REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Locuitorii din zona Campusului Universitar nu mai au loc, de mașini, pe trotuare. Video

Locuitorii din zona Campusului Universitar nu mai au loc, de mașini, pe trotuare. Video

Valentina CAMARA 30 noiembrie 2022 | 00:00 2391

Tot mai mulți pietoni își riscă viața traversând neregulamentar pe Bulevardul Aurel Vlaicu, și nu numai. Cei care locuiesc în zona Grădiniței Amicii și Școala Dimitrie Cantemir au cerut primăriei să remedieze situația, încă din 2018, pentru prevenirea unor accidente nedorite. Mai mult, aceștia arată cu degetul și către trotuarele ...inexistente sau ocupate de mașini, astfel că sunt nevoiți să meargă pe marginea drumului, punându-și viața în pericol.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Zona campusului universitar s-a extins destul de mult în ultimii ani, dezvoltatorii imobiliari trântind blocuri peste blocuri pe bulevardul Aurel Vlaicu. Sunt atât de multe încât nu au mai avut spațiu pentru parcări, așa că autoturismele sunt parcare pe trotuarul...neamenajat, locuitorii fiind nevoiți să facă slalom printre mașini riscându-și viața. Mai mult de atât, stația de autobuz din zonă este periculos de aproape de bulevard, oricând putându-se întâmpla o tragedie.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Pentru a merge la cea mai apropiată trecere este o adevărată aventură cu stâlpi în mijlocul așa-zisului trotuar în unele locuri are numai 30 cm. Stația de autobuz e aproape în stradă, montată la fel, iar dacă stai pe bancă ai toate șansele să rămâi fără picioare, deoarece este montată în buza bordurii bulevardului, unde se circulă cu viteză. Este singura porțiune din oraș unde limita este de 70 km/h, nu 50 km/h cum este normal. Pe acolo circulă autobuze, betoniere iar ca să lași un copil singur să meargă la școală este un adevărat pericol. Asta, din cauza investitorilor imobiliari care au asfaltat și au pietruit spațiul verde pentru a face parcări, iar pentru pietoni nu a mai rămas spațiu”, a declarat un locuitor din zonă.

Bulevardul Aurel Vlaicu

Din păcate, acesta nu este un caz singular. Traversarea prin loc nepermis sau lipsa trotuarelor este la "modă" în Constanța, multiple accidente rutiere având loc din aceste motive.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sj-au cumparat apartamente fara locuri de parcare si acum se vaita. Ce ar trebui sa faca primaria, sa le faca parcari din banii nostri, ai constantenilor? Multa ...!!
0
0
Pe str. Universitatii se parcheaza peste tot...este o harababura in lipsa semnelor rutiere....
1
0
Asa se intampla cand este coruptie, mai ales cand construiesti haotic dezvolti un orasi in alt orasi.Costruiesti blocuri intre alte blocuri fara cap si fara parcari.
13
0
Nu cred ca va doriți sistematizare a la Chitzac. Mai bine fără trotuare decât sa între amiralul cu "proecte".
5
1
Astea sunt consecintele. Constantenii au votat exact pentru aceste conditii de viata. Cei care nu au votat tot pentru aste conditii de viata au votat. Gruparea infractionala a PSD a distrus orasul si efectele persista in timp. Daca constantenii nu se revolta va fi si mai rau. Nu mai votati cu hotii.
9
3
Veniti pe Topologului, Replica, nu se mai stie cum sunt parcate masinile. Asta e Constanta, un oras ramas in timp, din pacate.
9
0
Ce bou si asta il freaca grija de masinile ucrainienilor, altfel totul era perfect in oras...
6
7
De parca nu erau multe masini in oras....acum se mai adauga si masinile refugiatilor. E bine!
12
5
de fapt problema se reduce la o singura intrebare : exista o lege care sa oblige administratiile locale sa respecte reguli simple si de bun simt de sistematizare si urbanism la acordarea autorizatiilor de constructie; nu stiu; dar inteleg ca nu exista; deci adunatura de analfabeti si infractori care este parlamentul este de vina in primul rand la destul de mare distanta de primarie; iar daca exista si s-a incalcat de ce nu sunt anchetati si pedepsiti vinovatii ? pentru ca nu avem o justitie functionala si din aceste motive vor muri oameni
12
0
in mod sigur vor muri si vor fi mutilati pe viata o multime de oameni si la fel de sigur intrega vina apartine primariei si primarilor din trecut si de acum care au dat autorizatii de constructie si au creat acest circ al mortii si nu au facut si nu fac nimic pentru a preintampina pericolele extrem de mari; ar fi fost buna o ancheta - cand si cine a dat autorizatii de constructie pentru acest circ al mortii si luat de guler si inculpat cumva; se mai ocupa cine de urbanism si sistematizare la primarie sau totul este de vanzare pe spaga ? dna ce face doarme ?
15
1
Domnului Butnaru proprietarul hotelui Parc de pe bul Mamaia primaria i-a facut trecere de pietoni din fata casei din parcul Tabacariei fix in fata hotelui Parc, casa lui si hotelul Parc sunt fata in fata ,le desparte bul . Mamaia , iar cand a fost accidentat din nefericire pe trecerea lui de pietoni, primaria in a 3 a zi i-a montat inaintea trecerii de pietoni limitator de viteza gen denivelare metalica pe asfalt ingreunand traficul deoarece acolo nu este o zona locuita este doar casa lui , iar traficul ar trebui sa fie cat mai fluid . Probabil si locuitorii din zona Campus ar trebui sa apeleze la cine a apelat si domnul Butnaru de i s-a facut o trecere "pe persoana fizica " , acolo fiind 3 treceri de pietoni la o distanta de 300 metri una de alta una la Malibu cu Pavilionul Expozitional alta mai in fata la Satul de vacanta cu Restaurant Don Corleone .
19
0
Locuiesc vis a vis de cartierul Campus pe Aurel Vlaicu in Tomis Nord unde sau intamplat foarte multe accidente in zona in ultimul timp, dimineata sunt parinti care fac slalom cu copii printre masini sa traverseze Bulevardul catre scolile din zona , nu au pe unde merge chiar daca vor sa mearga pana la prima trecere de pietoni nu exista trotuar . Aceea zona se dorea a fi un cartier de case , dar acum este doar un amestec de blocuri pestrite ingramadite si fara locuri de parcare cu strazi inguste , fiecare a construit cum a vrut . Noroiul este undeva mai sus de glezne .
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102