REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Liviu Dragnea, aproape de eliberare. Fosta directoare a DGASPC Teleorman a părăsit penitenciarul

Liviu Dragnea, aproape de eliberare. Fosta directoare a DGASPC Teleorman a părăsit penitenciarul

Replica API 9 ianuarie 2021 | 20:44 2362

Floarea Alesu, fost director general la DGASPC Teleorman, condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare în dosarul "angajărilor fictive", a fost eliberată condiționat din Penitenciarul de Femei Ploiești-Târgușorul Nou.

Liviu Dragnea

Floarea Alesu este cea care a angajat cele două secretare ale PSD, care nu veneau la serviciu. Decizia de eliberare condiționată a fost dată pe data de 14 decembrie, de Judecătoria Ploiești și nu a fost contestată de procurori, potrivit ziare.com, citat de stiripesurse.ro.

Floarea Alesu a fost găsită vinovată de abuz în serviciu, în timp ce Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu. La acea vreme, Dragnea ocupa funcția de șef al CJ Teleorman și deținea și funcția de lider al PSD Teleorman. Fosta șefă DGASPC a executat două treimi din pedeapsă pentru a putea fi eliberată.

Până la dată de 3 decembrie 2020, ea a câștigat 556 zile, la care se adaugă 30 de zile executate ca urmare a aplicării dispozițiilor din Legea 169/2017 a recursului compensatoriu, rezultând un total de 671 zile câștigate și executate. Una dintre condițiile liberării condiționate, fractia execută, era, așadar, îndeplinită. Instanța a analizat și celelalte criterii.

Potrivit Judecătoriei Ploiești, Alesu a participat la activități educative în penitenciar și a avut un comportament pozitiv, argumente care au facilitat eliberarea condiționată.

Fostul șef al PSD ar putea cere eliberarea condiționată după ce va executa două treimi din pedeapsă. În cazul său, este vorba despre 2 ani și 4 luni din condamnarea 3 ani și jumătate, adică în septembrie 2021, dacă nu se iau în calcul zilele câştigate prin muncă şi aplicarea recursului compensatoriu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spanzurat in public impreuna cu gasaca psd pnl si udmr plus satelitii bolsevici cu care ati distrus Romania !
1
1
A faut cineva o ancheta cati bani a furat Liviu, cati bani are depuse pe banci unde si Mazare are conturi si ceilalti PSD-isti
3
1
Cum ma sa-l elibereze? Cum? Cum????? CUUUUM?
4
2
Dragnea a fost bagat la ouscarie dupa cum se stie,pt. ca asa a vrut cu ura,hotul de case cu acte false grup infractional organizat,penalul Cocotat la varful statului.Dupa cum chiae el s-a demascat,facand pe niznaiul,nici usturoi nu mancase.Acum manaca icre negre pe banii nostri.Sa speram ca Dumnezeu nu doarme.
2
6
Cand Livache marea pensiile,salariile sist.sanitar,educatie tot asa prost era!
5
9
Dragnea a intrat pt un cacat pansat de dosar. Cele ce tin de furturi masive, nu pot fi nici macar deschise pt simplul fapt ca ar trage dupa el o gramada de securisti si alti politicieni de la pnl, psd, usr de peste tot.
19
0
auzi ba gunoi nenorocit, dosarele unora ca Dragnea , ca alti cacati care s au bagat in politica si au adus tara asta in genunchi in lume si au facut poporul asta sa fie rupt in cur,si am impresia ca si tu tot un c.....at cu ochi esti si tu,da nu putem dormi noaptea ba mai mult cred ca ar trebuii sa fiti executati pt, tradare si subminarea economiei parazit nenorocit
16
3
Nu poti dormi de dosarele unora?Vezi sa nu pleci pe cursa la Puerta Blanca daca vreti sa sapati groapa altora.Dejectiilor !!!
6
13
o gramada de dosare in lucru !!! Procurorii si judecatorii hoti si spagagii sa-mi linga cacatul !!!
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272