REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° ConstanÈ›a Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° ConstanÈ›a Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Locuinţe uimitoare, construite sub pământ

Locuinţe uimitoare, construite sub pământ

Replica API 27 februarie 2012 | 00:00 183

Cu o populaţie care creşte de la an la an, a fost doar o chestiune de timp până când lumea a început să se orienteze şi către construcţia underground (la propriu!) a caselor. Omenirea a început prin a locui în peşteri, iar acum începe să-şi facă locuinţe sub pământ. Iată câteva exemple. Nu vorbim despre bordeie rudimentare, ci despre construcţii luxoase. Site-ul oddee.com prezintă câteva din construcţiile sub pământ care merită toţi banii:

O construcţie modernă şi eficientă din punct de vedere al problemei energiei este construită în grotele din Festus, Missouri. Locuinţa este, în interior, "căptuşită" cu bucăţi de piatră nefinisată. Graţie încălzirii geotermale şi designului intelligent, clădirea nu mai necesită aer condiţionat sau încălzire.

O locuinţă contemporană este situată în Wales. Este o casă construită sub pământ, iar la fel este şi o altă construcţie uimitoare, de data aceasta în Silezia de Jos, Polonia. Intrarea în casă se face cu ajutorul unor scări "năpădite" de iarnă, iar iabă este şi deasupra locuinţei!

Ascunsă între văi, o altă casă remarcabilă, sub pământ, este şi cea din Great Ormside, Cumbria, Anglia. Tot în Anglia, un fost jucător de fotbal plănuieşte să-şi construiască un ansablu rezidenţial sub formă de petale. Aşa se vede de la înălţime - conform planului, construcţia urmând să fie sub pământ.

Şi Grecia are o construcţie sub pământ, între două coline. În fine, Elveţia are mai multe altfel de exemple - la Dietikon, 9 case sunt dispuse în jurul unui "ochi de apă". Intrările de la exterior conduc în subteran, în locuinţe luxoase. Un alt exemplu din Elveţia este "Hobbit Home" in Vals, o zonă faimoasă pentru apele sale termale. Construcţia de aici are geamuri care dau spre o splendidă privelişte: munţii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272