REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Locomotivă furată de un tânăr, din stația Medgidia. Video

Locomotivă furată de un tânăr, din stația Medgidia. Video

Andreea VREJOIU 11 mai 2023 | 08:05 4592

Un tânăr de 18 de ani s-a suit în cabina de conducere la unei locomotive GFR, punând-o în mișcare în stația Medgidia. Incidentul a survenit miercuri la orele după-amiezii și, se pare, nu s-a soldat cu victime sau distrugeri. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.

Locomotiva furata de un tanar, din statia Medgidia. Video

Incidentul se putea însă termina dezastruos, de exemplu în cazul în care locomotiva ar fi intrat pe linia de circulație a unui alt tren de călători sau marfă. Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR,  a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul, al cărui nume nu este cunoscut, a fost reținut de Poliția TF Medgidia. Locomotiva în cauză este din seria 43, fiind fabricată de Rade Konkar. În 2021 locomotiva în cauză a fost implicată într-un alt incident cercetat de AGIFER al cărui raport de investigare este disponibil aici.

Incidentul de miercuri a fost semnalat de către AFER în jurul orei 18.00. Este însă inexplicabil cum locomotiva a putut fi pusă în mișcare în condițiile în care Instrucția 201 a Personalului de Locomotivă spune că pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie: asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată. Surse din cadrul CFR Călători ne-au informat că locomotivele companiei nu pot fi încuiate, căci „niciuna nu are încuietori”, scrie clubferoviar.ro.

Video:

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța 

„La data de 10 mai a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Postul de Poliție Transporturi Feroviare/Transporturi Navale Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a urcat într-o locomotivă garată și a pus-o în mișcare.

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat, de 18 ani, care ar fi deplasat locomotiva pe o distanță de aproximativ 200 de metri.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere sau semnalizare falsă.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se fura tara la greu prin pensii speciale de mii de euro zilnic, despre ce vorbim
2
0
Alecs, eu zic ca esti p***t...
0
0
Probabil nu era nici un taxi prin zonă.
5
0
Au furat tara cu totul, ce mai conteaza o locomotiva ?
6
0
Noi tineri sântem viitoru țări. Ști ce zic?
1
3
O fi vre-un p*****l de- al patronului, pretin cu Ponta, fer vechi, fer vechi!..
5
0
Unul a vândut flota țării,unii au vândut,gazele,și asta a luat sa se plimbe o locomotiva.
10
0
Ca sa poti jefui locomotivele distrugi incuietorile ! La fel cum pentru a fura fabricile distrugi pe cei care le asigurau (le scoti din subordinea Ministerelor )si le dai pe mana celor care sa asigure distrugerea lor (adica inventezi Fondul Proprietatii de Stat )
9
0
Jegule nea Colacu!!! Ia cu squirt futuvangura și dați pensia ba că e 11 deja și mă roade matu și poulanu să ți lnfig in gât lepră ce ești! Nu poți nu știi marsh la shaiba datedracu
4
0
pe cand un avion?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272