REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Locurile de joacă din Constanţa, INTERZISE copiilor!

Locurile de joacă din Constanţa, INTERZISE copiilor!

Replica API 10 mai 2018 | 00:00 989

Toate locurile de joacă din municipiul Constanţa care urmează să fie reabilitate au fost sau urmează să fie împrejmuite cu benzi, pe care este ataşat un mesaj de avertizare. Afişele dispar, însă, la doar câteva ore de la montarea lor.

Locurile de joacă din municipiul Constanţa au devenit capcane pentru copii. În ultima perioadă, mai multe incidente, ale căror victime au fost prichindeii, au avut loc în astfel de spaţii. Soluţia găsită de administraţia locală a fost de a împrejmui locurile de joacă cu benzi sau funii, pe care au fost ataşate foi de hârtie, cu un mesaj de avertizare: „Atenţie! Interzis accesul în acest spaţiu. Acest loc de joacă este în curs de reabilitare, iar folosirea elementelor deteriorate se face pe propria răspundere! Vă mulţumim pentru înţelegere!”. Un afiş pe care, însă, trebuie să remarcăm, nu este precizat şi cine este autorul respectivului mesaj.

Soluţia este provizorie, spun reprezentanţii autorităţilor locale, până la reabilitarea spaţiilor de joacă. Nu este însă prea eficientă. Drept dovadă, afişele ataşate echipamentelor de joacă din parcul de pe strada Dragoslavelor, din cartierul Faleză Nord, nu au rezistat nici măcar o zi! Miercuri, 9 mai a.c., în locul de joacă respectiv se mai puteau vedea doar câteva benzi rupte şi aruncate pe jos.

Miercuri dimineaţă, angajaţii administraţiei locale au împrejmuit şi locul de joacă de pe strada Brizei, din cartierul Poarta 6. Loc de joacă cuprins în etapa a doua de reabilitare, dar care, până la această oră, ar fi trebuit să fie supus unei reparaţii curente, după cum susţineau reprezentanţii Primăriei Constanţa în ultimele luni ale lui 2017. Nu s-a făcut nicio reparaţie, însă, aşa cum nu s-a făcut în niciun alt spaţiu de joacă, din alte cartiere, pentru că la licitaţiile organizate pentru atribuirea lucrărilor nu s-a prezentat nicio firmă.

Părinţii susţin că montarea acestor afişe nu este decât o măsură pentru ca administraţia locală să se „spele pe mâini” de răspundere, în cazul unui accident. „Cu ce ne ajută că au pus aceste foi?! Vor dispărea în cel mult câteva ore! Ne spun că folosirea locurilor de joacă se face pe propria răspundere. Şi ce putem să facem, unde să mergem cu cei mici? S-a încălzit vremea, trebuie să iasă din case şi nu avem niciun loc de joacă în cartier pe care să-l putem folosi!”, ne-a semnalat o mămică.

În altă ordine de idei, reprezentanţii administraţiei locale au precizat că procedurile pentru demararea lucrărilor de reabilitare sunt în desfăşurare, în prezent fiind verificate dosarele depuse. Etapele sunt însă de durată, birocraţia este stufoasă, nu ţine cont de faptul că „beneficiarii” sunt nişte prichindei care vor la joacă în fiecare zi...

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar pe vremea lui mihaesi, neagoe... de ce dracu nu zicea nimeni nimic ? aaa, nu se inventase internetu. stiu un parc, intre blocuri, in tomis 2, pe langa strada crisana, unde ne jucam... prin 94-95-96-97, si era cam in aceleasi conditii. de ce dracu nu zicea nimeni de conditiile de joaca ?
0
1
Bine ca sunt pazite de paznici platiti din banii nostri. Ce pazesc? Toate sunt distruse!
0
1
cum sa ii spui unui copil de 4-5 ani, vezi tati ca nu ai voie acolo, ca asa zice dl fagadau. mai e putin si se face un an de la demontarea celor existente. RUSINE
4
1
Nu mai bine le batem cuie in cap la toti din primarie si terminam cu ei..Cum se spune..orice dar pana la copiii. Nenorocitii astia trebuie sa fie invatati minte odata..
4
0
nu va este rusine, atata ati putut, un anunt cu interzis?nu mai putem sa avem intelegere, e clar?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108