acolo de promoveaza fara jena cazare in constructii edificate ilegal-fara acte, verificati cati din proprietarii care se promoveaza pe internet sunt autorizati si isi declara veniturile. Organizati flagrante. Este strigator la cer!
3
2
Comisari ANAF sub acoperire,inregistrat,filmat,dovedit.Bunul imobil folosit la infractiunea fiscala confiscat deoarece este surplus si nu are nevoie de el pentru locuit!
3
4
Si care e problema?...Articol de 2 lei
2
3
anu asta turisti mai lasa ceva pe langa chirie.
1
3
Ma doare in biga de voi am facut deja 10000 lei o sa trec iarna linistit si va dau p.. impozit o sa am si subventie la caldura. La munca cu voi ca tara vrea si prosti
3
4
Orice venit este impozabil parca asa spune legea,daca oficiali ar vrea s-ar da turisti vin cu masini cu numere de cluj,iasi etc le platesc astora pretul la negru pantru ca asa merge dupa care le da 20.000 de lei amenda,daca le-ar face asa la vreo 10-20 de"afaceristi"vorba s-ar duce din gura-n gura si nu ar mai risca nimeni ca pentru 300 de lei sa plateasca 20.000.
4
3
cazarea la curte are multe avantaje..te Kaci...in privata din curte,si-ti mirosi basinile..porcul grohaie dimineata de foame,si te scoala automat...cafeaua este servita tot in curte pe pubela de gunoi ,care pute a mortaciuni...seara odihna...de unde???sunt numai betii...scandaluri...golanii...tocmai prielnice,pentru un sezur...MAI IEFTIN...succesuri..
3
6
ehee sunt cipani sidoctori si notai cu cate 20 ,,30 de apartamente la negru numai la L7 pe lapusneanu este unul cu 15 garsoniere la produs ....evaziunea afacerea noastra ...armunlu nu chearii
9
1
De fapt asta doare,treaba cu impozitele. Cata vreme clientii se bulucesc la particulari,inseamna ca totusi exista ceva avantaje acolo. Cum scopul unei afaceri este satisfacerea cererii clientului,oare de ce in loc sa se planga,cei din Horeca nu actioneaza astfel incat sa fie cu adevarat atractivi ?
12
1
cumva statul a amenajat camere pentru inchiriere ? si pretinde partea lui?
13
1
Lasati pensionarii in pace asta se facea si pe vremea lui Ceausescu
17
1
Un jeg de ziarist. Ce ma nu si-au luat aia de la Stat primele pe langa salariile de mii de euro? le plangi de mila? plange-te de salariu tau de kkt impozat cu 47% de jegurile de la stat degeaba
19
3
Care ziaristi daca si kktii astia sunt ziaristi e grav niste qanarame stiri de kk lafel ca ei
22
5
Mare ziarist, ai descoperit apa calda.
27
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218