REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Liviu Pop: "Am văzut ce nu merge în sistemul de învățământ și de asta am insistat să nu ascund gunoiul sub preș"

Liviu Pop: "Am văzut ce nu merge în sistemul de învățământ și de asta am insistat să nu ascund gunoiul sub preș"

Replica API 20 ianuarie 2018 | 00:29 497

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a continuat seria dezbaterilor regionale privind proiectele şi programele lansate de Ministerul Educaţiei Naţionale, oprindu-se la Constanța. Vineri, 19 ianuarie, întâlnirea a avut loc la Colegiul Național Pedagogic„Constantin Brătescu“ din Constanţa, unde s-a întâlnit cu şefii Inspectoratelor Şcolare din nouă judeţe, inclusiv Constanţa şi Tulcea. La finalul dezbaterii care a durat câteva ore bune, totul a conchis într-o conferință de presă, unde Petrică Miu, inspector șef la Inspectoratul Școlar Județean Constanța a stat în dreapta ministrului.

Chiar dacă nu se știe soarta sa după ce se va trage linie la lista miniștrilor din cabinetul Dăncilă, Liviu Pop este încrezător în programul de guvernare pe care îl promovează și dorește să se facă remarcat.

"Mulțumesc de invitație și vă mulțumesc că ați avut răbdare să stați până la o oră așa târzie. Este a cincea dezbatere regională pe care o fac. Am adoptat acest stil de lucru pentru că soarta a făcut să fiu prezent în diverse etape ale sistemului educațional. Părinții mei, fiind profesori amândoi, aveam școală acasă în fiecare zi. Profesor fiind, soția mea fiind profesoară, aveam școală și după. Am fost lider de sindicat județean și național și am văzut cum lucrează fiecare dintre miniștri educației cu care m-am întâlnit din 2003 până în 2013. Am vreo 20 de rude de gradul I și II în sistemul de învățământ. Sărbătorile la mine acasă în Maramureș se transformă într-o dezbatere despre învățământ. Am văzut ce nu merge în sisteul de învățământ și de asta am insistat să nu ascund gunoiul sub preș. Și poate unele decizii pe care le-am luat au creat anumite lucruri neplăcute pentru cei care erau învățați cu ascunderea gunoiului sub preș. Am participat la scrierea programului de guvernare și nu mă ascund de lucrul acesta, pe care astăzi îl implementez. Nu am scris programul acela singur, ci alături de colegii mei, cu experiența pe care am avut-o fiecare dintre noi, trecută prin filtrul coaliției. Astăzi suntem în etapa de implementare a acestui program de guvernare", a spus Liviu Pop, ministrul Educației.

Un prim proiect despre care a vorbit ministrul a fost consultarea publică.

"Una dintre ele a fost cea legată de consultarea publică, de comunicarea cu inspectoratele școlare prin videoconferințe. Lucrăm la un sistem care peste maxim 3 săptămâni va permite ca din sediul Ministerului Educației să se facă videoconferințe cu toți directorii de unități școlare din toate țara. Dacă fiecare dintre ei are o problemă să o poată transmite", a adăugat Pop.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleu, Ancutza manca-mi-ai putza ca pe inghetata asa cum numai tu stii sa o faci. Te-ai bagat in gura lumii. Stai in banca ta, si nu le crede pe fufele astea ca mi-am gasita alta. Aia e doar o obligatie de moment, eu pe tine te iubesc, iubi. Stai linistita ca pleaca prostanacu si ne reintregim echipa. Sa nu spuneti nimic despre FE si restul.. Pup iubire
2
0
Panaramelor, credet ca Miu este popescu sa faca din ISJ bordel?'Sau ca toate femeile sunt ca voi, niste parasute care stateati la coada la sula lui popescu. Ancuta, numai fi trista! Popescu nu te lasa de tot. Numai cand e la Bucuresti cu noua achizitie, atunci tu.nu mai existi. La drept vorbind, iti este mult superioara domnisoara de la capitala. Nu mai suferi, ca trece!
2
0
toate argumentele aduse ciumei rosii sunt restrictionate de replica, au prins curaj sau dictatorul draknea si-a inasprit amenintariel. Cand exista coloana vertebrala si principii, omenie, demnitate- reactiile ar trebui sa fie corecte
1
0
Nu miu decide. Hanu si Cornescu au atele acestei marionete. Miu nu are creier. Sa plece cu Pop cu tot!
3
0
Vaiii,tovarasu miu de-a dreapta Tatalui! Sf.petrica miu va pleca in curand,in lume sa propovaduiasca GENUNCHELE! Mai ai putin tovarasu miu.... Hihihihihi
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218