REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liverpool - Sheffield United 2-1. Victorie grea pentru trupa lui Klopp

Liverpool - Sheffield United 2-1. Victorie grea pentru trupa lui Klopp

Replica API 26 octombrie 2020 | 01:52 1307

Jurgen Klopp a schimbat sistemul pentru partida cu Sheffield United, trimițând un 4-2-3-1 ofensiv, cu Jota, Firmino și Mane, în spatele lui Salah. "Cormoranii" au început excelent, Salah fiind aproape de gol din debut, pentru ca imediat Alexander Arnold să fie aproape de o reușită de poveste: a executat o lovitură liberă din propria jumătate și a încercat un șut direct pe poartă, văzându-l pe Ramsdale ieșit.

Sheffield United, o formație care a început dezamăgitor actualul sezon, părea victimă sigură, dar VAR-ul i-a oferit un penalty în minutul 12, după un fault comis de Fabinho. Inițial, arbitrul meciului a văzut doar infracțiunea, dar a considerat că aceasta a avut loc în afara careului. VAR-ul a demonstrat că intervenția brazilianului a fost chiar pe linie, iar Berge a deschis scorul.

Cu golul primit în debutul partidei cu Sheffield, Liverpool a ajuns la 14 goluri primite în actuala stagiune. Nicio altă formație din Premier League nu a scos balonul din poartă de mai multe ori, în actuala ediție de campionat. Evident, la aceste cifre a contribuit din plin partida de la Aston Villa, în care "cormoranii" au încasat 7 goluri.

Până la pauză, Liverpool a forțat, însă nu și-a creat ocazii foarte mari. Totuși, golul a venit chiar înainte de pauză, după ce reluarea lui Mane a fost scoasă de portarul oaspeților până la Firmino, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Bobby Firmino este un jucător pe care Klopp îl prețuiește enorm, chiar dacă din punct de vedere al cifrelor brazilianul a dezamăgit în ultimul an. Totuși, sud-americanul creează foarte multe spații și își ajută colegii din ofensivă enorm cu pase. În confruntarea cu Sheffield, deși a adus egalarea pe finalul primei reprize, Firmino a avut cele mai puține atingeri dintre toți cei 22 de jucători prezenți pe teren. Cu reușita din poarta lui Ramsdale, brazilianul a "spart gheața" în acest sezon, bifând prima reușită.

Liverpool, mai incisivă după pauză

După pauză, Liverpool a devenit ceva mai concentrată, iar fazele de poartă clare au început să apară.

În minutul 63, Salah a reușit să înscrie, după o pasă fantastică a lui Alexander Arnold, însă reușita sa a fost anulată de VAR. Reluările au arătat că egipteanul se afla în poziție de offside.

După nici două minute, însă, Liverpool a trecut în avantaj grație lui Diogo Jota. Acesta a reluat imparabil, cu o lovitură de cap, centrarea perfectă a lui Sadio Mane, din banda stângă. Fotbalistul adus de la Wolves în această vară a bifat al 18-lea său gol în Premier League. Până acum nu marcase niciodată cu o lovitură de cap.

Pe final, Salah a trimis în bară, iar Sheffield a sperat astfel până în ultima clipă. Burke chiar a avut golul de 2-2 la îndemână, în prelungiri, dar a ratat o oportunitate excelentă.

După 6 etape, Liverpool este pe locul secund, cu 13 puncte, la egalitate cu liderul Everton, care însă are un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, formația lui Chris Wilder e penultima, cu un singur punct obținut, conform eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218