REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Loc de joacă pentru copii, un morman de fiare

Loc de joacă pentru copii, un morman de fiare

Replica API 25 aprilie 2016 | 23:17 200

Sâmânţa şi scutecul murdar, parte din peisaj

Sâmânţa şi scutecul murdar, parte din peisaj

Vremea frumoasă din ultimele zile i-a scos pe constănţeni cu mic, cu mare, la plimbări îndelungi prin parcuri sau pe plajă. Cei mai bucuroşi, bineînţeles, au fost cei mici. Aceştia au luat cu asalt spaţiile special amenajate pentru activităţile lor din timpul liber. Totuşi, mai puţin norocoşi sunt cei din zona Tomis Nord. Un loc de joacă pentru copii amenajat la intersecţia străzilor Tulcei cu Stefăniţă Vodă arată mai ceva ca după război. O mămică susţine că a sesizat acest lucru şi în alte rânduri autorităţilor, însă… în zadar!

„Deşi am mai sesizat acest lucru, eu insist. Am copilărit în acel parc şi timp de trei ani tot acolo mi-am crescut copilul. Acum nu mai ştiu unde să merg cu el. Bănci rupte, leagăne, tobogane distruse de vecinii din Henri Coandă, asfaltul este execrabil. Cred că nu s-a mai asfaltat de ani de zile”, s-a plâns femeia. De parcă nu era de ajuns, aşa-zisul loc de joacă este de fapt un loc periculos pentru cei mici.

„În jurul jucăriilor nisipul lipseşte cu desăvârşire. Este piatră. Sunt un adevărat pericol”, se teme mămica. Pe lângă aceste hibe, se pare că deranjantă este atitudinea celor „mari” care omit faptul acel loc nu este bar de noapte sau groapă de gunoi. „Ca să nu zic şi de mizeria şi gălăgia făcute în acest parc. Ne bat tobele în cap cât e ziua de lungă şi, mai nou, şi noaptea, că oamenii când beau o bere în parc, au nevoie şi de muzică. Chiar nu se poate face ceva?

Eu, personal, m-am săturat să ţip şi să atrag atenţia acestor persoane care inclusiv scutecul murdar şi-l aruncă lângă banca unde sparg seminţe”, a conchis constănţeanca. Reamintim faptul că, în speranţa că lucrurile se vor rezolva într-un mod mai alert, constănţenii au iniţiat chiar o petiţie către Decebal Făgădău. Aceştia cer să se investească în noi spaţii pentru copii sau să se modernizeze cele existente. Până în acest moment, un număr de 333 de persoane au semnat.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272