REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Locuitorii din Tomis Plus BLOCHEAZĂ proiectul AFACERISTULUI Daniel ZAIF

Locuitorii din Tomis Plus BLOCHEAZĂ proiectul AFACERISTULUI Daniel ZAIF

Replica API 27 noiembrie 2020 | 00:00 7508

Fosta administrație a municipiului Constanța a aprobat PUZ-uri fără respectarea reglementării, cel puțin estetice, legată de înălțimea imobilelor și spațiul dintre acestea, generând un haos urbanistic în întreaga zonă. Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus și-au unit forțele și au mers în instanță pentru a bloca proiectul afaceristului Daniel Zaif. Oamenii s-au trezit, la finele lunii octombrie, că în imediata apropiere a blocurilor în care locuiesc se fac pregătiri pentru fundaţia unui imobil. Nu înţeleg cum investitorul a obţinut undă verde pentru construcţie, în condiţiile în care aceasta nu îndeplineşte criteriile în materie de urbanism. 20 de constănțeni au cerut suspendarea autorizației de construire eliberată pe 17 februarie a.c. pentru Daniel Zaif, prin firma sa SC Management Administration Services SRL.

Autorizaţia de construire pentru blocul în regim P-4E retras şi parcare la subsol a fost eliberată pe 13 februarie a.c., iar pe 30 octombrie au început lucrările pe strada Bratislava din Tomis Plus Constanta, pe un teren în suprafaţă de 300 mp. Acest bloc ia soarele la propriu blocului situat pe strada Napoli nr 29, ceea ce a stârnit revolta locatarilor, care spun că structura de rezistenţă a blocurilor din jur va fi afectată.

„În afara de acest lucru nu se respectă cei 5 metri de la gardul blocului nostru, de fapt nu se respectă cei 5 metri de la cele 3 blocuri unde se încadrează petecul de pământ. Am depus prin avocat o sesizare la Disciplina în Construcţii. Nu a fost în dezbatere publică proiectul, nimeni nu a ştiut că se va construi un bloc. Rezistenţa celor 3 blocuri va fi afectată şi ce să mai zicem de zgomotul infernal pe care îl fac zilnic muncitorii şi utilajele”, a spus, pentru Replica, un vecin.

Se cere suspendarea autorizației de construire

Şi primăria, dar şi Poliţia Locală au fost sesizate. Recent, un echipaj s-a deplasat la faţa locului. Având în vedere că se află în subordinea unei noi administraţii, va prezenta autorităţilor abilitate acest proiect, pentru a se verifica dacă autorizaţia respectă prevederile legale în domeniul urbanismului. Fără sorți de izbândă, oamenii și-au căutat dreptatea în instanță. Pe 25 noiembrie au cerut suspendarea autorizației de construire, fiind reprezentanți de Cabinetul de avocatură Hașotti. Nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atata zarva fratilor daca asa este PUZ zonei si omul respecta ce scrie in certificatul de urbanism e corect cei care au cumparat apartamente in blocurile ce se invecineaza cu constructia si au pus intrebarea daca constructorul de la care au cumparat a respectat puz si daca nu ma insel cam toti locuitori din tomis plus platesc utilitatile la zaif
0
0
Isi cumpara oamenii apartament in blocuri relativ spatiate so pac iau astia spaga si dau ultima Palma de pamant. Astia din primarie ar trebui trasi pe roata
3
0
Asa este frate! Cta este un amalgam de minoritati, dar machedonimea este pe primul loc! Un loc intai binemeritat de hoti si curve. Sictir!
4
1
Ai prins vecinul la slabiciune, ii extragi acordul , construiesti pe hotar cu balcoane , deschideri si aerisirile la toalete spre curtea vecina si in cativa ani ii iei pe nimica toata si curtea.fara sa incalci vreo lege.La noi se permite sa ti cedezi parte din atributele proprietatii prin acord mascat
5
0
Pai stai bai frate unde e dreptatea?!omul vrea sa faca un bloc fix cum sunt alea din fata, din spate, din laterale, exact cum e datina la 2 maxim 3 metri de blocul vecin. Aia de ce au voie si el nu?
8
5
Unde te crezi frate la gherla ...cati machidoni sunt care construiesc si cati romani plus ca constanta este o ciulama mare de minoritati....
10
2
Suparat sunt Doamne, suparat. Pai nu mai dati si voi o stire despre marea cipano-femeie fatala de afaceri Marica Done ?!? Doresc stiri proaspete despre ea !
5
2
Mama Cazara .. trebuie sa faci repede un doctorat in constructii, daca tu din 3 poze si un articol ai tras concluzia ca se afecteaza structuri de rezistenta. Subzidiri se executa zilnic ... dar, da, in comentarii suntem doctori in constructii.
3
7
locuitorii sa ceara despagubiri in instanta, e clar ca se afecteaza structura de rezistenta
15
2
dezvoltatorii stiu cine sunt prorietarii terenurilor goale de langa ei. Se inteleg ,construiesc pe rand vand si dupa ceva luni construieste urmatorul .Oamenii dau o caruta de bani ca sa vada la 3 m peretele vecinilor .Spor la cumparat
17
0
Au cumparat ap. cu vedre la Lac , asta pana in anul urmator cand s-a construit alt bloc in fatza lor...cu vedere la Lac , si tot asa.... Pai , ce ati crezut...ca pe terenul ala o sa fie gradina botanica ? Cand faci o investitie intr-un imobil casti ochii de 10 ori , iti pui intrebari si despre vecinatate....era usor de intuit ce se va intampla !
19
3
Getuto natie de hoti si turnatori au fost romanii.Starpesti tu p _ _ a.
4
14
de ce va opuneti progresului? sa construim bloc langa bloc si sa ne minunam ca este orasul poluat
8
3
Subscriu geto.....hai sa zic ca mai sunt 2-3%care sunt ok dar le este rusine de natia lor
13
2
Pana nu-i starpim pe machedoni din Constanta, nu rezolvam nimic! Astia, trebuie rasi de pe fata pamantului! Au distrus tot ce au atins, institutii de invatamant, hoteluri, restaurante..lista poate continua pana la infinit. Nici branza buna nu mai fac! Si in aia baga toate cacaturile. O natie de hoti si turnatori! Fara exceptie!
42
3
ba fratilor in blocurile in care stati voi cei care locuiti lingla constructia noua vati intrebat vreo data sau cand ati cumparat ce o sa fie pe terenul din fata geamului meu sau constructorul de la care ati cumparat este in regula , daca acolo toate loturile au fost la fel si toate au acelas puz ce credeati ca se va construi ,ptr toti cumparatori de imobili mai intai cand achizitionat un imobil interesativa bine pe ce dati bani si daca ce cumparati a respectat proiectul si bransamentele la utilitati daca sunt finale nu pe lucrare de santier
10
8
Pai si in Piata Ovidiu, acest cetatean face ce vrea...a daramat un imobil vechi cu toate ca pe autorizatia de construire avea consolidare...toata vara a umplut piata Ovidiu de praf si nimeni nu ia spus nimic ...Domnilor legea trebuie respectata de toata lumea....la voi institutiile statului este valabila doar spaga???Legea este doar pentru prosti...?????
19
2
Vom avea si noi o normalitate in acest oras in sensul de a fi respectata legea?
21
1
Si cu Babu au da5 la toti machidonii autorizatii pe bani.
22
1
Sos. Mangaliei nr 59, un bloc ce nu respecta legile urbanistice si de bun simt. S.C. CAMBELA beneficiar
22
1
... blocul pe care il construieste S.C. CAMBELA pe Sos. Mangaliei nr 59 , bloc cu balcoanele deasupra trotuarului , o uratenie de constructie , construit pe un spatiu verde !
25
1
Ghetto mokanes
18
7
Favela cipaneza!
36
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218