REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Locatarii unui complex din Eforie sunt taxati cu 500 de lei dacă închiriază apartamente

Locatarii unui complex din Eforie sunt taxati cu 500 de lei dacă închiriază apartamente

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 4367

Fac bani din chirii în timpul sezonului estival? Plătesc o cotă parte la asociație! Vorbim despre proprietarii apartamentelor de vacanță din complexul Apolonia din Eforie Nord. Asociația de proprietari a decis ”taxarea” celor care-și pun la bătaie casele cu 500 de lei pe sezon. Motiv pentru care s-a iscat un scandal cu cei care nu susțin această idee, conflict ce se tranșează în instanță. Magistrații au constatat că taxa este legală.

În cadrul Adunării Generale din iulie 2019, Asociația de proprietari Complexul Apolonia a decis ca locatarii care închiriează apartamentele în regim hotelier să-i plătească, pe sezon, suma de 500 de lei. S-a invocat că banii vor fi folosiți în scopul reparațiilor și întreținerii blocului.

Acțiune în instanță

Unul dintre proprietari a acționat în instanță asociația, solicitând anularea hotărârii dar, prin intermediul unei ordonanțe președințiale, a solicitat și suspendarea producerii efectelor hotărârii. Numai că, magistrații au decis că hotărârea a fost aprobată în condiții legale, așa că i-a respins cererea. În cadrul aceleiași hotărârii, s-a decis și încheierea unei convenții între asociație și Stone Group S.R.L., ce deține un spațiu comercial la parterul complexului, prin care aceasta din urmă să contribuie la cheltuielile administrative cu suma de 3.000 lei/an.

Magistrații au constatat, recent, că taxa este legală, așa că au menținut-o.

Cazare în plină stradă

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articolul e legat de un complex din Eforie Nord asta am inteles, dar ce cauta ultima poza din articol care pare a fi din constanta intrare vaporas langa exact la intrarea in parcarea penny market. Miroase a fakenews sau cel putin a dramatizare fortata. Sa fie asta o dovada a credibilitatii replica?
1
0
Cota parte la asociatie, dar la stat cand?
3
0
se omoara ciupanii!!!!
2
1
Ultima poza din articol e relevanta pentru tzigania numita Litoral.Cat de prost sa fii ca sa-ti cheltuiesti banii intr-o asemenea spelunca?
13
0
Nu-i convine lui chioru?
3
2
deci astia tipa aici ca nu le convine ca se dau voucere de vacanta!!!! asa isi pierd clientii!!!
4
2
taxarea este furt !Nici-o taxa nu este corecta ,e doar talharie frumos impachetata
12
7
Blocul ala n-are fundatie si e supraetajat de la 4 la 7 etaje. O s-o ia la vale in scurt timp. E o mangla cu niste bulgari. Numai un dobitoc isi poate cumpara apartament acolo.
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108