REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

LIVIU CHESNOIU: Cei care NU cred în CORONAVIRUS au ceva PROBLEME PSIHICE!

LIVIU CHESNOIU: Cei care NU cred în CORONAVIRUS au ceva PROBLEME PSIHICE!

Replica API 28 iulie 2020 | 00:00 1797

România este în acest moment împărțită în două tabere: cei care cred în coronavirus și cei care văd în această pandemie doar conspirație, 5G și alte năzbâtii. Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a creionat, pentru Replica de Constanța, profilurile celor care nu cred în această pandemie dar și motivele lor.

Liviu Chesnoiu: Trebuie un cod deontologic și oamenii să țină cont de el

”De când a apărut această pandemie sunt două tabere: cei excesiv de prudenți, merg cu masca și pe stradă, ipohondri, fricoși iar cealaltă tabără sunt cei care nu cred deloc în acest virus. Ei sunt cu conspirația universală, cu antenele 5G și alte prostii. Ei sunt niște oameni care, de fiecare dată când apare ceva ciudat, se adună în Piața Victoriei, vin și cu copii și protestează. Ei trebuie să înțeleagă că se moare pe capete peste tot în lume de acest virus. Oamenii care sunt ”Gică Contra” au ceva probleme psihice sau poate sunt mai nonconformiști, mai curajoși, mai puternici decât noi, poate de ei nu se atinge boala. E un virus păcătos, poate că o să ne spună specialiștii ce a fost de fapt. Nu este o gripă normală, pentru că plămânii rămân afectați și după vindecare. Trebuie să respectăm niște reguli, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască, distanțarea socială trebuie păstrată. Oamenii care neagă acest virus poate nu sunt educați, nu sunt atât de școliți, altfel nu ar putea să reacționeze astfel. Trebuie un cod deontologic și oamenii să țină cont de el. Oamenii trebuie să conștientizeze că nu e o glumă. În toamnă o să vedem cât de mare e dezastrul și cât suntem de afectați” a declarat Liviu Chesnoiu pentru Replica de Constanța.

Arafat e singurul politician pe care l-aș pune în fruntea acestei campanii împotriva virusului

În legătură cu exemplul pe care politicienii îl dau în această perioadă, psihologul a spus : ”Politicienii sunt și ei oameni, și nu sunt neapărat oameni cu școli înalte, dar trebuie avut în vedere că nu au purtători de cuvânt serioși care trebuie să știe să comunice. Ideea aceste pandemii trebuie împachetată frumos, fără panică. Poporul taxează chestii precum plimbarea președintelui fără mască la Bruxelle, sau fumatul în birouri cum a făcut primul ministru. Arafat e singurul politician pe care l-aș pune în fruntea acestei campanii împotriva virusului. Este un om rafinat, ponderat și știe cum să pună problema.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aceiasi perceptie am avut-o si eu de la inceput iar deschiderea listei incepe cu pres dorneanu si haita PSD, singurii criminali care s-au asigurat ca asa se va intampla ca apoi, ei, nenorociti cum sunt- devoditi de nenumarate ori- sa manance cu polonicul si apoi sa constate ca , ce sa vezi, pandemia a scapat de sub control. Noi preferam sa scapam de voi- JEGURI ORDINARE
1
1
Aveti dreptate.Oamenii sunt ignoranti, si chiar dsca or sa se imbolnaveaxca tot nu vor crede.
2
1
Sa mu bag pula in chesnoiu asta. Muie cu cscat la gura.
1
3
De cate ori ramaneti in pana de subiecte pentru articole, il stergeti de praf pe nulitatea de Chesnoiu!
3
2
io spre exemplu vreau sa i dau la muie matii
2
1
Mancamiai scrotu CHESNOIULE
5
3
Alt escroc chesnoiu, alaturi de arafat, tara se va duce in kacat!
12
3
Daca virusul exista si se poate transmite de la un prostovan ca tin la un alt om atunci eu Johanis am tot dreptul sa semnez o lege care sa oblige prosti ca tine sa respecte niste reguli,pentru ca drepturile tale se opresc atunci cand ele"depturile tale" inseamna boala,suferinta sau chiar moartea pentru un alt om nevinovat,acum ai inteles cum sta treaba cu regulile,drepturie si lebertatile omului,bai tantalaule.
3
5
bai sclavule..fooootutzi mortzii matii... aici nu e vb daca exista sau nu virusul, aici e vb de cum se incalca flagrant drepturile omului bai dobitocule
12
4
Domnul din articol are studii medicale in domeniu, de se pronunta cu asa mare usurinta?! Si cei care au inclinatii dictatoriale nu sunt psihopati?! Ca aici istoria ne da destule exemple.
11
1
covid pe sir sau in vrac la kilogram,fiecarui seftan dupa pofta lui
2
1
Saptamana viitoare punem si apa in piscina
4
3
Hai sa o spunem pe sleau.. Nicolae Ceausescu a murit de Coronavirus faza cu zidul a fost o facatura.
10
4
Cred ca exista virusul dar nu sa ma obligi tu cum sa traiesc aici e cheia problemei
10
5
mai bine taceai.
7
1
Nu e nici pe departe vorba de a crede sau a nu crede in covid. Este o tema diversionista aruncata de SRI. Este vorba de violarea Constitutiei si incalcarea celor mai elementare drepturi!!! Evident ca virusul exista. Nu asta e problema pentru care se protesteaza in piata Victoriei!
19
2
bai,esti prost!
15
5
... Ai urgent nevoie de un tratament de specialitate !
19
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108