REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

LOTURI cu MĂŞTI NECONFORME urmau să AJUNGĂ în MAGAZINE!

LOTURI cu MĂŞTI NECONFORME urmau să AJUNGĂ în MAGAZINE!

Replica API 11 septembrie 2020 | 13:33 1688

Cinci loturi de marfă cu 2,3 milioane de măști medicale neconforme cu standardele în vigoare au fost redirecționate în afara teritoriul UE de către funcționarii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Otopeni Călători.

În contextul actual generat de pandemia COVID-19 și ținând cont de responsabilitățile pe care autoritatea vamală le are în domeniul asigurării siguranței și securității cetățenilor României și ai UE, cinci loturi de marfă cu origine China sosite în Aeroportul Henri Coandă, (în total 2,3 milioane bucăți măști medicale) având ca destinatari societăți comerciale cu sediul în România, au fost supuse controlului vamal, ca urmare a analizei de risc efectuată de funcționarii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Otopeni Călători.

În desfășurarea controlului, funcționarii vamali au colaborat cu autoritățile responsabile din România cu punerea pe piață a acestui tip de marfă, respectiv Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale precum și cu Inspecția Muncii, și nu au permis eliberarea din vamă a acestor dispozitive medicale care nu îndeplineau cerințele și standardele în vigoare privind calitatea, etichetarea și conformitatea.

Astfel, toată cantitatea de măști medicale ce a fost respinsă la import și nu a primit permisiunea de punere pe piață în România, a fost redirecționată în afara teritoriului UE, iar autoritatea vamală a dispus măsurile necesare asigurării supravegherii vamale până la părăsirea acestui teritoriu, inclusiv în cooperare cu administrația vamală din Bulgaria.

Ținând cont că la nivel european autoritățile vamale din statele membre UE sunt responsabile în primul rând de supravegherea comerțului internațional al Uniunii, acest gen de măsuri vor fi și pe viitor instituite de autoritatea vamală din România, în cooperare strânsă cu alte autorități de aplicare a legii, cu scopul de a garanta securitatea și siguranța Uniunii și a rezidenților acesteia.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceau si ei 1mil de euro... Acum ati stricat apele....
2
0
Mai sunt si romani care isi fac meseria cum trebuie,daca sunt lasati. Cat timp guvernantii si slugile regimului sunt de calitatea cea mai proasta,romanii sunt pe calea buna daca se respecta inre ei,fac doar ce este bine,nu se lasa dusi cu pluta de cei care se bat pe putere,nu pe cum sa ajute populatia.OricumRomania inca exista doar pentru ca oamenii muncesc din greu,chiar daca liderii le pun piedici si parca lupta impotriva tarii. Necajitii cu pensii mizerabile au construit ce fura azi marlanii,nevoiasii care muncesc pe salarii mizere fac ca tara sa mai fie locuita si pe harta lumii.
3
0
La cat sunt de ineficiente ce mai conteaza daca sunt conforme sau nu?
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218