REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Localul de pe terenul Delfinariului, în atenţia Curţii de Conturi! Între timp, Răducu Popescu a vândut afacerea - iată cui!

Localul de pe terenul Delfinariului, în atenţia Curţii de Conturi! Între timp, Răducu Popescu a vândut afacerea - iată cui!

Replica API 22 august 2019 | 11:24 1356

În anul 2012, Consiliul Judeţean Constanţa aproba, în urma unor note de informare transmise de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, transformarea a două chioşcuri situate la intrarea în incinta unităţii. În locul vechilor chioşcuri se află azi localul deţinut de SC City Club Cafe SRL. Construcţia, situată lângă intrarea în incinta complexului, a intrat şi în atenţia Curţii de Conturi, care a solicitat, conform informaţiilor noastre, toată documentaţia care a stat la baza asocierii complexului muzeal cu SC City Club Cafe, în vederea construirii unui local. Există suspiciuni că întreaga afacere reprezintă o înşiruire de „forţare” a legii, însă aceste aspecte urmează să fie clarificate fie de Curtea de Conturi, fie de alte organe abilitate.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a ajuns să se asocieze cu o firmă privată, în vederea gestionării unui teren pe care se aflau două chioşcuri, în mandatul fostului director Adria Mînăstireanu. Totul începe în luna august 2011, când Primăria Constanţa somează proprietarul terenului să ia măsuri în vederea îngrijirii perimetrului. Două luni mai târziu, în octombrie 2011, Consiliul Judeţean Constanţa predă bunul imobil în administrarea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Din nou, în ianuarie 2012, Primăria Constanţa somează proprietarul să întreţină terenul imobil situat în zona frontală a Delfinariului. Ca urmare a acestei noi somaţii din partea primăriei, complexul decide să vină cu o soluţie, pe care o expune Consiliului Judeţean Constanţa prin intermediul unei note în care se arată că: “Suntem în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile cu dezinfecţia, dezinsecţia, renovarea şi reamenajarea bunului aflat în administrare. Suntem totodată şi sub presiunea legală imperativă de a remedia urgent această stare de fapt a imobilului”. Două luni mai târziu, adică în martie 2012, apare şi soluţia miraculoasă, şi anume rezultatul unei proceduri de selecţie a unei firme care, prin asociere în participaţiune, să “scape” complexul de grija focarului de infecţie arătat anterior! Foarte interesant, la procedura publică de selecţie s-a prezentat o singură firmă: SC City Club Cafe SRL, despre care cotidianul „Replica” de Constanţa arăta, în 2017, că este a lui Răducu Popescu (fost consilier local municipal şi fost inspector general şcolar). Odată aprobată asocierea, a urmat o transformare a zonei: chioşcurile infecte au dispărut, iar în locul lor a fost construit un local în toată regula, deşi terenul pe care a fost construit este compus şi din trotuar. Dar, trecem peste toată această istorie şi ajungem în prezent, când, potrivit informaţiilor noastre, proprietarii SC City Club Cafe SRL ar fi concluzionat că ies în pierdere cu această afacere. Prin urmare, au decis, spun sursele noastre, să o vândă altcuiva. „Nu puteau subînchiria, aşa că au vândut forma cu totul celor care deţin localul Reyna, Kamnaz Murat şi Kamnaz Mihaela”, au precizat sursele noastre.

Facem precizarea că, potrivit contractului dintre complexul muzeal şi SC City Club Cafe, valabilitatea înţelegerii expiră în 2027.

Mai multe detalii:

https://www.replicaonline.ro/descurcaretul-popescu-fostul-sef-de-la-inspectoratul-scolar-e-chirias-la-delfinariu-pana-in-2027-322590/

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine e nea Musat in Constanta? Un sifon spagar care linge ..peste tot
1
3
Nu au facut club ceva pana acum mare pacat, un Mario ceva mai scoteau si ei un ban gramada!!!????
0
0
asta i a cantat in struna lui mazare. nevasta sa e notara condamnata penal pt instrainarile de terenuri din mamaia nord a lui mazare. nu l plngeti ca i rup in cur, dimpotriva, caca bani nemunciti de noi toti! tu ti rasa ma tii!!
6
2
unu e cu siguranta zdreanta de dragomir, amanta sifilitica!!
14
1
comentatori frustati de viata care nu au reusit mai nimic si scriu cretinisme ca si comenturi
1
20
Dosarul de conf fraudat
11
2
sunteti glumeti. Veniti la 2Mai si vedeti cine detine restaurante, campari, umbrele, rulote.... pe plaja... domnule primar, domnule fost vice stiti ceva ?
9
0
In liceu era prostul prostilor ! Juca baschet si l-a batut Gelu de l-a lasat lat. Gelu avea 1,68 si Raducu 2 metri. Un prost cu aere de vedeta. Si rupt in cur asa cum bine zice si un cititor de mai jos !
23
1
Nu va mai luati de Raducu, priviti-l asa cum este, un personaj de desene animate, o gluma proasta a vremurilor prin care trecem. Oricate oportunitati a avut, nu a reusit sa isi depaseasca conditia de calic si atarnator de elita. Chiar nu aveti ce invidia la un asemenea rupt in cur, pe bune.
35
1
raducu, te astept!
29
0
Prapaditul asta de profesoras de sport, fara sprijinul lui nea Musat, nu ajungea nicaieri. Acum l-a uitat pe Musat. Crede ca e in alra liga. Acum e bagat in fel si fel de consilii de administratie de unde incaseaza gros. Asta este psd-ul, o mare gasca de combinatori. Vraja, portul, cet-ul, aeroportul, peste tot nea felics are sageti infiltrate. Daca vrei sa te angajezi pe undeva la stat nu ai loc de analfabetii sprijiniti de psd.
38
0
Alt hot din gasca betivului cu drena de NY si a mascariciului dereglat psihic... Dar , gura lumii spune ca s-a imbatat cheliosul la o sindrofie si mascariciul i-a incercat putin mai mult nevasta la pat... In rest , omul este un umil absolvent de sport incapabil , dar a fost sustinut de psd si cu niste terenuri intravilane prin orasu prostilor...
28
1
Daca s-au dus cei de la curtea de conturi sa verifice adica oameni P.S.Deului astia daca gasesc ceva ilegal au grije sa nu afle si un alt posibil control care ar venei dupa ei,ca doar nu or sa isi supere sefi.Sper sa ma insel.
21
1
Coruptia procurori si politisti si DNA.Pe ce baza legala a luat acest consilier PSD terenul?Licitatie falsa-dat terenul de mafia PSD Fagadau si Mazare.Are teren si restaurant si in portul Tomis.Si cei care trebuie sa ia legal nu pot!
27
1
da ce mcdonalds care e construit pe parcarea delfinariului iar toti turistii blocheaza toata straziile din vecinatate nu stie nimeni nimic? cum a fost posibil sa intre in propietate privata DOMENIU PUBLIC??
31
1
Ditamai lunganul, atarnator si pupator de dosuri, care se pare ca nu a distrus doar invatamantul...
43
1
Va n gat de secaturi hoti si koorve. Huo fi miar scarba
16
9
Aceleasi mangle inainte de fiecare campanie. Sursele mele spun ca Balba nu se mai satura de spaga si este in combinatie cu PSD si PNL la doua capete. Murat plateste taxe. Murat nu da spaga la Balba.
8
12
Astia de sub mine cu comenturi kkciose zic asa maaaars.Fitilari hahat au fost si vor mai fi.Succes dnle Primar.Sa spumege felatori
4
35
Cap de p..la scriitorul fara carti un snapan din trupa lui fagabou, o sa va luati la mu13 dupa alegeri zdrentelor si tu si fagaboul ala!!
33
5
Escroci, asa ceva se petrece zilnic sub obladuirea lui Fagadau, cel mai incompetent primar.
37
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614