REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Lovitură pentru români! Anul Nou vine cu scumpiri în lanț

Lovitură pentru români! Anul Nou vine cu scumpiri în lanț

Ana Maria Lipan 28 decembrie 2022 | 09:45 2770

Anul Nou vine cu scumpiri în lanț. Țigările, băuturile alcoolice și asigurările auto obligatorii ne vor costa mai mult de la 1 ianuarie, potrivit digi24.ro.

De anul viitor, românii vor plăti mai mult pentru o masă la restaurant și pentru cazarea la hotel. Pentru aceste servicii, TVA-ul crește de la 5% la 9%. Alexandru Muntean - manager cherhana: E foarte dificil, fiindcă toate aceste majorări vin într-o perioadă în care oricum toate celelalte materii prime, utilități, chirii ș.a.m.d. sunt deja foarte sus. Și singurul care va suporta într-un final toate lucrurile astea este clientul final.



Te gandești foarte mult dacă să mai iesi în oraș, să mai servești masa sau nu. Românii vor plăti mai mult și pentru vicii. Accizele la țigări vor crește, iar cele electronice vor fi taxate pentru prima dată în toată Uniunea Europenă.
Mai scumpe vor fi și alte plăceri vinovate. TVA-ul pentru băuturile carbogazoase cu zahăr va crește de la 9% la 19%. La fel și pentru berea fără alcool.

La fel ca și apa, câteodată, este o necesitate să mai bei și un suc. Și asigurările RCA se vor scumpi, deoarece companiile de asigurări sunt obligate, de anul viitor, să achite contribuții mai mari către Fondul de Garantare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine face actualul guvern populatiei r*mâniei asa dați-le trai greu pina majoritatea ajung sa isi pună capăt zilelor de sărăcie și foamete ca doar asta au votat Romani au votat ca sa ajunga sa devina niște slugi oboste înjosite îngenunchiate jumulite și falimentate ca asta le e menirea pe planeta pamînt
3
0
Guvernul securist tocmai a marit pensiile saracilor.Nu trebuie sa-si recupereze banii si ceva pe deasupra? Romanii in naivitatea lor,au crezut ca va fi mai bine.CANCI!
4
0
Inflatie si preturi la energie maxime din care guvernul castiga o gramada foarte mare de bani si exact acum se gasesc sa mai puna niste taxe; magarie si bataie de joc la maxim; se pare ca asta este definitia democratiei - poporul alege niste infractori iar acestia isi bat joc de el facandu-i viata din ce in ce mai grea
5
1
Votati Noua Dreapta si se rezolva specula
1
0
Statul mafiot înființat prin lovitura de stat și condus din afară a fost împotriva cetățenilor r*mâni din '89 până în prezent.
12
0
Perfect, era și timpul. Prea sunt ieftine toate și ma doare în fiecare luna capul ca nu știu ce sa fac cu banii mulți care imi rămân.
7
2
La ate pomeni au dat din 2019_prezent de u de sa ciupeasca, din ta i si impozite, bai tampitilor pensiile du t si asa mici, de unde sa msi scoatem! Taiati legile dpeciale vezi lege 118, bulgarii, pe astea nu le obtroleaza nineni, vezi americani, nemti care dunt fara cetatenie di benegiciaza de aceste privilegii, vezi tu ca unii care au ani din legea 118 au decedat si le intra banii in cont fara sa anunte nimeni, cine erifica idioteniile astea, de unde sunt banii,faceti investigatii jurnalistice , asa faceti ceva pentru tara asta, dacanumiti meseria asta... de jurnalisti!
6
1
Perfect!!!!! Si asa aveam prea multi bani. Apropo... daca beau Coca Cola fara zero?!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212