rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

LOVITURĂ marca DNA CONSTANȚA: Primarul Decebal Făgădău, urmărit penal!

Primarul Decebal Făgădău este urmărit penal de către DNA Constanța, într-un nou dosar, unde i se aduc acuzații din perioada în care ocupa funcția de viceprimar al municipiului Constanța. În același dosar sunt nume sonore precum fostul edil Radu Mazăre, Nicoleta Constantin, Fulvia Dinescu, dar și Luiza Tănase.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus urmărirea penală față de următorii suspecți:

FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța,

CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa,

DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa

toți trei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie

și față de

TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect-șef al primăriei municipiului Constanța,

MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța,

ambii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

Pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa.

În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.

Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desființată.

Instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-a respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie și că amplasarea imobilului este situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive, astfel încălcându-se art. 16 alin. 1 din OUG 202/2002, art. 2 lit. b şi art. 3 din HG 749/2004. Instanţa a mai reţinut că autorizaţia de construcţie a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii.

În anul 2013, ca urmare a anulării autorizației de construcție, societatea reclamantă a cerut în instanță, printr-o nouă acțiune, demolarea imobilului de lux precum şi obligarea Primăriei municipiului Constanţa la emiterea actului administrativ de desfiinţare a lucrărilor ce fuseseră executate în baza autorizaţiei anulate.

La data de 22.08.2013, Primăria municipiului Constanţa a cerut respingerea acţiunii ca nefondată, susținând că autorizaţia de construire anulată de instanță a fost modificată printr-o altă autorizaţie de construire emisă la data de 24.03.2011, autorizaţie neanulată şi perfect valabilă.

Ulterior, în cursul aceluiași an, Primăria municipiului Constanţa a venit cu o completare prin care înștiința instanţa de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03.09.2013 o nouă autorizaţie de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanța considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite şi să obţină demolarea construcţiei edificate în regim P+5E-6E.

Aceleaşi aspecte, întemeiate pe existenţa unei autorizaţii valabile din data de 03.09.2013, au fost alegate în apărare şi de societatea constructoare a imobilului.

Autorizaţia de construire din data de 03.09.2013 a fost semnată de Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor delegate de primar al municipiului Constanţa, de Constantin Nicoleta, la data faptei şef serviciu - Serviciul autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al arhitectului - şef al mun. Constanţa și de Dinescu Fulvia Antonela, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al secretarului municipiului Constanţa.

Eliberarea autorizaţiei respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibilă fără întocmirea şi eliberarea certificatului de urbanism din data de 02.07.2013, semnat de Mazăre Radu Ştefan în calitate de primar și de suspecta Luiza Elena Tănase în calitate de arhitect șef.

În anul 2016, prin sentinţa civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire emisă la data de 03.09.2013 de Primăria Municipiului Constanţa, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire (imobilul rezidențial ce fusese construit în proporţie de 95% în baza autorizației anulate) prin urmare autorizația din anul 2013 a fost emisă nelegal. Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă.

Suspiciunea comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, de către persoanele menționate are în vedere că, Decebal Făgădău, în exercitarea atribuţiilor de viceprimar al municipiului Constanţa, Constantin Nicoleta și Dinescu Fulvia, au semnat autorizaţia de construire din data de 03.09.2013, iar primul a și emis-o, cu încălcarea dispoziţiilor legale (inclusiv art. 16 alin. 1 din OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere). Autorizația a fost semnată și emisă în condițiile în care la data emiterii celei de-a doua autorizaţii, 03.09.2013, construcţia era deja edificată în proporţie de 95%, cu nesocotirea drepturilor de servitute privind distanţa dintre construcţiile învecinate şi servitute de vedere, fiind ridicată în zona benzii litorale a Mării Negre, în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive. Aceste aspecte au fost constatate printr-o decizie civilă irevocabilă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa, în anul 2012.

Suspiciunea comiterii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu de către persoanele menționate are în vedere că, la data de 02.07.2013, Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar și Tănase Luiza Elena, în calitate de arhitect șef al primăriei municipiului Constanța, au semnat, cu încălcarea prevederilor legale, certificatul de urbanism în favoarea societății care a ridicat imobilul în regim P+5E-6E de pe plajă, fără ca în cuprinsul acestui document să se facă vreo menţiune cu privire la tipul de imobil, construcţie sau teren, ori categoria terenului pe care urmează să se edifice construcţia, respectiv teren ocupat, teren liber sau teren aparent liber. În certificat s-a menționat, în mod nereal, că nu există zone protejate, drepturi de servitute sau interdicţii de construire, astfel cum se reţinuse în mod irevocabil decizia civilă a Curții de Apel Constanța, din 2012. Certificatul de urbanism nu a fost redactat în baza cererii şi a documentaţiei complete depuse, în concordanţă cu situaţia reală din teren la data solicitării. Certificatul de urbanism respectiv, emis cu încălcarea prevederilor legale era un înscris absolut necesar eliberării autorizaţiei de construire din anul 2013, în favoarea firmei care a construit imobilul de lux de pe plajă.

Suspecților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

C.C.

luni, 4 decembrie 2017334
Comentarii

13Mokanelul atricat(21 oct 12:27)
Fagabou este mokan romanes tzigoina. Muye psd muye la secaturi
01cetateanca(12 dec 14:04)
STIE CINEVA DNL-E PRIMAR DACA SE MAI FAC ACELE ANCHETE SOCIALE ACASA LA PERSOANELE CU HANDICAP.NU NU DE ALTA DAR UNI SE PLING CA DE ANII BUNI NU AU VAZUT O DNA DE LA ACELE BIROURI PE TEREN.INTREB POSIBIL SA FIU EU DEZINFORMATA.VERIFICATI LUCRURILE CU SIGURANTA STAU ASA CUM SPUN EU.AM CAZ CONCRET DE PERS CU HANDICAP NEVIZITATA NICI O DAAATA.ASA POSIBIL SA SPUNA LEGISLATIA S-AU DNE-LE SE DAU PLECATE GREU DIN BIROURILE CALDUROASE.
02Paul(9 dec 12:31)
DA DA DRAGULE ALA SINT SI ASTA SA CONSTITUIE PT TINE O PROBLEMA.ATUNCI CIND SCRIE DEDUCEREA I-TI E BOLNAVA UNDE VEZI CERERE.MINTEA MEA REFUZA SA TE IA IN CONSIDERATIE ESTI JAAALNIC.NU MAI ADAUG SLUGARNICIA TA EXCREMENTULE. PSD II PARTID LA GUVERNARE OAMENI AU VOTAT.DECI FA SPUME.
12pt Paulica(4 dec 23:05)
fratica, tu esti omul care atunci cind scrie cu minuta lui o cerere o scrie cu litere de tipar? votant PSD
36tata lascu(4 dec 20:41)
Daca se ocupa DNA de caz, e clar, adica toti cei invinuiti sunt nevinovati. Oricine e anchetat de sclavii domnului Kovesi e un erou. Singura necunoscuta este ce va scrie instanta in decizia de achitare: fapta nu exista sau nu e prevazuta de legea penala?
48Mokan betiv si mandru(4 dec 20:28)
Fagadau e mokan hotz . la pucarie cu el si toti mokanii hotzi
98Paul(4 dec 20:09)
PAREROLOGI HAHAT DATATORI CU PAREREA HAHAT MINCATORI DE FESE HAHAT.CE SA MAI TREBUIASCA OARE TOTI IS A TOOT STIUTORI.IN FAPT INOCENTI SI NIMIC MAI MULT.AGARICILOR LUCRURILE SE VOR REZOLVA IN INSTANTA.SA NU FACTI ICTER DE ATITA DUSMANIE.SLUGILOR PORTOCALI ZISE MARE PNL.NU MAI VB AICI DE PIMP SI ALTI ASEMENI.OAMENI AU VOTAT.ATUNCI NU EXISTAU ACESTE PROBLEME POSIBIL SA FI DERANJAT PE CIN.DE CIND II PREZUMTIVA FAPTA.KK CU APA RECE.
213Doru(4 dec 19:52)
Degeaba lovesc in argat, cat timp stapanul acestuia e bine mersi liber.
43Pe cine pui?(4 dec 19:43)
Pleaca astia din primarie de voie sau nevoie, dar cine ar lua locul vacant? PNL?!? o gluma proasta asa zis partid de opozitie? PMP?!? Nici o diferenta. Societatea civila la Cta?! Alta gluma.proasta. pachetarii, asistatii social si tiganii voteaza in corpore mititeii si berea la.gard. Lamentari inutile. Acta non verba, comentatori anonimi.
66Tudorel cu Bara de otel(4 dec 19:43)
Makidoancele sunt amante super, amante ff bune, jucause si patimase. Am cunoscut destule, majoritatea satule de piticaniile lor de barbati, cimpanzei cipani. Dragi mucani, incercati si nu veti regreta!
25pt. gheorghe(4 dec 19:29)
Esti prost rau mai debilule!
214gigi(4 dec 19:00)
Nu conteaza mache sau mucan multi ani cu executare sa fie
213cunoscator(4 dec 18:57)
mazare,constantin,tanase,au luat foloase,fagadau ponoase.nicoleta constantin cea mai mare j.....e din primarie.
315Nea Ghorghe17;58(4 dec 18:47)
daca va supara adevarul pe voi makidonii,luati cu algocalmin sa va treaca.nu toti makidonii sunt escroci,rasisti si puturosi si unii dintre ei semi sau total analfabeti.Privind spre C-ta insa,tre sa recunosti ca tupeul acestor minoritari atinge cote alarmante.Intr-un fel bine ca a ingaduit Dumnezeu sa fim parte a u.e,ca altfel Zimbabwe era lux in comparatie cu noi.daca nu se sesizau cei din u.e in legatura cu hotziile pe banii lor,multi escroci locali ne sfidau in continuare.Asa ca bine face D.N.A ca va mai ia la intrebari pe aia care meritati,desigur.eu si ai mei dormim linistiti,nu furam.
415Gicu(4 dec 18:39)
haideti cu cipanii la puscarie!!!!uraaaaa
316Urmarit penal ?!....(4 dec 18:37)
Machedonasule scrobit, faci si ai facut multe prostii ! Te-a invatat Mazare taticul tau, Dragnea mentorul tau...!? Rusine, sa-ti fie rusine !!
217Dante(4 dec 18:06)
Dedicatie speciala pt Fagadau,melodia,,Adio,visul frumos s-a terminat".Incet ,dar sigur,modul asta de a face,,politica" se va termina.Vad si ma bucur ca pe xi ce trece lumea devine tot mai reticente la asemenea HOTI.
116dna(4 dec 17:50)
ial ca face puii ! ! ! cu pavelele
317haha(4 dec 17:30)
La puscarie cu machefonu furacios!!
55Fucktarzi(4 dec 17:23)
Iarna va plangeti ca e rece, vara va plangeti ca e cald. Daca se face dosar, ca de ce nu s-au facut mai multe. Daca nu se face, de ce nu se face.
513Nicolae(4 dec 16:32)
acelasi FAGADAU , MAZARE si cu Fulvia protejeaza de mai multi ani un salon de MASAJ in care sunt expuse fara voia lor doua fetite minore de catre mama lor in str Lyon 31 Constanta
332CONSTANTA!(4 dec 16:23)
oras imbicsit de betoane;copacii sint pusi la pamint fara mila de primarie!Haimanaua penala de MAZARE a ris de noi!iar asta muteste, cu golaniada din primarie, face aceleasi,smecherii!nu conteaza ca blocurile sint la 30 de cm distanta, ca lumina si aerul si verdeata lipsesc !Banul sa iasa!!!VREM ELIBERAREA FUNCTIEI DE PRIMAR SI VICEPRIMAR,urgent!CONSTANTA ESTE COSUL DE GUNOI SI RUINE AL LITORALULUI ROMANESC!
424afara ploua(4 dec 15:37)
In afara de Boc, prietenii stiu de ce, toti primarii de orase mari sunt urmariti penal, suntem tara urmaritilor penali, singura tara din UE care are DNA si totusi avem MCV si suntem tara cea mai corupta din Europa. Totul este apa de ploaie, nu se face nicio lupta impotriva coruptiei, n-ai cu cine.
412pa,pa,pa(4 dec 15:32)
Nu le vor face nimic.Praf in ochi sa creada poulimea ca dna ancheteaza...vreju'...Hai,sarbatori frumoase la suspecti ca vor fi achitati dupa ce isi iau cei din dna sporurile la salarii.
513DNA sa va ia(4 dec 15:30)
Urmeaza tampitul ala de la Eforie!
24traian badea(4 dec 15:25)
.,care , unde anume este acel imobil ?
726Vasile(4 dec 15:21)
In curand cade si Fagadau. Poate urmatorul primar o sa faca si ceva pt cta nu doar sa puna stalpi pe trotuare
522europeanu(4 dec 15:02)
asta e una din miile de smenuri facute de acesti hoti ordinari.
628Andrei(4 dec 14:51)
Fagadau tona de gel esti un Bou.nimic nu face asta podu de la butelii e lasat de izbeliste strazi trotuare praf parcurile sunt varva nimic nu e ok in constanta .doar mall-uri amaneturi banci si pariuri
1023dna(4 dec 13:51)
si fagadau e machedon
428energia(4 dec 13:44)
sau blocurile de la energia, de care vorbiti? ca si acolo s-a construit, apoi s-a dat autorizatie
1055Tomis Plus(4 dec 13:13)
Asa vrea sa faca si cu blocurile lui Babu,sa le dea autorizatie dupa ce au fost construite abuziv!Fagadau este un parvenit cocalar care nu face altceva decat sa duca mai departe obiceiurile lui Mazare.Unde este DNA in acest caz in care un camatar construieste fara autorizatie si totusi blocurile stau in picioare in continuare.Actiunea in instanta pentru demolare inaintata de primaria Constanta prin primar nu exista! Fagadau la racoare,ca merita!
930agapie(4 dec 13:13)
de ce ne miram ca sunt corupti? e ceva obisnuit in tara ..banul este ochiul dracului!
215dorel(4 dec 13:13)
fetele mari sunt rupte si ele peste tot
532anonimus(4 dec 13:12)
DNA-ul asta ori e prost ori ne ia pe noi de prosti! Ca frumosa statiune de odinioara, unde erau peluze verzi si copaci seculari a fost complet distrusa de autoritatile locale Cta, nu vede DNA-ul....
333Beton(4 dec 13:11)
Beton in parcuri constructi peste tot
113O intrebare(4 dec 13:08)
Care-i cladirea cu pricina, aveti idee?
431betoane pe spatii verzi(4 dec 13:06)
DNA Constanta face misto de noi. Ce hal de procurori are tara asta? Cum si-au incasat nepregatitii astia salariile imense fara sa faca nimic atata amar de vreme? Hai sictir cu comunicatul vostru cu tot!
1338Musonul(4 dec 13:06)
Asa ne trebuie daca n-am cascat bine ochii la alegeri!!! Oare si la urmatoarele alegeri persoanele din Henri Coanda, Poarta 6 si Palas vor decide din nou pentru noi?
1141Artim(4 dec 13:01)
Slugoiului incepe sa i se infunde?
1151Gabi Stan(4 dec 12:59)
Fagadau asta a dat o gramada de autorizatii la machidonii lui sa construiasca blocuri, nu a respectat legea. Este un parvenit, semianalfabet de-si da aere de intelectual.
840Adi(4 dec 12:57)
O sa apuna si epoca Faga Rau ... Vanturache , si mafia care au construit o precum un puzzle ... Mistouri si aroganta ! Atat stiti !
836preacuviosul(4 dec 12:57)
Asa o dat si autorizatie de "relocare",de constructie pentru biserica dintre blocuri in Tomis 3.Sa fie judecati si condamnati fara mila.
743Ady D(4 dec 12:53)
Ba jeguri ordinare din PRIMARIE! Cum dati ma autorizatii de constructie blocuri pe plaja ?? ORDINARILOR !! Si daca cumva va trebui sa returnati banii catre UE pt largirea plajilor.. pt ca ati organizat NeverSea-ul... va asteapta iar dosare penale.. o luati pe urmele lu' Dragea.. Jeguri a la Mazare ce sunteti
643Luluta luluta(4 dec 12:50)
Mangle , mistouri , luluta cu combinatiile!
1146dna(4 dec 12:49)
la puscarie!!!
1358lulake(4 dec 12:46)
O ce veste minunata!
mai mult...Actualitate
17 ian 00:05ActualitateCUM se va RECUPERA la școală materia pierdută

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi4 că numărul orelor de...1310

7 dec 00:00ActualitateFestival de muzică internaţională la Cernavodă744
25 dec 14:56ActualitatePrimăria oraşului Cernavodă urează Crăciun Fericit tuturor românilor789
1 dec 00:00ActualitatePrimăria CERNAVODĂ acordă AJUTOR pentru beneficiarii de ajutor social care se ÎNCĂLZESC cu lemne

Primăria orașului Cernavodă acordă ajutoare în bani pentru beneficiarii de ajutor social care se încălzesc cu...930

4 dec 00:00ActualitatePrimăria CERNAVODĂ începe DISTRIBUIREA TICHETELOR sociale de CRĂCIUN1031
21 dec 00:00ActualitateIluminat public pe strada Techirghiol din Valu lui Traian599
23 dec 00:00ActualitatePrimăria Limanu a oferit daruri copiilor din comună

Reprezentanții primăriei Limanu au fost ajutoarele lui Moș Crăciun, într-un an atât de greu și cu atât de multe...798

18 dec 00:00ActualitatePrimăria Agigea acordă pachete de igienă și protecție socială persoanelor vulnerabile833
10 dec 00:00ActualitatePrimăria Hârşova pune la dispoziţie TELEFONUL CETĂŢEANULUI761
8 dec 11:46ActualitatePrimăria Orașului Hârșova își reia programul normal de lucru

Primăria Orașului Hârșova își reia programul normal de lucru, cu respectarea condițiilor speciale de distanțare...762

19 dec 00:15ActualitateINDIVIDUL împuşcat în stradă, pe bulevardul Lăpuşneanu, ARESTAT PREVENTIV!1745
30 noi 00:00ActualitatePrimăria Cernavodă, mesaj pentru locuitori de Sfântul Andrei1078
Vremea
6.4°6.4° - 8.4° joi, 21 ianuarie 2021
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 3.96 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/49536335322
5/4035226211323
joker326294582
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 ian 00:00SportReal Madrid, eliminată din Cupa Spaniei de Alcoyano, o echipă din liga a 3-a

Real Madrid a suferit o eliminare greu de digerat, în "16-imile" Cupei Spaniei. Campioana en-titre din La Liga a fost...173

21 ian 00:00SportFulham - Manchester United 1-2. Pogba a marcat golul victoriei pentru liderul din Premier League

...150

21 ian 00:00SportCM Handbal (m): Elveția a reușit surpriza zilei (20-18 vs Islanda) - Primele rezultate înregistrate în Grupele Principale

Elveția, înlocuitoarea SUA la CM de handbal masculin din Egipt, a produs surpriza zilei învingând reprezentativa...192

21 ian 08:12SportRăzvan Lucescu, victorie în campionatul Arabiei Saudite

Al Hilal, formaţia antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Al...198

Local
21 ian 21:13LocalJucării şi bunuri în valoare de 171.500 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...638

21 ian 21:11LocalProgramul „Masa Caldă” se desfășoară în mai multe localități din Constanța

În contextul progreselor făcute în programul „Masa Caldă”, desfășurat în cadrul POAD, prefectul județului...1367

21 ian 21:11LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 3,47

970

21 ian 21:13LocalClădirile ABANDONATE și INSALUBRE, în ATENȚIA Primăriei Constanța

Clădirile abandonate, care deveniseră spații de locuit pentru oamenii străzii și, totodată, focare de infecție,...851

21 ian 21:13LocalCovid-19: 121 de noi cazuri, la Constanța și 3.000 în țară

Până miercuri, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu...1268

21 ian 21:14LocalJandarmeria Constanța, bilanțul anului 2020

În baza competenţelor stabilite prin lege, în domeniul ordinii şi siguranţei publice, Gruparea de Jandarmi Mobilă...735

21 ian 21:11LocalMINOR DISPĂRUT! Dacă îl vedeţi, sunaţi la 112!

Polițiștii din cadrul Secției 4 au fost sesizați cu privire la dispariția lui SANDU MARIO ANDREI, de 14 ani, din...1274

21 ian 21:11LocalAutostrada A4 va CONTINUA spre SUDUL litoralului

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din planul județean de guvernare al USR PLUS Constanța a...1859

21 ian 21:12LocalTeatrul de Stat Constanța, obligat să o repună în funcție pe Daniela Dumitrescu

1036

Politică
21 ian 21:18PoliticăFlorin Cîțu a dat semnalul concedierilor în administrația locală

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, de la Palatul Victoria, că bugetul nu mai poate susține un număr așa...1266

21 ian 21:18PoliticăGuvernul a aprobat introducerea unor noi categorii de persoane în etapa a doua de vaccinare

Guvernul a aprobat Hotărârea prin care noi categorii de persoane vor intra în etapa a doua a campaniei naționale de...493

21 ian 21:17PoliticăPROTEST la poarta lui Stelian Ion! Ce a discutat ministrul Justiției cu sindicaliștii

922

21 ian 00:08PoliticăUn deputat propune tăierea unor avantaje financiare ale parlamentarilor

Deputatul USR Mihai Polițeanu a declarat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că i se par prea mari...406

21 ian 00:00PoliticăCameră - Bulai (USR PLUS): Susţinem necesitatea unei reforme şi legislativă pentru Televiziunea publică

USR PLUS susţine necesitatea unei reforme şi din punct de vedere legislativ pentru Televiziunea publică în cel mai...285

21 ian 00:07PoliticăGuvernul pregătește recompense pentru personalul din instanțe

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică o Lege privind statutul personalului de specialitate judiciară și...546

21 ian 21:16PoliticăViorica Dăncilă publică o carte despre relația cu Dragnea și campaniile din 2019

Fostul premier Viorica Dancilă anunță, într-un mesaj pe Facebook, că urmează să publice o carte despre perioada...633

21 ian 21:16PoliticăMembrii Guvernului, vaccinați împotriva Covid-19 la Spitalul Militar

Miniștrii cabinetului Cîțu se vaccinează împotriva COVID-19 în această dimineață, la Spitalul Militar Central...541

21 ian 21:15PoliticăRaed Arafat: „Ideea unei doze anuale de vaccin încă nu e pusă pe masă“

611

Interviuri
12 ian 00:27InterviuriPrefectul COȘA: Întoarcerea la NORMALITATE este POSIBILĂ doar dacă ne VACCINĂM! Video

Noul an a venit cu speranţă şi încredere că vom trece cu bine peste această perioadă grea, însă reîntoarcerea...1673

19 dec 00:07InterviuriLiviu POPA, ŞEFUL RADET: Mă bucur că au început să se miște lucrurile

Sistemul de termoficare din Constanța a încetat să mai producă căldură și apă caldă în parametri normali,...4506

4 dec 00:21InterviuriLucian Lungoci: PSD va asigura MAJORITATE parlamentară pentru un Guvern PREGĂTIT. Video

3741

4 dec 00:21InterviuriMircea Dobre, Pro România: PNL și PSD, un VIRUS mai PERICULOS decât COVID! Video

Mircea Dobre, candidat din partea Pro România la Camera Deputaților, a acordat un interviu ziarului Replica, în care...3264

4 dec 00:21InterviuriCristina Rizea: USR-PLUS va OBȚINE un scor BUN la parlamentare. Video

Este economist, antreprenor, voluntar civic și mamă. I-au plăcut provocările, iar candidatura la parlamentare este,...3223

3 dec 00:04InterviuriStelian ION vrea listarea pe BURSĂ a Portului Constanța

4905

Monden
21 ian 00:00MondenBryan Adams și-a văzut în sfârșit mama după o pauză de un an de zile

Scene emoționante la un azil de bătrâni din statul Montana, situat în nordul SUA. Bryan Adams a fost obligat să...312

21 ian 00:00MondenEric Clapton, modul groaznic în care şi-a pierdut fiul de doar patru ani

Eric Clapton a obţinut un succes internaţional cu piesa „Lacrimi în Rai” , care are la bază o dramă personală....383

21 ian 00:00MondenEd Sheeran, Elton John și alte vedete britanice trag un semnal de alarmă privind turneele muzicale post-Brexit

273

21 ian 00:00MondenJohnny Rotten consideră că o viitoare miniserie TV despre trupa Sex Pistols este „lipsită de respect“

Johnny Rotten, solistul trupei Sex Pistols, a declarat că o viitoare miniserie TV dedicată legendarei formaţii punk...250

21 ian 00:00MondenSerialele „The Crown“ şi „Ozark“ au primit câte şase nominalizări la gala Critics' Choice TV Awards

Serialele "The Crown" şi "Ozark", produse de Netflix, au primit cele mai multe nominalizări - câte şase - la cea...265

21 ian 00:00MondenNetflix a câştigat 2,7 miliarde dolari în 2020 şi a ajuns la peste 200 milioane de abonaţi

245

Mapamond
21 ian 00:00MapamondCoronavirus: Vaticanul a început vaccinarea persoanelor fără adăpost la Roma

Vaticanul a început miercuri să vaccineze gratuit împotriva COVID-19 persoane fără adăpost din Roma, relatează...230

21 ian 00:00MapamondCoronavirus: În Turcia s-au administrat în prima săptămână de vaccinare peste un milion de doze

În Turcia s-au administrat în prima săptămână de vaccinare împotriva COVID-19 peste un milion de doze din...273

21 ian 00:00MapamondÎntârzieri în livrările de doze de vaccin: Italia va întreprinde acţiuni în justiţie împotriva Pfizer

260

21 ian 00:00MapamondCoronavirus: Reprezentanţi ai spitalelor din Paris avertizează că răspândirea bolii s-ar putea accelera

Răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei...245

21 ian 00:00MapamondCoronavirus: Aproape 100.000 de decese în Marea Britanie. Ministrul de Interne consideră bilanţul "tragic"

Numărul deceselor asociate COVID-19 în Marea Britanie se apropie de 100.000, însă ministrul de Interne Priti Patel a...251

21 ian 00:00MapamondOMS: Varianta britanică de coronavirus este prezentă în cel puţin 60 de ţări şi teritorii

229

Sănătate
21 ian 00:00SănătateCele mai bune remedii din plante pentru combaterea durerii menstruale

Durerile menstruale, normale de altfel în timpul menstruației, pot fi combătute și fără să înghițim diverse...248

21 ian 00:00SănătateMetode eficiente prin care scapi de senzația de greață

Greața este senzația de rău de la stomac, care apare adesea înainte de vomă. Nu este obligatoriu că senzația de...264

21 ian 00:00SănătateRemedii din plante pentru afecțiuni cardiovasculare: Cum te ajută fitoterapia

242

21 ian 00:00SănătateAi putea avea hipertensiune? 4 semne de avertizare

De foarte multe ori, hipertensiunea nu are simptome vizibile, însă, cu puțină atenție, îți poți da seama dacă...323

21 ian 00:00SănătateCe este parentingul autoritar și cum îl poți pune în aplicare?

Stilul de parenting autoritar nu este unul nou, ci a fost dezbătut de psihologul Diana Baumarind încă din anii ’60....252

21 ian 00:00SănătatePrediabet: simptome, cauze, factori de risc

Prediabetul nu este o afecțiune atât de cunoscută, cu toate că joacă un rol cât se poate de important în...298

21 ian 00:00SănătateCeai de iasomie: beneficii și recomandări

Știai că ceaiul de iasomie este extrem de popular în China și că este băut aproape la orice masă? Chinezii...291

21 ian 00:00SănătateArnica - la ce remedii o poți folosi și ce beneficii are

Arnica este o plantă medicinală cu denumirea științifică Arnică montană, care este folosită că ingredient...261

21 ian 00:00SănătateUleiul esențial de obligeană are efecte antireumatice și calmante

235

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT