REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Lotul ISU Constanța, pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat

Lotul ISU Constanța, pe podium la etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat

Virgil STOIAN 15 iunie 2023 | 00:00 939

Lotul Inspectoratului pentru SituaÈ›ii de Urgență „Dobrogea” al judeÈ›ului ConstanÈ›a a urcat pe podium la  etapa zonală a CompetiÈ›iei naÈ›ionale de descarcerare È™i de acordare a primului ajutor calificat. Acesta a ocupat  locul al II-lea la proba de descarcerare din vehicule È™i locul al III-lea la proba de acordare a primului ajutor calificat.

Lotul ISU Constanta, pe podium la  etapa zonala a Competitiei nationale de descarcerare si de acordare a primului ajutor calificat
DeÈ™i, de această dată au acÈ›ionat conform unor scenarii, salvatorii constănÈ›eni se confruntă permanent cu astfel de situaÈ›ii, reale, în care fiecare minut contează.
Stăpânirea de sine, pregătirea continuă È™i reacÈ›ia imediată sunt calități pe care le stăpânesc foarte bine È™i care îi ajută să gestioneze diferite situaÈ›ii de urgență cu care se întâlnesc în activitatea profesională.
Scenariile probelor au fost elaborate de un colectiv de specialiÈ™ti, în care au fost cooptaÈ›i È™i medici din cadrul UPU-SMURD.
În prima etapă a probei, fiecare echipă a evoluat în cadrul unui scenariu în care a existat o singură victimă, iar în cea de-a doua etapă s-a aplicat un scenariu cu două victime.
Aceste competiÈ›ii au un rol important pentru îmbunătățirea capacității de reacÈ›ie È™i intervenÈ›ie a pompierilor, testarea experienÈ›ei, spiritul de echipă, coordonarea, dar È™i identificarea È™i schimbul de bune practici în privinÈ›a strategiilor de reducere a numărului de victime.
La proba de descarcerare din vehicule clasamentul a fost următorul: locul I- ISU BucureÈ™ti Ilfov, locul II –ISU ConstanÈ›a, locul III- ISU Buzău. La proba de acordare a primului ajutor calificat: locul I-ISU BucureÈ™ti Ilfov, locul II-ISU Buzău,  locul III –ISU ConstanÈ›a.
Lotul a fost condus de maior Sisea Viorel, iar membrii echipajului au fost: plt.adj Coman Daniel, plt.maj. Andrei Dumitru, plt adj. Caraveteanu Marian, plt.maj. Buțirchi George, sg.maj. Mitrea Simona, sg.maj. Stoian Iordan. sg.maj. Neacșu Ionut Gabriel, plt.maj .Burcin Cristian, plt.Amătioae Crina Camelia, plt.maj.Aldea Radu.
Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute și mult succes!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari ISU CONSTANTA!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468