REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Locatarii blocului din Eforie, debranşat de ENEL, încă nu au curent electric

Locatarii blocului din Eforie, debranşat de ENEL, încă nu au curent electric

Replica API 4 mai 2018 | 20:41 919

Locatarii blocului din Eforie Nord, debranșat de la rețeaua electrică din cauza unor neînțelegeri sau, mai degrabă, a ignoranței investitorului, încă nu și-au rezolvat problemele legate de racordarea la rețeaua electrică. Prin urmare, mai multe familii trăiesc, în continuare, cu energie electrică ”împrumutată”de la alți vecini care au contract cu furnizorul de energie.

La începutul lunii martie a.c., mai mulți locatari cărora le-a fost sistată energia electrică exact când un val de ger și ninsoare cădea deasupra României, iar fără curent, nici încălzire nu au avut. Din această cauză, oamenii s-au deplasat la sediul ENEL din Constanța, pentru a urgenta căutarea unei soluții privind remedierea problemei. Deși în acel moment s-au analizat toate posibilitățile și părea că treaba este ca și rezolvată, până în prezent nu s-a întâmplat nimic.

Vorbim despre blocul de pe strada Alexandru Lăpuşneanu din Eforie Nord, ”abandonat” de investitorul Ion Pavel, pe care oamenii îl acuză că nu și-a dus la îndeplinire toate obligațiile care îi reveneau. „Blocul a fost racordat la reţeaua electrică, prin 2008 – 2009, sub formă de organizare de şantier, și așa a rămas. Era un contor general pe asociaţie, iar fiecare garsonieră avea un alt contor.

Numai că unii plăteau corect, lună de lună, consumul ce le revenea, alţii plăteau mult mai puţin, iar asta bătea la ochi. S-au constatat un decalaj între consumul înregistrat pe contorul general de pe asociaţie şi suma rezultată în urma adunării consumului înregistrat de contoarele fiecărei garsoniere. Aşa s-a constatat că unii furau curent, iar de aici a rezultat o datorie de 76.800 lei, pe care noi trebuie să o plătim la ENEL şi pentru care am fost debranşaţi”, ne-au declarat oamenii nemulţumiţi, în primă fază.

După ”vizita de lucru” a locatarilor la sediul ENEL din Constanța, pe data de 7 martie, acestora li s-au data sigurări că treaba se va rezolva cumva. Mai exact,

li s-a recomandat să facă, în primă fază, o eşalonare de plată privind curentul rămas neplătit, după care urmau să apeleze la o firmă agreată de ENEL, care să facă branşament direct de la stâlp la fiecare scară, cu tot cu cutii de legătură, în care să fie montate şi contoarele. Practic, oamenii trebuiau să-și asume datoria, condiție pentru demararea lucrărilor. Numai că, pe undeva s-a întrerupt filmul.

”Până în momentul de față nu s-a făcut nimic. ENEL-ul a zis că nu preaia o instalație electrică făcută în 2008. Noi toți locatarii trebuie să ne strângem, așa cum era vorba inițial, să împărțim costurile care încă nu s-au calculat, fiindcă trebuie să vină o firmă agreată de ENEL, dar batem pasul pe loc pentru că în locație locuiesc în permanență 20 de familii din 80, iar din restul de 60 nu am reușit să strângem decât 30. În continuare nu avem curent, dar am reușit să luăm de la alți vecini, care au avut contracte încheiate de prima dată. Sunt vreo 12 familii care au branșamente și ne ajută ei, cu prelungitoare, cu cabluri, cu ce se poate.

Costurile sunt destul de ridicate, iar dacă nu ne strângem toți 80, o să trebuiască să suportăm o cheltuială mai mare. Dar cei de la ENEL au zis că dacă nu ne strângem toți nu ne pot face branșamentul, că trebuie făcut pentru toată lumea, nu numai pentru jumătate.

Pentru moment asta e situația, toți avem cabluri întinse de la alți vecini”, ne-a declarat unul dintre locatarii acelui imobil pe care investitorul Ion Pavel, cel care deține și terasa-restaurant Berlin din Eforie, nu l-a racordat la rețeaua electrică înainte să vândă apartamentele. Încă de acum 2 luni, oamenii şi-au manifestat intenţia de a-l acţiona în judecată în vederea recuperării sumelor de bani pe care ei le-au plătit sau care urmează să le plătească din cauza nerespectării obligaţiilor sale.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fac institutiile statului in fata aceatei mafii locale?ANRE, Inspectorarul de Stat in Constructii, ISU, OPC - beau, mananca si... pe la localurile investitorului Pavel. Cum de s-a tolerat aceasta situatie atatia ani? Pavel: dosar penal.
8
0
Manea primar!!!
1
2
Cum ramane cu tratamentul nediscrimintoriu intre utilizatorii retelei electrice, impus de legea energiei in vigoare? Cum de este posibil ca pentru unii proprietari sa fie posibila bransarea individuala iar pentru altii aceasta sa fie refuzata,proprietarii neavand restante la plata curentului electric, fiind situati la mai putin de 100 metri fata de sursa si avand toate actele de proprietate ale locuintelor in regula - cadastru, intabulare, inscriere in CF? Oare oprirea curentului pentru cei fara datorii nu este o incalcare a unor drepturi date de Constitutia Romaniei? Raspusurile-IN INSTANTA.
9
0
Muie Pavel, cefat mono neuronat. Nu imi vine sa cred ca in toiul verii nu avem curent!Abandonati de stat! De ce sa platim noi 80.000 de lei?!?!?! Nici NU SE PUNE PROBLEMA! sa se verifice contoarele si saraciile jegoase care nu au platit si au furat curent, sa fie fututi in gura si da-ti in judecata de ENEL pentru furt si abuz de incredere
10
0
Pentru ca enel are monopol pe zona respectiva la furnizarea de energie electrica, nu stiu daca nu cumva se restrange dreptul de a beneficia de un serviciu de utilitate publica aka curent electric. Este nevoie de un avocat bun care sa duca enelul in instanta si sa-l reclame peste tot. Scandalul trebuie sa fie pe net si sa fie mare, caci numai asa se rezolva lucrurile in Romania.
10
0
Proprietarilor corecti fara restante care au platit ani de zile curentul la pret de persoane juridice li se refuza dreptul elementar la un trai decent. Cererile de bransare individuala la ENEL ale acestor proprietari au raspuns negativ inca de la depunere. ENEL propune solultiile tehnice de racordare cele mai costisitoare si mai de durata, ignorand solutia tehnica existenta, care a suportat intreagul consum timp de 20 de ani, de la receptia celorlalte 2 blocuri mai vechi care fac parte din asociatie. Este o mare nedreptate pentru cei corecti care sunt nevoiti sa-si apere drepturile legale.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614