REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Locuitorii din Inel 2 așteaptă de jumătate de an să li se aprobe locurile de parcare

Locuitorii din Inel 2 așteaptă de jumătate de an să li se aprobe locurile de parcare

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 301

Problema locurilor de parcare este din nou în atenția constănțenilor. Astfel, o sesizare făcută de câțiva cetățeni din Inel 2 indignați de faptul că așteaptă încă de vara trecută să primească autorizația pentru un loc de parcare. Pe cealaltă parte a baricadei, stau acele persoane care își „fac” propriile locuri de parcare, ținându-le ocupate cu pietre, cauciucuri , crengi de copac sau lăzi.

În mai multe zone din Constanța încă sunt locuri de parcare neînchiriate. Șoferii prefer însă, să își „preia” un loc fără știrea autorităților, punându-și pietre, cauciucuri sau crengi de copac pe locurile așa zise „închiriate”.

Pe cealalată parte, sunt acei cetățeni care așteaptă încă de vara trecută un loc de parcare. Aceștia au sesizat faptul că s-au săturat să își caute loc de parcare în fiecare seară, când ajung de la locul de muncă, așa că și-au depus actele și încă așteaptă să le fie repartizat un loc de parcare. ”Locurile de parcare sunt trasate, numerotate. Avem cerere din martie și nici pânăa cum nu au dat drumul la aprobări. Este vorba despre parcarea de lângă biserica Sfântul Spiridon. Blocul IV 10 are prioritate, apoi blocul IV 9. E ciudată treaba, s-a depășit termenul de 170 de zile, nimeni nu ne dă un răspuns”, a semnalat o șoferiță.

Întrebați fiind despre aceste sesizări, reprezentanții Primăriei Constanța au transmis pentru Replica faptul că cererile sunt încă în așteptare și vor fi rezolvate pe măsură ce se amenajează noi locuri ori sunt eliberate cele vechi. „Cei care nu au primit răspunsuri înseamnă că nu au fost repartizate locuri de parcare pentru ei. Cererile rămân în așteptare și vor fi rezolvate pe măsură ce se amenajează noi locuri ori sunt eliberate cele vechi. În privința taxelor, ele sunt actualizate pe site și găsești acolo toată procedura. Este pusă pas cu pas pentru a fi ușor oricui vrea sa afle informații despre cum poate rezerva un loc de parcare” au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Totodată, constănţenii care au deja un loc de parcare, ar putea să îl piardă în cazul în care nu îşi plătesc taxa pentru locurile rezervate până la data de 31 martie. Termenul limită de plată este 31 martie 2020. Constănţenii care nu îşi achită până la data respectivă această taxa pot să piardă locurile de parcare. Tariful pentru persoanele fizice este de 200 de lei , pentru persoane juridice 900 de lei pe an, iar pentru autoutilitare mai mari de 2, 4 tone taxa este de 1800 de lei.

Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar cei care doresc să depună solicitări pentru rezervarea unui loc de parcare o pot face la sediul Primăriei Municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
locurile de parcare sunt pentru toti constanteni,nu le mai inchiriat doar unora .
0
0
Am cerere depusa pentru loc de parcare de 7 luni si este in lucru inca!!!! Peste tot taxe pentru parcare!!! Considerati ca este corect, domnule primar?
0
0
Eu am opel
1
0
Dovedesti a fi ilogic
5
1
Locuri de parcare la subsolul blocurilor.
4
0
N a cerut nimeni loc de parcare si vor sa ne sperie sa cerem. Uite ca nu cerem. Nu va dam bani pentru obligaria primariei de a face locuri de parcare. Gratis. Asa cum au fost mereu. Ganditi va ca daca nu cere nimeni parcare rezervata nu ne costa nimic si n au ce sa faca. Sa sabotam prin logica abuzurile
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367