REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

LOCATARII blocului MISTUIT de INCENDIU muncesc COT la COT cu echipele de intervenții!

LOCATARII blocului MISTUIT de INCENDIU muncesc COT la COT cu echipele de intervenții!

Replica API 31 decembrie 2021 | 00:23 6212

Mobilizare incredibilă de forte la blocul de pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu care a ars în data de 16 decembrie. Locatarii apartamentelor ce au fost grav afectate de flăcări muncesc cot la cot cu echipele de intervenții atât în locuințe cât și în parcarea subterană.

Mobilizare de forțe la blocul groazei

Echipele de intervenții ale RAJA, Distrigaz și Enel dar și locatarii apartamentelor afectate acționează împreună pentru ca urmările incendiului devastator să fie diminuate cât mai repede. Cei de la regia de apă acționează pentru refacerea instalației de apă. Sunt susținuți în acest demers de echipele ENEL care îi ajută să pornească hidrofoarele și pompele de apă. Containerele suplimentare de la Polaris sunt și ele la dispoziția lucrătorilor. Totodată, Poliția Locală e în permanență la fața locului pentru a supraveghea blocul. Conform informațiilor noastre, locatarii muncesc, montează, toți având același scop… reîntoarcerea acasă.

Mesajul dureros al locatarilor

„Ne dorim să fie din nou lumină în tot blocul nostru, ne dorim să se audă din nou râsetele copiilor în curte, ne dorim să fim din nou toți în căminele noastre! Noi locatarii am format echipe și lucrăm în parcarea subterană, în tronsoane, în apartamente. Echipa de la Distrigaz a venit pentru punerea în funcțiune a instalației de gaz pentru Tronsonul 4. Ne dorim să ne întoarcem în casele noastre cât mai curând. În Ajun s-a reușit racordarea la gaz a tronsonului 4, cel care a fost cel mai puțin afectat de incendiu, și astfel o parte din locatarii blocului au putut sărbători Crăciunul în propriul cămin. Greul de acum începe… marea provocare fiind refacerea rețelelor de utilități – curent, apă și gaze - și în tronsoanele în care acestea au fost complet distruse”, este mesajul locatarilor blocului distrus.

Scurtă revenire asupra subiectului

Vă reamintim că un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie, în jurul orei 1.00. Este vorba despre un bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4- 5. Focul a pornit din parcarea subterană, ulterior extinzându-se spre apartamente. Panica s-a instalat imediat, oamenii au ieșit desculți în stradă, disperați și speriați, în timp focul devenea tot mai amenințător. Pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările. A fost activat Planul Roșu, în jurul orei 02.00. În urma incendiului, 8 persoane - adulți și copii - au fost transportate la spital, intoxicate cu fum sau cu arsuri. Clădirea a fost afectată în întregime. 37 de mașini și 35 de apartamente au ajuns de nerecunoscut.

Încă se mai pot face donații!

Cei care vor să doneze bani pentru victimele incendiului devastator din KM 4-5 o pot face la contul de mai jos:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constructorul a venit macar 10 minute sa transmita un la multi ani fericit si sanatos tuturor care au scapat cu viata?
3
0
Nimic anormal in asta, daca ei nu atunci cine?
4
0
Antigel...
1
0
Este ceva normal.
6
0
Bloc fara asigurare si garantie terminata
13
0
Pentru 01:02. Cum poti sa zici sa se instaleze sprinklere intrun demisol open-space, neincalzit bineinteles, cand tevile alea ar trebui sa fie PLINE CU APA si afara temperaturile vor fi negative ? Sau golesc iarna instalatia si o umplu inapoi in primavara ?
13
1
eu am dat foc la bloc
1
7
au dat foc si parinti lor,ce fac? micutii! mediteaza la alta actiune?
22
2
Tot celuloza lipiti pe tavanul parcarii ? Dumnezeule, n-ati invatat nimic dupa toate astea.
32
0
sa va atasati pe tevile alea de la subsol, nu costa mult
14
4
Am tot citit despre donatii ,acum locatarii muncesc cot la cot Vin si eu cu o intrebare: Dezvoltatorul ce plm face?
50
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468