REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Locuitorii cartierului Henri Coandă au dat-o în isterie: s-au călcat în picioare pentru a-l vedea pe Ponta

Locuitorii cartierului Henri Coandă au dat-o în isterie: s-au călcat în picioare pentru a-l vedea pe Ponta

Replica API 2 mai 2014 | 00:00 120

Premierul: "Mazăre la primărie şi Băsescu la..."

Premierul: "Mazăre la primărie şi Băsescu la..."

Strigăte, urale şi versuri compuse pe loc! Nu vorbim despre atmosfera de la vreun concert rock sau de îndemnurile de luptă ale spartanilor, ci despre locuitorii din cartierul social Henri Coandă, care au petrecut un 1 mai altfel. Aceştia şi-au pus straiele de sărbătoare şi i-au aşteptat pe premierul Victor Ponta şi primarul Radu Mazăre, isteria dezlănţuindu-se la apariţia acestora. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a-şi putea zări binefăcătorii dintr-un unghi mai bun. După ce edilul i-a prezentat premierului proiectul cartierului, Ponta a spus: "Ar trebui ca în fiecare oraş mare din România să aibă un primar care să se ocupe de cei săraci, nu de cei bogaţi".

Isterie în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa! Premierul Victor Ponta, însoţit de soţia lui, Daciana, şi de primarul Radu Mazăre, s-a întâlnit joi, chiar de 1 mai, cu alegătorii constănţeni. Oamenii s-au strâns cu mic, cu mare, echipaţi corespunzător, cu beretele roşii la purtător, forfota cuprinzând numaidecât zona. Însă, când politicienii şi-au făcut apariţia, a izbucnit şi mulţimea. Oamenii s-au călcat în picioare pentru a privi totul dintr-un unghi mai bun, lăsându-se chiar şi cu îmbrânceli. O persoană cu dizabilităţi s-a arătat tare deranjată că nu putea zări prea bine, alegând să se răzbune pe persoanele ce se aflau în faţă. Între două strigăte, bărbatul apela la căruciorul cu rotile pentru a se înfige în picioarele oamenilor. Când a observat că nu are sorţi de izbândă nici pe această cale, a început să se agaţe de hainele oamenilor, smucindu-i şi lovindu-i. În tot acest timp, atmosfera era fulgerată de scandări precum: "Mazăre, nu uita, Henri Coandă va lupta!" sau "Ponta, Ponta, Ponta".

Primarul Constanţei i-a prezentat premierului proiectul locuinţelor sociale ce urmează a fi demarat. Mazăre a declarat că va termina lucrările în ciuda tuturor greutăţilor din momentul de faţă. "Iar am venit în vizită aici, în cartierul pe care l-am ridicat şi de care sunt cel mai mândru. Aici, unde sunteţi toţi oameni care nu aveaţi adăposturi. Am venit ca să vadă şi domnul prim-ministru cum e cartierul şi care sunt oamenii care stau aici. Să vadă unde staţi şi să-i spun că vom termina, în ciuda tuturor greutăţilor care sunt, vom termina acest cartier. Vom mai construi încă 16 blocuri şi 1.000 de unităţi locative. O să mai băgăm în case încă 3.000 - 3.200 de oameni şi în Constanţa nu va mai exista nimeni fără să nu aibă un acoperiş deasupra capului. Nu este uşor, duşmani şi cei care vor să ne împiedice sunt mulţi, dar Dumnezeu e sus şi vede. Vreau să mai spun pentru toţi cei care sunteţi musulmani: vom face şi geamia. Domnul Ponta a fost lângă mine întotdeauna, de aia a şi venit şi acum aici.", a declarat Radu Mazăre, care cu greu s-a putut face auzit de strigătele mulţimii: "Bravoo, bravoo!!".

Victor Ponta: "Cine v-a construit aici casele? Lui trebuie să-i strigaţi numele"

"Cine v-a construit aici casele? Lui trebuie să-i strigaţi numele. Dacă în Constanţa nu vor mai fi oameni amărâţi pe străzi, este meritul lui Radu Mazăre şi aş vrea ca în fiecare oraş mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei săraci, pentur că cei bogaţi pot avea singuri grijă de ei. Radu Mazăre s-a gândit întotdeauna la voi, la modul că nu numai a vorbit, dar a şi făcut şi faptul că face şi în continuare, pentru asta merită să-i strigaţi lui numele. Cei care fac pentru oamenii de aici, din Constanţa, pentru oamenii săraci, pentru cei din România, merită lăudaţi, apreciaţi. Noi construim şi facem blocuri, facem spitale, facem şcoli. Băsescu ce a făcut?Am fost aici în 2012 cu Radu, când am dat nişte chei, nişte apartamente unor oameni amărâţi. Şi v-am spus şi atunci: Mazăre la primărie şi Băsescu la...", a conchis premierul Victor Ponta, mulţimea continuând: "La puşcărieeee!". Vizita a continuat şi în unităţile locative, premierul declarându-se mulţumit de condiţiile în care trăiesc nevoiaşii şi de faptul că este curăţenie. "Este extraordinar de curat şi aici şi în împrejurimi", a spus edilul Constanţei, premierul întărindu-i spusele: "Da, am observat".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212