REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locuitorii localității Cobadin se revoltă: ‘Ne este frică să mai ieșim afară după ce se înserează’

Locuitorii localității Cobadin se revoltă: ‘Ne este frică să mai ieșim afară după ce se înserează’

Replica API 11 aprilie 2018 | 10:26 1151

Grad de infracționalitate ridicat

Grad de infracționalitate ridicat

Autorităţile din localitatea constănţeană Cobadin par a nu face faţă valului infracţional care a luat amploare în ultimii ani. O spun localnicii care s-au săturat să le fie teamă să iasă din curte după lăsarea serii sau să-şi lase lucrurile prin curţi peste noapte. De asemenea, oamenii vorbesc şi despre raliurile făcute prin localitate de anumite persoane care nici măcar şoferi nu sunt, sau de scandalurile care au loc aproape zilnic. Aceste aspecte ne-au fost confirmate şi de primarul Cornel Cocoş, care dă vina pe numărul mic de poliţişti.

Localnicii din Cobadin ne-au sesizat, din nou, cu privire la gradul de infracţionalitate la care s-a ajuns. Oamenii sunt disperaţi, când vine seara, îşi ascund cam tot ce au prin curţi, de frică să nu atragă atenţia celor porniţi la „vânătoare” de prin gospodării. În urmă cu câteva luni, mai mulți indivizi, minori chiar, au intrat peste o bătrână invalidă în casă, de unde au furat un televizor. Altă dată, au furat de prin magazinele din centru, iar ultima dată, la începutul lunii trecute, hoții au golit o farmacie, prejudiciul fiind calculat la circa 30.000 lei. „Sunt foarte mulţi ţigani care stau la pândă şi fură tot ce le pică în mână. Înainte erau mai mulţi în Viişoara, dar au fost scandaluri, oamenii le-au dat foc la case, în urmă cu mulţi ani. La noi în Cobadin erau mai puţini, dar de când fostul primar Cristian Telehoi le-a făcut vânt din Viişoara spre Cobadin, el fiind din Viișoara, nu mai putem trăi în linişte. Seara ne este frică să ieșim din curți, vin și-ți dau în cap direct. În zilele când se dau ajutoarele sociale să-i vedeţi cum se adună în centru, la primărie. Nu ştim ce e de făcut, dar nu ştiu cât o să mai îndurăm”, ne-a declarat un localnic, care şi-a păstrat anonimatul.

Nu au permis dar conduc fără probleme, nu-i trage nimeni la răspundere

Tot acesta a precizat că mulţi cetăţeni de etnie romă conduc maşini prin localitate, chiar şi microbuze, fără a deţine permis de conducere, mai fac şi întreceri, ceea ce ne-a confirmat şi primarul Cocoş, la sfârşitul lunii ianuarie. „Este nenorocire. Sunt destui care nu au permis, dar circulă cu maşinile, mai fac şi întrecere pe şosele, prin centrul Cobadinului. Dimineaţa se văd urme de cauciucuri pe asfalt. Ne trebuie poliţie mai multă, poliţie naţională. Eu cu Poliţia Locală Cobadin nu putem face mare lucru. Fără pedeapsă nu se poate face treabă”, ne-a declarat, la vremea aceea, primarul Cocoş.

Își bate zilnic nevasta, l-a bătut și pe șoferul de microbuz

La capitolul ”scandal”, localitatea Cobadin nu se știe pe ce loc se situează, dar incidente au loc frecvent, unele dintre ele încheindu-se tragic. Amintim de crima de la sfârșitul anului trecut, din incinta localului ”Riviera”. Dar nici scandalurile domestice nu sunt deloc de neglijat. Chiar primarul Cornel Cocoș ne-a confirmat despre un caz de marți, 10 aprilie, a treia zi de Paște. ”A venit la noi o femeie pe care o bate bărbatul în fiecare zi. El este Cristi Rorman, un individ înalt, cu are are 4 copii și care o tot bate de ceva timp în fiecare zi. Au intervenit polițiștii locali, ca să îl calmeze, dar eu am sfătuit-o să reclame la Poliția Națională. Ea, săraca, este de la Ciocârlia și nu are nici rude la care să se ducă. Stă și îndură, nu are ce să facă. Noi nu putem interveni în cazuri de acest gen. Tot Cristi Rorman ăsta l-a bătut și pe un șofer de microbuz, pentru că i-a cerut să se curețe pe încălțăminte înainte să urce în mașină”, ne-a mai declarat primarul comunei Cobadin.

Nu se știe exact, pentru moment, care este soluția pentru reducerea gradului de infracționalitate din această zonă, dar nu ar strica câteva razii ale Jandarmeriei sau ale Poliției Naționale, exact așa cum se făceau pe vremuri, în aproape toate zonele rurale. La Cobadin începe să miroasă deja a revoltă, dacă aceste îndeletniciri ale unor conaționali vor continua să fie ignorate de autorități.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau doar sa va dau muie la toti
0
6
Mai bine ar vedea primarul mizeria din comuna. Cand era popa zicea ca trebuie sa faca primaria curat in cimitire acum nu vede gramezile de gunoaie?cand a candidat se lauda ca ne scapa de tigani. Acum ce face se plimba toata ziua cu masina si se uita cum sunt asfaltate drumurile cu bani adusi de Telehoi.
12
0
Bai Box te bate ala cu toata gasca ta nu sti cu cine te pui lai vazut macar
1
1
Mache nu stiu cat cunosti tu subiectul dar dupa cum te exprimi esti un copil cu doua clase....
1
3
Draga consateanule, tu citesti comentariile celorlalti locuitori? Observi ca articolul se bazeaza pe declaratiile oamenilor si ale primarului? Sau locuiesti in Curcani?
3
3
Locuiesc in Cobadin de 40 de ani, dar grad de infractionalitate ridicat nu am constatat. De aceea, in tot acest timp nu a fost vreodata nici revolta locuitorilor pe acest subiect. Cu siguranta sunt si uscaturi, dar sa amplifici afirmatia la asa nivel este doar o lipsa de contact cu realitatea, absenta proprietatii termenilor si, in cele de urma, o lipsa de profesionalism din partea semnatarului articolului.
8
3
Primarul Cornel Cocos ar face bine sa nu le mai da ajutoare sociale, pana nu presteaza munca in folosul comunitatii, asa cum zice legea. Fara ajutoare!
12
0
Romanii seriosi din Cobadin sa se uneasca si sa se organizeze in patrule comunitare daca autoritatile statului nu sunt capabile sa pastreze ordinea si linistea publica. Si cine face probleme sa primeasca corectia cuvenita.
11
0
pai daca e curva si ii place pula de aia o bate ma , sa se invete minte
4
8
Cristi Rorman pe cat de mare esti atat de prost esti.....cat o sa mai bati....?!?! am sa rad cand o sa plangi cand copii tai o sa te bat la batranete, ce vad la parinti asta o sa faca si ei "boule"....ca de "mancat pensie" nu cred ca o sa fie vorba daca erai satul de munk nu mai aveai chef sa iti bati nevasta....
6
5
nu avem liniste va rugam luati masuri. nu mai cresteti rromi cu ajutoare. ne este frica de rromii cutitari.
15
4
Hadareni,Kogalniceanu .............dreptate si au facut singuri
18
2
Ce asa de speriat e Cobadin asta lasa ca vin eu cu o echipa din km 45 sa l vezi dupa aceea pe Cristi Rorman ce sare gardurile ca la eurosport
11
4
Pai daca sunteti prostii! Copiati si voi dupa aia din Viisoara. Cobadinul a fost populat pe timpul lui Ceasca cu o gramada de moldoveni adusi la munca campului. Acestia, s-au combinat cu ciorile aciuiate prin satele invecinate, si uite asa s-a ajuns aici. Primarul cel fara de coaie sa-l lase pe altul sa faca treaba. Dar cum pestele de la cap se impute, o saaveti de tras. In loc sa-i dea sfaturi bietei femei batute mai bine l-ar trage olecuta pe Firicel ! In rest , toate-s bune! Nevestele !
24
6
Organizativaaa romaniii,si datile foc la caseee.mai venim si din alte localitati si ne unim.
28
4
Hai sa le luam in ordine....camere de supraveghere amenzi dosare penale implicarea politiei mai mult .daca se stie cine ce si cum la treaba.
28
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108