REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

LOCUITORII din zona ABATOR s-au SĂTURAT de BLOCUL lui Bela TĂNASE

LOCUITORII din zona ABATOR s-au SĂTURAT de BLOCUL lui Bela TĂNASE

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:30 6552

Constănţenii din zona Abator pregătesc un mega protest chiar în ziua alegerilor. Oamenii au ajuns la capătul puterilor cu Bela Tănase, cel care ridică blocul cu 10 etaje pe spaţiul cândva verde, între blocuri vechi de 50 de ani. Peste 400 de riverani vor protesta în faţa secţiei de votare, pentru a se face auziţi.

“Pe 6 decembrie, peste 400 de riverani vom face miting de protest în faţa liceului Tehnologic, unde sunt 5 secții de votare ale cartierului Abator. Cambela construieşte pe repede înainte, ca hoţii, pe spaţiu verde, înghesuit între 2 blocuri vechi de 50 de ani, fără parcare exterioară cu balcoane deasupra trotuarului”, spun vecinii.

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod.

PUZ aprobat în 2014, pentru bloc cu 8 etaje, ulterior a ajuns la 10

În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL.

Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Locatarii s-au adresat instanței

La finalul lui 2018, când locatarii blocurilor din zonă au realizat ce se întâmplă, prin intermediul asociațiilor de proprietari, au atacat în instanță, acțiunea fiind sprijinită de Asociaţia Constanţa Altfel reprezentantă de casa de avocatură “Ovanesian și Toxin.” Astfel, în mai 2019, societatea Cambela și Primăria Constanța au ajuns în fața judecătorilor, locatarii solicitând anularea Hotărârii 261 prin care a fost aprobat PUZ-ul. În prezent, se judecă recursul

Cambela Prod umple Constanţa de blocuri

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Bela Tănase se ocupă cu agricultura, mai exact cu exportul de cereale pe ruta maritimă Constanța-Egipt. Acesta este asociat cu 50% la Cambela Construct SRL, alături de Camburi Constantin născut în 1966, tot în județul Tulcea, la Sarighiol De Deal, dar și la firma Highlife Properties, deținută 100% de Bela.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plm de cartier e si ala doar saraci la abator 80% stau la garsonierii care erau defapg camine inainte n au valoare sunt animale
0
0
Baronu la funie !
0
0
BARONUL A BLOCAT INTERSECTIA ION RATIU CU MAMAIA CU AUDI A 7 , ACUM IN FATA CASEI E UN MEGANE 2 BAR LA NR, MASINA NU VALOREAZA MAI MULT DE 800 DE EURO
3
0
Cei care trebuie sa protesteze sunt viitorii cumparatori. De ce sa cumperi un apartament acolo? Sau in alte blocuri evident construite pe spagi. Nu se vand apartamentele pierd dezvoltatorii. Li se rupe de protestele vecinilor. Sa protesteze cand o sa vina agentii imobiliari cu potentialii clienti.
1
1
Armanlu nu chiare!Mucanii trebuie munciti, pentru asta s au nascut, sa fie sclavii nostri.
1
14
Iancu cica o ia de la bela cu 100lei pe zi....sursele spun ca ii convine mai mult asa decat sa stea cu oile pe camp.....
6
1
Cumnate Dane banii !
3
1
Baronu vecinu lui plin de datorii !
3
1
Bere nea iancu .Si dupa ce munciti si faceti "investiti" cum zicea un papuas de-al tau va faceti casoaie dinacele de kkt cu coloane si scari la intrare ,cumparati masini scumpe la boraci ca sa moara glorios si sa ajunga sub marmura la cimitir .Cum zicea si cel dinainte la voi munca inseamna sa faceti mangle .Nu va mai insurati cu verisoarele voastrea ca iesiti cocosati si cracanati si urechiati .Ati distrus orasul cu "munca voastra .
22
1
machdonii cand zic ca muncesc ei se refera la furat,inselat,mintit,excrocat,evazionat,abuz in serviciu,mangleli cu machedonii din justitia constanteana la furat terenuri,mangleli cu politisti si procurori corupti.
25
2
Tanase Bela e un flausat, l-am lasat in curul gol.
11
1
Trebuie bagat in puscarie cel ce ia aprobat proiectul cu balcoane deasupra trotuarului acestui jegos de machidon.
23
1
Sa beliti pl la makidoni ma putorilor ! Munciti si voi daca vreti sa aveti !
6
30
Hai chitac Hai pnl blocati supraaglomerarea orasului
18
0
jeg de machidon care vrea paratzi! suge o jegule!!!
15
4
Nu mai vrem atatea blocuri si hoteluri in municipiul Constanta, pe spatiile verzi sau pe nisipul plajei din Mamaia. Opriti-i pe toti se demolatile constructiile.
20
0
Ce face Chitac ? Constantenii l-au votat ca sa opreasca distrugerea Constantei prin supraaglomerarea cu blocuri cipanezilor. Ce face Chitac ? De ce nu ises si nu spune care este situatia juridica a acestui bloc. Este legal este ilegal? De ce ? Si-a facut treaba si acum le de constantenilor M.U.E.
18
4
Este jale... insa nu am incredere ca actuala administratie va schimba ceva ..!! Spaguta e spaguta ...!! Cu atat mai mult cu cat cei care fac toate nenoricirile sunt bine mersi in functii !! Prosti sunt cei care vor cumpara asa ceva ..!!
14
3
Duhoarea acestor doua administratii pesediste o vom simti mult timp de acum incolo.PSD,pe 6 decembrie constantenii te vor trimite la dracu in carti,acolo de unde ai venit
23
3
De ce oare au venit maimutele cipaneze in Constanta si nu au ramas la ei la tara, sau in oricare alt oras al lumii. Au inapoiat orasul Constanta acesti neandertalieni . Betoanele lor vor mai dainui inca 100 de ani daca nu le darama cineva. Maimutele dracu
37
3
Ratatul Fatalau si acolitul lui Babu au facut aceasta fapta penala. Doi makidoni lacomi care au distrus orasul nostru. Sa le dam muie makidonilor.
35
3
numai moldoveni, Tanase si Camburi, dupa nume iti dai seama, mai ales ca-s nascuti in localitati precum Iasi de deal si Botosani de vale.
14
4
La Stejaru tot SATU avea ferme de tauri !
11
2
Dute-n mortii matii la Ceamurlia, la Beidaud si fa blocuri pana crapi. Si tu si alalalt, Cociu camburi, nu va mai saturati Dumnezeu. La hoara cu voi sa va dam la mwie
30
2
Inteleg ca in instanta sunt demersuri facute de Ovanesian. Nu cumva doamna este in conflict de interese acum? Este consilier onorific al primarului si se ocupa de directia de urbanism, parca. Se va recuza din aceste procese cu primaria zic, nu vad cum poate fi si pentru si impotriva primariei. Avand acces la documentele de la urbanism le va putea folosi in alt scop. Pai cum vine asta?
19
1
asa ajungeam si daca Stelica Ipocrica omul lui Cacagheorghe si a lui Dusu de la Celco ajungea primar! ala care face bloc de 9 etaje in coiciu si stelica nu poate sa il vada, zice ca nu e de 9 etaje, probabil de la handicap. Pana acum se construia pe ultimele spatii verzi, daca ajungea asta primar!
17
1
Eu zic sa o lasati mai moale cufostul spatiu verde acolo a fost de cand ma stiu,si locuiesc in cartier din 1971, un maidan in toata regula...sunt de acoed ca nu se impunea acel bloc acolo, dar nici spatiu verde nu am vazut vreodata.
15
8
Domnule Bela Tanase , nu te mai ascunde in spatele pseudonimelor ! "Nu e treaba magarului de unde beau oile apa!" De LIBERTATEA DE OPINIE ai auzit ? Este un drept fundamental aparat de Constitutie ! Ai impresia ca jandarmii sunt fraieri ? Dupa opinii ca ale tale, REVOLUTIA din DEC '89 nu se mai infaptuia ca le faceau securistii ca tine dosare penale romanilor !JUSTITIA e corupta ... e a machidonilor ! Ce ti-ar mai conveni tie Bela ... doar cu justitia ! Din cauza unor hrapareti ca tine au ars oameni nevinovati la Piatra Neamt ! Pariem ca la Mitingul din 6 dec.se vor da doar avertismente ?
21
2
Protest in fata sectiei de votare?! Chiar sunt nebuni. Se vor face auziti de catre jandarmi, cei carora le vor aplica si cate o amenda, daca nu cumva se vor alege si cu dosare penale. Calea cea dreapta este calea justitiei. Ca ne convine sau nu, toate actiunile se fac in baza unor documente. Ne place sau nu, ne conformam acestor documente emise de forurile legale.
9
10
Nu te vad bine
16
0
Stimati locuitori din Abator, protestul se poate desfasura si la vila lui Cambela, str Unirii colt cu Banu Mihalcea. Sa aveti in dotare rosii si oua stricate !
43
2
Pe orice petec verde din orasul asta,makidonii pun okii si vor sa-l distruga cu betoane.Principalii vinovati sunt cei kre le dau autorizatii k sa-si ia spagile.
37
2
Domnule Primar , daca nu va implicati sa opriti aceasta nelegiuire , sa anulati P.U.Z.-ul in cazul acestui bloc anormal construit , miile de locuitori din Cartierul Abator isi vor pierde speranta si respectul pt. Domnia voastra si implicit pentru Partidul National Liberal cu care am votat ! Este strigator la cer ce s-a intamplat pana acum in zona acelui spatiu verde unde se tranteste acel bloc ! Politia Locala Cta parca erau angajati la CAMBELA CONSTRUCT SRL ! Zilnic ridicau masinile stationate in fata santierului dar pe cele oprite aiurea in gara ... ciu-ciu ! Mai e putin pana pe 6 dec. !
41
4
Cam naivi locatarii. Se lupta cu makidonii dar si au luat avocat armean
15
22

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272