REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
19.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Locuitorii din Poarta Albă, păcăliți de firmele de gaze că le fac racordul, deși nu au avizul de la distribuitor

Locuitorii din Poarta Albă, păcăliți de firmele de gaze că le fac racordul, deși nu au avizul de la distribuitor

Victor ROTARU 27 februarie 2024 | 00:00 3029

Pe 15 iunie 2022 a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul „înființare distribuție gaze naturale în comuna Poarta Albă, Județul Constanța”, finanțarea fiind obținută prin programul POIM. Între timp, lucrarea a fost finalizată, urmând ca în cursul anului 2024 locuitorii comunei să beneficieze de gaze naturale. Cu toate acestea, unii locuitori sunt mai nerăbdători decât alții, făcându-și amenajările interioare, fiind păcăliți de diverse firme pentru executarea acestor lucrări, totul fiind însă degeaba, întrucât firmele nu au aviz de la distribuitor, aruncând practic banii pe fereastră. 

Locuitorii din Poarta Alba, pacaliti de firmele de gaze ca le fac racordul, desi nu au avizul de la distribuitor

Locuitorii din Poarta Albă sunt nerăbdători să se racordeze la rețeaua de gaze naturale, și cu toate că distribuitorul nu a preluat încă rețeaua, mai mulți cetățeni au fost păcăliți de către firmele de specialitate pentru a executa lucrările interioare, însă, fără avizul distribuitorului, acestea sunt făcute fără vreo noimă: „Vin firme peste ei care îi păcălesc, să le facă partea de interior, pentru că branșamentele în coloană le facem noi. S-au făcut majoritatea, mai sunt foarte puține de făcut. Distribuitorul deocamdată nu a preluat rețeaua și vin firme care îi păcălesc, să le facă partea de interior, nu au aviz de la distribuitor. Trebuie întâi să mergi cu proiectul, să-ți dea aviz tehnic de racord distribuitorul, și după aceea să faci lucrarea. Ei o fac invers. Sunt diverse firme care nu au de muncă în perioada aceasta și vin și îi păcălesc pe oameni. I-am avertizat să nu arunce banii degeaba.”, a transmis primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti.  

Locuitorii din Poarta Alba, pacaliti de firmele de gaze ca le fac racordul, desi nu au avizul de la distribuitorVasile Delicoti

„Dacă nu le dă OK-ul distribuitorul, o iei de la zero” 

Primarul comunei a mai transmis faptul că rețeaua încă nu a fost preluată de către distribuitor, Încă nu s-a dat drumul la rețea. În cursul anului vom da, depinde de distribuitor, când preia rețeaua și când își face licența: „Rețeaua este gata, tot ce înseamnă distribuție, mai este doar racordul de la TransGaz. Acela urmează să se facă, a ieșit din Comisia Tehnică Economică, s-a dat avizul, și acum urmează să se realizeze și respectivul racord. Până nu preia distribuitorul, nu este ok. Sau, să meargă la distribuitor să-și ia OK-ul de acolo. Dacă nu le dă OK-ul distribuitorul, o iei de la zero. Este ca și la Enel, vine o firmă specializată și-ți zice că îți face branșamentul, dar dacă nu ai avizul tehnic de la Enel, poți? Ăla ți-l face, îl pune pe stâlp dar nu te leagă nimeni, stai și te uiți la el, așa și aici. Trebuie să ai avizul de la distribuitor pentru că el răspunde.” 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mitroi ii are pe multi cumparati din judet , poate si de la nivel national . Cei care ar putea sa se intereseze despre cum a reusit in toti ani de cand a ajuns primar si sa acumuleze o atat de mare avere . Daca sar vrea , dar cum nu se vrea , omul isi face plinu . Poate ca intr-o zi cand nu va mai decarta , sa ajunga sa dea socoteala . Dupa cum se pare , va mai trece multa vreme . Acum este vremea lor se pare la nivel national .
3
1
La ce experienta are hotul asta de primar la sapat dupa conducte de benzina va racordeaza el la retea de gaz,benzina , pacura etcc.....
5
0
Eu zic sa aveti rabdare . Dupa ce trece campania si vor fi alesi , o sa ii doara la basca pe alesi . Vor spune ca ce a tinut de ei au facut si ca firma care va castiga , este cea responsabila . Se va invoca tot felu de motive . Sigur nu o sa vedeti gaze in anul 2024 , poate nici 2025 . Multa gargara din partea alesilor
6
0
Five 4,lucrari, valu,murfatlar,firma de kkk escroc.
4
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436