REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare

Replica API 11 decembrie 2019 | 03:48 392

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

Magistraţii au stabilit că solicitarea este inadmisibilă.

Ei au constatat că motivele invocate de Liviu Dragnea în formularea cererii nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală.

Decizia este definitivă.

După dezbaterea de marţi din sala de judecată, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanței supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la instanţa supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Contestația în anulare a fost respinsă, aşadar rămâne de judecat cealaltă solicitare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestației sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, potrivit digi24.ro.

Iată minutele Înaltei Curți de Casație și Justiție:

”Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de condamnaţii Dragnea Liviu Nicolae, Şefu Olguţa şi Alesu Floarea împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorii condamnaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 157 de lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 decembrie 2019”

”În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, la Completul de 5 Judecători – Penal P3 - 2019. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 14 ianuarie 2020, pentru când se citează recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu, precum şi Alesu Floarea, Botorogeanu Adriana, Stoica Anisa Niculina, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman.. Se emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării câte unui apărător din oficiu pentru inculpaţi. Se va încunoştinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Dragnea Nicolae Liviu precum şi apărătorii aleşi ai celorlalte părţi cu privire la termenul acordat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 decembrie 2019.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Magistratii au stabilit ca solicitarea este inadmisibila. Decizia este definitiva. SA STAI MULT FUTU TE AR LUMEA IN GURA DE HOT
2
0
Condamnarea lui a fost una politica!!! Pai da unde ma atata avere pe tu godacu asta!! Tu ne ei de prosti?? Voua la toti milionarii astia de dupa revolutie sa vi se ia tot si judecati ca tradatori de tara ca voi ati vandut-o pentru o mana de arginti ... Iude ce sunteti! Tot sa vi se confiste si lasati doar cu camasa din spate, sa munciti pe salariu minim pe economie, sa stati intr-un confort 2, 3, sa traiti si sa mancati din munca voastra! Asa o sa vedeti cum se chinuie romanul de rand batjocorit de voi, niste bestii!
4
0
un proces politic mizerabil le-au fost frica de el !
1
8
Justitie si in Cta, doresc cetatenii nu in pragul alegerilor dam o vopsea si o bidinea
4
0
Ce probleme grave aveti si voi. Daca iesea Dragnea din puscarie, cred ca nu mai aveati erectie, asa, de bine de rau, mai aveti un pic de semierectie
1
9
O ce veste minunata! Sper sa ramana la mititica pana ii putrezesc oasele!
17
6
Livache sta la gemulet sa vada soarele cu mainile stranse de gratii si crasnind din maselele stricate enervat de tovarasii din celula care miroase a tian li si carmol
12
5
Pot spune ca a venit mos craciun
15
4
la cati dusmani are Dragnea daca era eliberat era tragedie nationala 112 cod rosu,AVC-uri,infarct,sarmale state in gat va dati seama,asa la anu mai vedem!
11
7
lipsit de soare, dragnea zace n inchisoare, si prin gratii lung priveste, psdeul se ...topeste!
20
7
Bai saracie, tu vrei s-o agudesti pe Irinuca cu contravaloarea unui brad ??? Ofera-i si tu macar un sejur la Govora !
15
6
Saracutul.. Si Irina??? O avea bani de pom????
16
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212