REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Locuitorii din Năvodari își pot plăti taxele exclusiv online

Locuitorii din Năvodari își pot plăti taxele exclusiv online

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 2055

Se suspendă activitatea la ghișeele Serviciului de Impozite și Taxe Locale din Năvodari începând de luni, 16 martie.

Activitatea de relații cu publicul la Serviciul de Impozite și Taxe Locale se va desfășura exclusiv online, în perioada 16 martie - 31 martie 2020. Măsura a fost luată în contextul prevenirii și limitării răspândirii noului Coronavirus.

Astfel, începând de luni, 16 martie, corespondența cu Serviciul de Impozite și Taxe Locale se va face la adresele de e-mail: impozite@primaria-navodari.ro sau Impozite.navodari@yahoo.com.

Cererile de eliberare a certificatelor fiscale, a adeverințelor, copiile după documente, orice altă corespondență sau informații, însoțite de documente justificative, vor fi comunicate la cele două adrese de e-mail indicate. Declarațiile de impunere vor fi însoțite de actele de proprietate și cele de identitate ale proprietarilor.

Răspunsurile vor fi comunicate online, în termenul legal pentru fiecare categorie de cerere, urmând a fi comunicate, ulterior, și în original, prin poștă.

Plata taxelor și impozitelor se va putea face astfel: prin sistemul electronic de plată ETAX, pentru cei care au solicitat și dețin cont de utilizator, prin internet banking, pe baza deciziilor de impunere/înștiințărilor de plată, unde sunt precizate conturile de trezorerie sau prin bancă, pe baza deciziilor de impunere/înștiințărilor de plată.

Prin excepție, pentru înregistrare în REMTI a actelor de vânzare cumpărare a mijloacelor de transport, rugăm solicitanții să depună documentele la intrarea în sediul Serviciului de Impozite și Taxe Locale, în locul special amenajat, cu precizarea unui număr de telefon la care să poată fi contactați pentru informații privind eliberarea documentelor.

Mesajul Ministerului Finațelor Publice

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020.

De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local.

Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgență în prima ședință de guvern, a mai precizat Ministerul Finanțelor Publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272