REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Liviu Dragnea poate fi cercetat din nou de DNA

Liviu Dragnea poate fi cercetat din nou de DNA

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:17 361

ÎCCJ a decis redeschiderea unui dosar clasat în 2013, dosar care vizează compania Tel Drum. Decizia este definitivă.

Anchetatorii pot relua cercetările cu privire la suspiciuni de abuz în serviciu, legate de atribuirea unor contracte de către CJ Teleorman, din perioada în care instituția era condusă de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum.

"Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă", a fost reacția lui Dragnea, după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)".

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.

De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat Liviu Dragnea.

În dosarul "Tel Drum" sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
0
0
Cand infractorii si penalii fac legi, legile sunt bune pentru hoti si infractori, nu pentru oamenii cinstiti. Si este grav!
1
0
Liviu Dragnea si-a dorit o armata, Carmen Dan i-a oferit Jandarmeria. Liviu Dracnea foloseste Jandarmeria si Ministerul de Interne pentru a-si impune vointa si pentru a controla opozitia, dar si propriul partid. Carmen Dan va face tot ce-i sta in putere pentru a bloca ancheta procurilor in Dosarul "10 August".
2
0
Carpele lu dracnea merg mai departe cu ordinul sefului penal de teleorman. Sa-i faca curatenie in justitie si sa gaseasca slugi obediente care sa-l scape de puscarie
6
0
La mai multe!
13
2
dragi postaci cititi tot ,dosarul este deschis in rem pentru abuz in serviciu, fara alte fapte !?
7
5
Toate dosarele sunt cusute cu ata alba si sunt numerotate filele.altceva de comentat nu mai are liviu tiganu.poate culoarea copertilor sau calitatea hartiei.vaaaaiii de creieru lor
7
7
La cucuvea sa te scape n p....a sea.
0
4
sa fie,,, intr-un ceas bun!!sper,ca de Craciun sa vina amanta cu sarmale la tine la Poarta Alba,nemernicule.
12
5
Codruta a plecat, panarama aia pusa de pupincuristul ala de toader e psd..ista. sa inteleg ca de fapt nimeni n..are ceva personal cu dragnea, doar ca e un delicvent jegos si nimic altceva? Intrebarea e retorica de fapt!
9
6
Foarte bine! Este corecta decizia ICCJ de redeschidere a dosarului care vizeaza compania Tel Drum.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272