REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Locuitorii din COSTINEŞTI vor REFERENDUM ca să scape de GROAPA de GUNOI

Locuitorii din COSTINEŞTI vor REFERENDUM ca să scape de GROAPA de GUNOI

Replica API 7 ianuarie 2021 | 10:56 4316

Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL, reprezintă un prilej de nemulțumire pentru locuitorii din Schitu și din Costinești. Locul de depozitare a deșeurilor degajă un miros foarte greu de suportat pentru cei din zonă. Chiar dacă controalele din partea Gărzii de Mediu au fost constante, și amenzile au curs, acest fenomen... olfactiv continuă. Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, a sesizat această situație ministrului Mediului, Tanczos Barna, cerându-i un control fie pentru a închide groapa de gunoi sau a fi mutate în altă parte. Iar trei consilieri locali vor iniţia un proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum care să-i scape de groapa de gunoi ce le pune vieţile în pericol.

.

Aleşii locali din Costineşti nu au mai ţinut cont de culoarea politică şi şi-au dat mâna pentru a demonta bomba ecologică din staţiunea lor. Deși cetățenii au formulat sute de sesizări cu privire la disconfortul olfactiv creat de mirosurile provenite de la depozitul de deșeuri resimțit în toată stațiunea, solicitând primăriei să facă demersuri pentru suspendarea autorizației de funcționare până respectarea normelor ecologice, depozitul de deșeuri continuă să funcționeze.

Controlul Gărzii de Mediu a constatat că nu… miroase

După ce a primit nu mai puțin de 6 sesizări din partea locuitorilor din Constinești, Garda de Mediu a trimis un control în cursul zilei de 6 ianuarie 2020: ”Am trimis o echipă în control pentru a vedea situația la fața locului, însă aceștia au constatat că mirosul reclamat nu mai există. Vorbind cu locuitorii s-a confirmat într-adevăr mirosul, însă zilele trecute. În zilele următoare vom încerca să avem o întâlnire cu primarul pentru a stabili ce putem face în acest caz.” a declarat pentru ziarul Replica de Constanța, Steluța Popescu, comisar șef al gărzii de mediu Constanța.

Memoriu către ministrul Mediului

Primarul din Costinești, Jeanu Dumitru, dar şi locuitorii, au trimis un memoriu ministrului Mediului, Tanczos Barna, pentru ca acesta să trimită un control în privința activității acestei gropi de gunoi din cauza căreia Costineștiul a devenit o stațiune ocolită de turiști.

Proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum

Consilierii locali Adrian Condari, Ema Gavrilă şi Georgeta Onu vor iniţia un proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum pentru consultarea cetăţenilor cu privire la disconfortul olfactiv generat de activitatea desfăşurată de Iridex.

Corneliu Pascu, apropiat al lui Dan Voiculescu

Corneliu Pascu este un fost senator român în legislatura 2004 – 2008, ales în județul Buzău pe listele partidului PC. Corneliu Pascu deține grupul Iridex, înființat imediat după 1989. Cu o avere estimată la 34 de milioane de euro, senatorul a fost pus la zid de Coaliția pentru un Parlament Curat din cauza datoriilor la bugetul de stat care au dus la executarea silită. În anul 2005, Corneliu Pascu era vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România. Firma fosului senator a primit contracte și de la Administraţia Bazinală de Ape Dobrogea Litoral (ABADL). Practic, într-un singur an, Iridex a primit contracte de peste 50 de milioane de lei numai în Constanța. În total, mogulul gunoaielor Pascu a încasat, de-a lungul anilor, peste 100 de milioane de euro din diverse înțelegeri semnate cu instituții ale statului, din toată țara. Iridex Group Salubrizare SRL a declarat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 22.855.364 lei și un profit net de 2.873.512, cu 245 de angajați, dar și datorii de 12.374.654 lei. Societatea apare cu datorii, în 2019, de 59.123.560 lei. Cifra de afaceri a fost de 64.365. 822 lei în 2019.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest Pascu si Cristea fostul primar merita impuscati! Au atentat la viata noastra a locuitorilor comunei Costinesti cu buna stiinta imbogatindu-se pe durerea noastra.
0
0
in frumoasa Bukovina , a trintit pe Mestecanis, loc turistic ,Flutur , o groapa de gunoi sus pe munte , astfel ca e afectata pinza friatica. Acest indivis a strins o avere uriasa, fiind un bugetar toata viata , dar nimeni nu se sesizeaza , e doar de la PNL.ajuns presed Cs Judetean Suceva
1
0
miroase de mori mai ales noaptea pe timpul verii.in birouri la garda de mediu nu miroase
5
0
toti din Costinesti iti dau tie gigi mult muiutz ... Iar gunoiul sa il bagi in capul lu mamicutza ta aia beata cracanata care te a avortat in hazna imputita ce ti a afectat creieru de maimuta virusata cu bacili de kkt .
8
3
tot costinestiul este o groapa de gunoi cu tigani.de ce vor sa scape?
3
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468