REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

LOVITURĂ în dosarul incendiului de la Restaurant Beirut! Se reia ANCHETA în cazul pompierilor care au acţionat în noaptea tragediei!

LOVITURĂ în dosarul incendiului de la Restaurant Beirut! Se reia ANCHETA în cazul pompierilor care au acţionat în noaptea tragediei!

Replica API 17 iulie 2017 | 21:10 823

Răsturnare de situaţie în dosarul tragediei de la Restaurant Beirut din Constanţa! Tribunalul Militar din Bucureşti a admis plângerea familiilor îndoliate, de continuare a cercetărilor în ceea ce îi priveşte pe militarii din cadrul ISU Dobrogea! Cu alte cuvinte, pompierii care au intervenit în fatidica noapte de 5 spre 6 aprilie 2014, vor fi anchetaţi dacă într-adevăr şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Iniţial, procurorul de caz dispusese clasarea cauzei în ceea ce îi priveşte pe lt. maj. Abduraman Iugel, plt. maj. Costea Daniel, plt. adj. Zaruha Adrian, plt. maj. Dinu Constantin, plt. maj. Băluţă Constantin, plt. maj. Spânu Petrică Nicu, plt. adj. Şerban Aurel, plt. adj. Idriş Geaner, plt. maj. Bechişi Traian, plt. maj. Lică Cosmin Mihai, col. Ion Vlăduţ, lt. col. Palaghioi Radu, mr. Vârtej Iulian, lt. col. rez. Iliescu Mircea Dan, cpt. rez. Nicolae George şi plt. adj. rez. Mandache Alexandru (toţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa). Familiile celor trei tinere decedate în teribilul incendiu de la Restaurant Beirut - Ioana Nicoleta Cengher, de 22 de ani, din Costineşti, Mihaela Tucă, de 24 de ani, din Mangalia, cunoscută ca Micky, şi Nicoleta Vasiliţeanu, de 23 de ani, din Constanţa - au solicitat anchetatorilor ca, în afară de patronul localului, să fie traşi la răspundere şi pompierii care au acţionat la momentul producerii incendiului! Potrivit rudelor celor trei decedate, militarii din cadrul ISU Dobrogea nu au acţionat în sensul salvării celor trei tinere! "Au ars de vii, iar unul dintre reprezentanţii ISU Dobrogea declara, după incendiu, că sunt împăcaţi sufleteşte că au reuşit să salveze măcar o parte din bunuri. Au ars de vii trei suflete nevinovate şi nu a intervenit nimeni să le salveze", spune Mariana Sarkany, ruda uneia dintre fetele moarte în vâlvătaia care a cuprins restaurantul. Atât Mariana Sarkany, dar şi rudele celorlalte două tinere decedate nu sunt împăcate cu ideea că pompierii au făcut tot ce le-a stat în putinţă, susţinând că pompierii "nu şi-au bătut capul să-şi facă datoria de salvatori". Iată că instanţa din Capitală a dispus reluarea cercetărilor, mai exact "trimite cauza la procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru a completa urmărirea penală". Familiile îndoiliate au fost ajutate la proces de avocatul Bogdan Matei din cadrul Baroului Bucureşti.

Iată soluţia Tribunalului Militar Bucureşti, în dosarul privind plângerea împotriva netrimiterii în judecată a pompierilor: "În baza art.341 alin.6 lit. b) C.pr.pen. admite plângerea peten?ilor BUIRENCU NICOLETA, SARKANY MARIANA, CENGHER NICOLAE, SARKANY FERENCZ-ARPAD Şi SARKANY FERENCZ-ARPAD – prin reprezentant legal SARKANY MARIANA, în contradictoriu cu intimaţii plt. maj. Abduraman Iugel, plt. maj. Costea Daniel, plt. adj. Zaruha Adrian, plt. maj. Dinu Constantin, plt. maj. Băluţă Constantin, plt. maj. Spânu Petrică Nicu, plt. adj. Şerban Aurel, plt. adj. Idriş Geaner, plt. maj. Bechişi Traian, plt. maj. Lică Cosmin Mihai, col. Ion Vlăduţ, lt. col. Palaghioi Radu, mr. Vârtej Iulian, lt. col. rez. Iliescu Mircea Dan, cpt. rez. Nicolae George şi plt. adj. rez. Mandache Alexandru (toţi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa), împotriva soluţiei de clasare dispusă prin ordonanţa din data de 17.02.2017 în dosarul penal nr. 693/P/2015 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi menţinută prin ordonanţele nr. 13/II/2/2017 ?i nr. 14/II-2/2017 ambele din data de 10.04.2017 ale prim procurorului militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Desfiinţează solu?ia de clasare dispusă prin ordonanţa nr.693/P/2015 din 17.02.2017 emisă de procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi trimite cauza la procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru a completa urmărirea penală. În baza art. 275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Examinată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, 11.07.2017".

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2,5 mil de euro ? In Romania moneda nationala nu mai este Leul? Daca era mai important sa ii vedeti pe aia dupa gratii cereati 1 Leu. Si totodata va interesati de contractul de munca al bietei fete doamna Mariana, sunteti si avocat pe deasupra. Ar fii trebuit sa stiti ca acele fete lucreaza ilegal si fara contracte de munca, macar asa ca avocat cu o inteligenta peste medie daca nu ca mama. Sper ca vinovatii sa infunde puscaria desi sunt convinsa ca pana la tragicul eveniment aveati doar cuvinte de lauda pt individul de la Beirut.
0
0
Nu si au facut datoria . Vede ti scandalul din 2015 .....nu degeaba sunt arata ti cu degetul . Vinovati si ei pentru tragedie . PUNCT .
1
0
Nu inteleg,ce vina au acei pompieri ? Dumnezeu sa le ierte pe tinerele decedate in incendiu si sa intareasca familiile indurerate! Dar eu unu, nu pe pompieri i-as trage la raspundere, ci pe aia care ar trebui sa aiba grija de echiparea corespunzatoare a lor si cei care dau avize de functionare pe spagi!
0
2
Asa va aparati cu jigniri aduse unor. fete timere si nevinovate ? Nu trebuia said moara nimeni daca actionati cum trebuie !Dar sunteti fricosi ,incompetenti si fara suflet ! Aveti copii ?Gamditi ! Spine ti adevarul ....dar l ati uitat nu ? Cea mai incompetenta echipa de interventii a fost in aceea seara ! Ocupati locul de munca a unui om care poate nici macar nu at gandi ca voi ! Rusine pentru uniforma pe care o purtati ! Asa sa va ajute Dumnezeu !
2
1
la o interventie in nordul judetului au plecat 2 masini de interventie. una s-a stricat langa midia. a venit alta masina sa o tracteze si s-a stricat si aceea. au stat in drum cateva ore pana cand terminat interventia si a venit prima masina si i-a dus pe toti la baza. daca stii sigur ca masca nu functioneaza te mai bagi in foc?!
3
0
Comentariul facut de la rubrica"ce lovitura"este sau esti un nenorocit o javra cum poti vorbi de fetele noastre asa tu cel care ai vorbit esti o scursura a societati umane nu mai manca cacat daca nu stii dobitocule pompieri din acea seara nu s-a facut datoria trebuiesc pedepsiti venisera ca la discoteca nu aveau nici un stres eu personal si baiatul care trebuia sa se marite cu fata mea ne rugam de ei sa actioneze iar ei se uitau la noi ca la statui cu gura cascata s-au facut pompieri doar pentru bani si sa salveze pisici din pom precum si marfa de c..........a lui Done ca ii luasa foc ti
2
0
este posobil sa mori cu pompierii la nici 100de metri distanta? cum? raspuns: li se rupe de viata altora, familiile lor sunt mai importante, se misca ca niste melic, nista spagari nenorociti...
3
0
Nebunilor pompierii nu sunt super eroi,daca un pompier murea incercand sa salveze viata fetelor,familia lui trebuia sa ceara despagubiri de la familiile defunctelor? Daca unui doctor ii moare un pacient trebuie hingherit ca nu a facut imposibilul si la orice interventie viata militarului primeaza daca el considera ca viata ii este pusa in pericol nu actioneaza,imi pare rau pentru fete ma ia plansul cand ma gandesc la agonia din ultimele momente de viata si la durerea parintilor greu incercati de aceasta tragedie,va rog sa constientizati ca nici militarii tarii nu sunt sinucigasi platiti
7
3
Mai nesimtitilor, voi astia care va permiteti sa jigniti acele fete decedate. Nicoleta Cengher a fost cel mai bun copil, cu bun simt, extraordinar de cuminte. Era acolo doar pentru a castiga un banut si facea ce ii placea cel mai mult si anume, sa cante. Cine sunteti voi sa judecati? Meritau ele sa moara in acele chinuri groaznice? Ce au facut acei pompieri cand le auzeau strigand dupa ajutor? Va spun eu ca nimic. Ba chiar mai mult nu au lasat nici apropiatii sa intre sa le salveze. Logodnicul uneia dintre fete era acolo si nu l-au lasat sa urce. Nemernicii!
5
11
Ptr 07:21 ba,un pompier profesionist cum se pretinde ca ar exista- ca numai sunt militari in termen- trebuie sa se prezinte la un incendiu pregatit cu butelia de oxigen.La noi,acilea-sa la rominica,se cam salveaza uitandu-se de langa masini.Nici la colectiv nu au fost echipati cu oxigenul,si de cand sosisera in loc sa intre cu mastile cu oxigen sa salveze oameni,ei se invarteau pe afara ca sa dirijeze masinile lor cat mai aproape de club desi vedeau ca nu e loc.Si s-a pierdut timp pretios ptr ca in acel timp oameni au ars exact cand pompierii ajunsi, inca nu intrasera cu mastile cu oxigen
6
6
pai sunt cativa mai sus de la ISU Dobrogea care au semnat numai porcarii pentru o farfurie de cartofi prajiti si o ceafa de porc. Roata se invarte........si legea e lege
7
2
Nu conteaza ca Karam a sunat la pompieri dupa 10 minute, nu conteaza ca defunctele lucrau la negru si nu aveau ce cauta acolo, nu conta ca nu aveau autorizatie de functionare, Nu conteaza decat sa puna mana pe niste banii mamele distinselor dansatoare din butic care nu aveau ce cauta acolo. Karma . Hai s o incercam si pe asta . Poate ciupim ceva. O sa ciupiti o .....
13
3
De cand pana cand dansul din buric este o rusine? Curve? De unde stiti voi ca erau curve? Si distinsi pompieri, la 1 minut de Beirut, au ajuns cam tarziu! Cam foarte ! Vorbiti din lipsa de ocupatie !!!
5
14
Inteleg ca durerea parintilor e mare, dar ca sa cauti cu disperare sa gastigi banii de pe urma mortii lor este chiar o marsavie. Daca Karam v-a dat la mwie v-ati gandit sa luati de la pompierii. Trebuia sa le dati educatie copiilor vostri nu sa le faceti dansatoare din buric. Sau este lacomia avocatiilor care o sa va ia 50 la suta din ce spera sabgastige ? Este inadmisibil ca sa le tulburati vietile ynor oameni care isi fac datoria zi de zi. Sa nu mai vorbim cu ce se ocupau fetele decedate , ca nu e frumos ! Dumnezeu sa le ierte si sa aline durerea parintilor.
15
7
Numai la noi se ancheteaza idiotenii de astea. Cum sa fie vinovati pompierii ca a luat fo acolo? Sau ca nu au intervenit cu promptitudine... Du-te, tu, bai anchetator sau avocat jegos si incearca sa stingi palalaiele de foc care au fost acolo. Carnatilor!!!
12
9
Sa nu credeti ca au intervenit prost xa asa au vut ei.la fel ca in cazul militarilor si la pompieri tehnica e foarte veche.ce vedeti la parade e doar de parade.iti trebuie cel putin 10 min.sa pregatesti masina.Saracii pompieri nu au nicio vina.de unde sa stie ei ca fetele erau ascunse.Dumnezeu sa le ierte!Dreptate pentru pompieri!!!
14
7
Esti retardat tare amice
9
9
Au ars 3 curve
11
29
VEDETI SEFII LOR,AIA SUNT BELEAUA...
10
4
Este inadmisibil ca pompierii, aflati la 200 de metri departare, sa intervina dupa 15 min, iar cand au facut-o, nu au verificat compartimentul de sus. Alaturi de Karam, pompierii din seara respectiva, sunt la fel de vinovati de moartea fetelor...
12
11
legea in romanica este facuta de hoti in folosul talharilor
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367