REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Liviu Dragnea reclamă că nu are acces la dosarul Tel Drum

Liviu Dragnea reclamă că nu are acces la dosarul Tel Drum

Replica API 30 decembrie 2017 | 23:42 469

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, că, deşi a solicitat, nu are încă acces la dosarul Tel Drum, în care este acuzat printre altele de constituirea unui grup infracţional organizat şi de abuz în serviciu.

„Am primit ordonanţa prin care am fost stabilit suspect. La dosar nu am acces. Nu pot să îmi văd dosarul. Am cerut dosarul imediat, chiar în ziua în care am fost chemat acolo şi mi s-a spus că da”, a relatat Dragnea la România TV, scrie digi24.

El a amintit că au dat declaraţii în dosar Victor Ponta, Dan Şova, Eugen OrlandoTeodorovici, Teodor Niţulescu, conchizând: „Resping categoric toate aceste acuzaţii din acest dosar, absolut toate, dar probabil că în viaţa asta o să avem şi acces la dosar”.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, de două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi de două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alături de el, în dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea Tel Drum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari.

„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”, afirmă DNA.

În cazul liderului PSD procurorii DNA au dispus sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366,34 de lei asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie.

Conform procurorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului public este de peste 30 de milioane de lei, iar fondurile europene fraudate sunt de 21 de milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca este curat ca lacrima, de ce atata interes de dosare si atata panica in acelasi timp?, supusii nu-l mai asculta si au inceput sa-si apere pielea, supara dictatorul?
1
0
Jighimeaua puturoasa deliormaneana de la ,,ciuma rosie'' , nu recunoaste nimic . Nici macar in fata Marii Adunari Nationale ? Parazitul ...
1
0
Intrebarea este una singura, DRAGNEA a fost angajat NUMAI la stat ,cum are AVEREA FABULOASA si INVESTITII in BRAZILIA ,din salariu de bugetar....
2
0
dar cand Ceausescu a fost impuscat FARA un proces ECHITABIL,un simulacru o gainarie de"tribunal" si omul ala chiar si-a iubit tara si poporul,dreptatea pe care-o invoci tu ,unde era?Cu ce e gainarul asta mai breaz,la o adica??A,pe Dragnea nu-l considera nimeni dusman al poporului-ca era de mult cu pamant in gura.
1
0
Nu am nici o apropiere sau simpatie fata de Dragnea dar urez tuturor celor care orbiti de alte lucruri arunca vorbe sa aiba parte de acuzatii si sa nu poata avea acces la ele nici ei nici avocatii lor. Suntem nebuni ce vrem sa ne dispara dusmanii cu orice pret chiar fara a se infaptui un act de justitie corect?!
1
0
Asta ne crede retarzi..nu rezista in puscarie
3
0
Ai spus ca nu ai nicio legatura cu TelDrum. De ce te temi?
3
0
de aceea treb sa schimbam legea...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212