REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Locuitorii din cartierul rezidenţial Ovidiu Sud vor avea trecere de pietoni la Paştele Cailor

Locuitorii din cartierul rezidenţial Ovidiu Sud vor avea trecere de pietoni la Paştele Cailor

Replica API 30 aprilie 2013 | 00:00 193

Din campanie şi până în prezent promisiunile au fost uitate

Din campanie şi până în prezent promisiunile au fost uitate

Constănţenii care locuiesc în cartierul Rezidenţial Ovidiu Sud îşi pun viaţa în pericol zilnic, şi asta pentru că în zonă nu există nici o trecere de pietoni, în ciuda solicitărilor efectuate de aceştia la instituţiile abilitate să rezolve problema. Deşi petiţiile au fost depuse la Poliţia Constanţa, Primăria Ovidiu şi Compania Naţională de Drumuri şi Poduri, încă de la începutul anului trecut, nici până astăzi nu s-a luat nici o măsură.

Locuitorii cartierului Rezidenţial Ovidiu Sud strigă după ajutor, dar nimeni nu-i aude! Oamenii au solicitat autorităţilor, în repetate rânduri, înfiinţarea unei treceri de pietoni în apropierea sensului giratoriu din dreptul ansamblului de locuinţe, însă s-au lovit de indiferenţă. Petiţiile au început să "curgă" încă din luna ianuarie a anului trecut şi au ajuns atât pe masa tuturor instituţiilor abilitate să le rezolve problema. "La data de 30.01.2012 am adresat, în numele mai multor locuitori ai cartierului Ovidiu Sud, o petiţie Instituţiei Prefectului Constanţa (fostului prefect Claudiu Iorga Palaz), prin care solicitam sprijin pentru înfiinţarea unei treceri de pietoni pe DN2A, în apropierea sensului giratoriu din dreptul cartierului "Rezidenţial Ovidiu Sud", dar şi înfiinţarea unei linii de transport RATC, iar Prefectura răspunde acestei cereri, după ce în prealabil se consultă cu Poliţia Constanţa, Primăria Ovidiu şi CNADR, că trecerea de pietoni şi refugiul pentru microbuze se vor efectua când sunt îndeplinite condiţiile meteo favorabile pentru executarea acestora. De la primirea răspunsului şi până în prezent am aşteptat în zadar efectuarea lucrărilor. Până în prezent, au fost formulate mai multe petiţii la Primăria Ovidiu, cât şi la Prefectura Constanţa, însă fără rezolvare", a declarat Irina Vilănescu, locuitor al cartierului Ovidiu Sud. Conducerea Poliţiei Rutiere Constanţa spune că înfiinţarea unei treceri de pietoni este imposibilă, întrucât valorile traficului în zonă sunt foarte ridicate şi singura soluţie este construirea unei pasarele. Însă, aceasta nu poate fi realizată decât de către reprezentanţii CNADR. "Într-adevăr, în ianuarie 2012 am primit o solicitare în acest sens, însă i s-a răspuns negativ şi i s-a comunicat că cea mai bună soluţie este construirea unei pasarele pietonale realizată de reprezentanţii CNADR. Nu se poare înfiinţa trecerea de pietoni, deoarece pe acest drum european valorile de trafic sunt ridicate. S-a discutat şi cu cei de la CNADR şi au avut aceeaşi opinie. Noi nu putem decât să dăm acordul acestei instituţii pentru construcţia pasarelei", a declarat Ciprian Sobaru, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa. Am încercat să luăm legătura cu şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Constanţa, Marin Dima, pentru un punct de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat. Referitor la Primăria Ovidiu, actualul primar, George Scupra, a promis în campania electorală sprijin locuitorilor acestei zone, privind înfiinţarea liniei de transport, însă nici această problemă nu a fost rezolvată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272