REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

LOCUL de JOACĂ din KM 4-5, un REAL PERICOL pentru COPII

LOCUL de JOACĂ din KM 4-5, un REAL PERICOL pentru COPII

Replica API 1 noiembrie 2021 | 09:09 1487

Locurile de joacă din municipiul Constanța sunt un motiv constant de supărare pentru părinți și bunici. De această dată vorbim despre locul de joacă din cartierul constănțen Km 4-5, parcul de pe strada Liliacului, care a ajuns într-o formă deplorabilă şi este un real pericol pentru copii. Conform oamenilor, nisipul este plin de cioburi, mucuri de ţigară si este litiera ideală pentru câinii şi pisicile comunitare. Leagănele sunt rupte şi înlocuite sau refăcute improvizat de părinții binevoitori din zonă. Toboganele sunt distruse şi lăsate de izbelişte pe acelaşi teren, reprezentând un mare risc de accidentare pentru cei mici. În acest sens, oamenii au elaborat o petiție prin care cer ca locul de joacă să fie reabilitate.

Problema spațiilor de joacă pentru copii este una veșnică și constantă în municipiul Constanța. De-a lungul anilor, aleșii locali au făcut promisiuni pe care se pare că nu pre ași l-eau respectat. În acest sens, locuitorii din zona km 4-5, sătui de vorbe goale și promisiuni deșarte de la vechea administrație, își îndreaptă atenție către echipa condusă de actualul primar, Vergil Chițac. În acest sens, oamenii au redactat o petiție prin care îi cer echipei conduse de primar să ia măsuri și în legătură cu locul de joacă situat pe Aleea Liliacului.

Iată cum sună petiția!

,,Domnule Primar,

Comunitatea de părinţi şi bunici din km 4-5 şi vecinătate vă solicită respectuos să reamenajaţi locul de joacă din acest cartier, care pare să fi rămas ultimul din întreg oraşul Constanţa neglijat de autorităţi. Sunt cartiere din oraş în care, pe o rază de maxim 2 km pătraţi (zona Far-Abator), există 3 locuri de joacă nou amenajate, însă se pare că autorităţile au scos de pe harta oraşului cartierele Km 4-5 şi Km 5, în care, de asemenea nu există locuri de joacă publice în stare funcţională.

Părculeţul din vecinătatea clinicii Baylor, de pe strada Liliacului, este într-o formă deplorabilă şi este un real pericol pentru copiii noştri. Nisipul care ţine loc de asfalt şi în care se joacă cei mici este plin de cioburi, mucuri de ţigară si este litiera ideală pentru câinii şi pisicile comunitare. Leagănele sunt rupte demult şi înlocuite sau refăcute improvizat de tăticii binevoitori din zonă. Toboganele sunt distruse şi lăsate de izbelişte pe acelaşi teren, reprezentând un mare risc de accidentare pentru cei mici. Părinţii din cartier se văd nevoiţi să îşi supravegheze constant copiii la joacă în locurile de parcare din jurul blocurilor, întrucât nu există o alternativă sigură pentru petrecerea timpului liber. Sunt puţini cei care îşi permit luxul ca după o zi de muncă să meargă cu cei mici în alte cartiere pentru a le oferi timp de calitate in părculeţele special amenajate. Solicităm Primăriei Constanţa să reabiliteze cât de curând posibil locul de joacă din cartier. Credem că se pot face lucruri cu adevărat utile pentru comunitate şi pentru plătitorii de taxe şi în afara perioadei electorale.”, se arată în petiția online.

Locul de joacă din km 4-5 va fi reabilitat

Primăria municipiului Constanța a lansat recent un anunț de ahciziție publică ce prevede reabilitarea mai multor locuri de joacă din oraș. În acest sens, potrivit documentației depuse, se dorește reabilitarea a zece locuri din diferite zone ale municipiului. Vorbim despre locul de joacă din Parc Poarta 6, locul de joacă situat pe str. Arcului/str. Progresului, locul de joacă situat pe Str. Progresului, BL. N1D/N2D, locul de joacă situat pe str. Arcului/str. Liliacului, locul de joacă situat pe Bulevardul IC Brătianu, locul de joacă situat pe str. Solidarității/str. Prieteniei, BL. H1, locul de joacă situat pe Bulevardul 1 Mai, BL. H18, locul de joacă situat pe str. Eliberării/str. Alexandru Gherghel, BL. DR 13, precum și zona de agrement de pe strada Brizei.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212