REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Locuitorii din zona Kamsas, în pericol de moarte: cablurile de electricitate atârnă în voie pe stradă

Locuitorii din zona Kamsas, în pericol de moarte: cablurile de electricitate atârnă în voie pe stradă

Replica API 7 mai 2014 | 00:00 122

La fiecare ploaie ies scântei!

La fiecare ploaie ies scântei!

Situaţie incredibilă în zona Kamsas, chiar peste drum de blocurile construite de primarul Constanţei pentru tineri. Locuitorii de pe strada Prislop au contactat redacţia cotidianului "Replica" de Constanţa, menţionând că toate cablurile reţelei de curent electric sunt la pământ, fiind nevoiţi să le prindă sub pietre pentru a nu se împiedica în momentul când ies din curte. În plus, la cea mai mică picătură de apă ies scântei, oamenii temându-se să nu aibă loc vreun eveniment nefericit, mai ales că în zonă sunt mulţi copii.

"Au picat din vara lui 2013, când a fost o furtună. Acestea sunt cablurile din vechea reţea, RENEL parcă se numea firma, când s-a făcut organizarea de şantier, acum vreo 7 - 8 ani. După cum se vede, sunt stâlpi din lemn. Au cedat, este normal. Dar ne este teamă, când plouă, ies scântei şi cablurile sunt pe jos. La vecinul trec chiar prin faţa porţii, de aceea le-a prins sub bolovani. Are şi copii mici, îi este teamă să nu se atingă de cabluri şi să se întâmple vreo nenorocire", a declarat, pentru "Replica", un locuitor de pe strada Prislop. Mulţi dintre cei ce s-au mutat acolo au apucat să se branşeze direct la noua reţea ENEL, însă şi ei sunt puşi în pericol de vechile cabluri. "Noi suntem la noua reţea, dar cablurile vechi, cu curent pe ele, trec prin faţa curţilor, sunt la pământ. Am consolidat aceşti stâlpi din lemn, cu mâna noastră, dar la prima furtună cedează din nou. Este un real pericol, mai ales pentru copii", ne-a spus un alt bărbat. Sesizări s-au tot făcut, spun oamenii, dar nimeni nu vrea să ia nici o măsură. "Ne-am săturat noi de câte ori am sunat la ENEL şi mereu ni se spune că nu-i interesează, că nu ţine de ei, că este vorba despre o reţea de şantier, despre organizarea de şantier. Bine, dar oamenii care sunt branşaţi la reţeaua aceea nu plătesc tot la ENEL? Atunci cu cine să luăm legătura? Parcă suntem ai nimănui, suntem lăsaţi aşa să facem slalom printre cablurile cu curent pe ele", au completat şi ceilalţi proprietari ai caselor de pe strada Prislop. Menţionăm că reprezentanţii ENEL nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la situaţia de faţă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272